Search
Close this search box.

6 Belangrijke Figuurtips: Algemene Tips, Figuurcorrectie en Training

figuurtips

Zes Belangrijke Figuurtips op een rij

Algemene figuurtips

Maak gebruik van deze Zes Belangrijke Figuurtips, je kan ze eventueel uitprinten en ergens ophangen.

  • Maak er een gewoonte van je telkens op dezelfde dag, zelfde uur en zelfs met dezelfde kleren aan te wegen. Het beste tijdstip daarvoor is in het w- end. Let erop dat je maar 1 keer in de week op de weegschaal gaat staan, zo zie je meteen ook de behaalde resultaten van één week
  • Hou je ingeslagen weg aan en laat je niet misleiden door anderen
  • Probeer zoveel mogelijk nee te zeggen, dit is een goede oefening om je doelstellingen te bereiken
  • Blijf gemotiveerd en gedisciplineerd
  • Heb je een terugval, op zich hoeft dit geen ramp te zijn maar gooi er wel het bijltje niet bij neer. Probeer dan eens een beetje meer beweging te nemen
  • Blijf trouw aan je voornemens en doelstellingen, je zal er uiteindelijk voor beloond worden

1. Hoe verbrand je nu vet

Wil je vet in de spiercellen verbranden, dan zal je de krachtcentrales in gang moeten trekken. Het zijn eigenlijk de mitochondriën die daar verantwoordelijk voor zijn. Dit kan men doen door conditietraining / cardio maar dan wel op het juiste hartslagritme. Men moet zien dat deze krachtcentrales voldoende zuurstof krijgen, want mochten deze niet voldoende zuurstof krijgen wordt de vetverbranding afgeremd, vandaar dat men op het juiste hartslagritme moet trainen. De hartslag wordt dan berekend met de volgende formule: men gaat altijd uit van een maximale hartslag van 220/min – je leeftijd = vb: 220/min – 40 jaar = 180/min maximale hartslag.

2. Het vormen van je figuur

Het zou natuurlijk wel ideaal zijn mochten we ons droomfiguur zelf kunnen boetseren, dan hadden we geen figuurtips nodig, alhoewel het wel kan met speciale cursussen en de tegenwoordige moderne trainingsapparaten. Dus het kan wel verwezenlijkt worden je droomfiguur. Dat spieren slank maken staat vast, het verhoogt het dagelijks energieverbruik en zelfs in rusttoestand verbruiken ze nog steeds meer energie dan vetweefsel zou verbruiken. Het komt eigenlijk hier op neer: je kan meer eten zonder aan te komen. Het trainen met gewichten bezorgt je soepele en gladde spieren, deze komen heel goed tot hun recht onder de huid. En het is niet omdat de weegschaal niet minder gewicht aangeeft dat het geen kledingmaatje kan schelen, op deze manier zie je het succes van je training.

3. Je mooi zweten

Wanneer je regelmatig de sauna induikt heb je heel wat voordelen voor je lichaam, daarbij denken we dan aan het versterken van je immuunsysteem- ontspannen van het spierweefsel- stimulans van de stofwisseling. Bij een hoog zweet gehalte gaan allerlei giftige en ziekte verwekkende stoffen het lichaam verlaten, de huid wordt terug roze, de stress verdwijnt en de ademhalingswegen reinigen zich. Dus een sauna bezoek kent alleen maar voordelen.

4. Een bruin kleurke maakt je wel slanker

Met een gebruinde huid zie je er niet alleen beter uit maar voel je je ook een heel stuk lekkerder, het grote voordeel is dat je der ook nog eens slanker gaat uitzien. Een kleine hint: na de sauna is je gehele huid beter doorbloed en is het wel misschien tijd om onder de zonnebank te gaan.

5. Een gezonde rug

Het is bewezen wanneer je regelmatig beweging neemt dit de pijn verlicht die van spieren of botten kunnen uitgaan. Het sporten of doelbewuste trainen verlicht niet alleen de pijn maar men kan stellen dat dit de beste therapie is voor je lichaam. Het gaat tenslotte over een positief gevoel voor je lichaam, hoe beweeglijker hoe meer voordeel voor je lichaam. Een goed getrainde rug geeft je niet alleen een mooie houding maar is ook heel mooi om zien. Het laat u rechtop, recht en trots zijn en heeft een heel positieve werking op het onderbewustzijn.

6. De turbo van je training

Het is uitermate belangrijk dat je bij je training de juiste voeding eet, eet je verkeerd dan zal je training weinig of geen nut hebben. Laat je bijstaan voor figuurtips door een deskundige op het gebied van voedsel, maar ook voor je training, stel je haalbare doelen en successen zullen niet uitblijven. Ga maar na voor je eigen wanneer je verkeerd zou eten welke moeite je dan doet waar je lichaam totaal geen baat bij heeft. Vraag gewoon deskundig advies.

Conclusie

Om je figuur te transformeren en je gezondheid te verbeteren, is het van essentieel belang om een gezonde levensstijl aan te houden, te blijven bewegen en goed voor jezelf te zorgen. De zes belangrijke figuurtips die we hebben besproken, zijn slechts het begin van een reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Houd vast aan je doelen en wees geduldig met jezelf, want de resultaten zullen komen met consistentie en toewijding. Vergeet niet om deskundig advies in te winnen bij een professional en geniet van elke stap die je neemt op weg naar een stralender en energieker leven.

Gerelateerd aan gezondheid

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn