Search
Close this search box.

Wat is restorative Yoga of herstellende Yoga

restorative yoga

Restorative of herstellende yoga

Yoga is niet nieuw, het wordt al honderden jaren beoefent. Het is echter steeds populair gebleven, yoga- studio’s en klassen worden nog steeds uitgebaat en toegevoegd over de gehele wereld. Yoga is net zoals fitness blijven evolueren en groeien, zo zijn er ook nieuwe vormen van yoga ontstaan. Restorative yoga is één van die yoga evoluties. Restorative staat voor herstellen.

Wat maakt restorative Yoga nu zo anders

Yoga lessen hebben allemaal een paar dingen gemeen. Als je deelneemt aan een yogales dan beweeg je door middel van een reeks van houdingen. De poses zorgen voor verbetering van, kracht, flexibiliteit, en de algehele gezondheid en welzijn. Er is ook een rustgevend aspect aan yogalessen, vaak worden deze kalmerende momenten ondervonden op het einde van de les. Met een restorative yogales is het de gehele les ongeveer kalmerend. Het duurt een paar momenten in een traditionele yogales om naar naar het volgende niveau te gaan. Restorative yoga is gericht op het centreren van je adem en lichaam. Je zult werken aan het uitlijnen van zowel het fysieke en mentale door het uitvoeren van stille zachte bewegingen voor langere tijd. Herstellende yoga maakt gebruik van een aantal rekwisieten, zoals dekens en kussens.

Beslissen of  restorative Yoga voor je is

Als je probeert om te beslissen welke vorm van yoga je nu moet proberen dan zijn er een paar vragen en overwegingen die je moet beantwoorden en maken. Restorative yoga is een zeer specifieke vorm van yoga met unieke voordelen.

1. Ben je vermoeid

Als je vindt dat je voortdurend moe, uitgeput en weinig energie hebt dan kan herstellende yoga precies zijn wat je nodig hebt. Veel mensen vinden dat ze heerlijk slapen na een herstellende yogales.

2. Moet je omgaan met chronische stress

Chronische stress veroorzaakt ziekte, zoals depressie en dit kan dan weer leiden tot een verzwakt immuunsysteem. Wanneer je nu aan  herstellende yoga zou doen, dan krijg je controle over je ademhaling. Je besteed aandacht aan elke ademhaling die je doet, dus je legt de focus op je ademhaling, het is net deze focus die eigenlijk je parasympathicus systeem kalmeert. Het induceert een toestand van rust en blijkt heel gezond te zijn voor lichaam en geest. Er is ook aangetoond dat herstellende yoga is ook mensen te helpt te herstellen van ziekte en letsel, maar ook van traumatische gebeurtenissen. Een regelmatige en consistente beoefening van herstellende yoga kan je helpen bij de reactie van uw lichaam om stress te verbeteren.

Je lichaam in vechtmodus

Met herstellende yoga zal je lichaam niet in een vechtmodus terecht komen. Je houdt geen langdurige moeilijke en spannende poses aan. Let wel dat: restorative yoga kan een echte uitdaging zijn voor de geest. Je leert om zich te concentreren, te ontspannen, en bovenal zal je je uitgerust en vernieuwd of bevrijd leren voelen.

Tot slot: Is herstellende yoga voor je van nut

Als je net zoals de meeste mensen van onze maatschappij bent en je dus te maken hebt met chronische stress, dan is het antwoord zeker en vast ja. Restorative yoga kan je energie, je gezondheid en je mentale welzijn alleen maar ten goede komen. Er is eigenlijk maar één manier om het zeker te weten, dus geef restorative yoga een kans en probeer het. Zelf heb ik een abonnement op het prachtige Happy With Yoga platform! Sinds ik een abonnement heb op het platform van Happy With Yoga sta ik elke dag op de yoga mat, afhankelijk van de tijd die ik heb of hoe ik me voel is er altijd wel een geschikte les te vinden. Er is keuze genoeg in het grote aanbod van deze online Happy Yoga. 

🧘‍♀️🌙 Transformeer je Leven met Yoga Nidra: Start Nu! ✨

Stress en spanning beheersen ons dagelijks leven, maar het is tijd om verandering te omarmen. Ontdek de diepe ontspanning en innerlijke rust met onze Yoga Nidra-cursus! 🧘‍♀️🌙

🌟 Met onze cursus krijg je toegang tot:

✨ Diepgaande Yoga Nidra-sessies die je geest en lichaam kalmeren. ✨ Ongelooflijke tools om stress te verminderen en innerlijke vrede te vinden. ✨ Abonnementsopties die bij jouw levensstijl passen – kies uit jaarlijks of maandelijks.

Waarom wachten? Transformeer je leven en begin vandaag nog met onze Yoga Nidra-cursus. Begin vandaag nog je reis naar ontspanning en welzijn. Koop nu met directe korting om de cursus te starten!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn