Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is het nut van Functional Fitness 

Functional fitness

Functional Fitness En Zijn Voordelen 

Er wordt veel gepraat zowel online en offline over iets dat ze noemen ” functionele fitness. ” Er zijn maar weinig mensen die begrijpen wat het is en nog minder mensen waarom functionele fitness belangrijk zou zijn. Maar nog minder mensen weten hoe je nu eigenlijk functionele fitness moet trainen. Begrijpen wat het is kan je helpen bij het in je dagelijks leven en je wekelijkse workout routine te integreren. 

Wat is functionele Fitness 

Functionele fitness is een oefening die je spieren traint om samen te werken, dit in een poging om hen voor te bereiden voor de gemeenschappelijke bewegingen die je maakt tijdens je dag. Bijvoorbeeld , de basis beweging is een functionele beweging. Elke keer dat je gaat zitten zijn het dezelfde spieren die je gebruikt als je een zitbeweging doet. In de fitness zou men dit een squatbeweging noemen. Stel je de bewegingen voor als je iets opraapt van de vloer, een zware doos of een zak, het zijn dezelfde spieren die je gebruikt. Dus het is één en dezelfde beweging. Hoe zit het als je iets in een hoge kast legt waarbij je moet strekken, juist je gebruikt je rug- schouder – en armspieren. Functionele fitness streeft naar het verbeteren van hoe je spieren samen werken, dit samen met inbegrip van je kracht. 

Waarom is Functional Fitness belangrijk 

Meestal als mensen blessures oplopen thuis is het omdat ze een zwakte hebben. Bijvoorbeeld, je tilt een zware doos op van de vloer en je rug blokkeert. Plotseling lig je op de vloer plat op je rug met pijn. Deze soort blessures gebeuren vaak met de meest basis bewegingen. Je zet een bord weg op de bovenste plank in de kast hoge en opeens heb je intense pijn in de schouder, je hebt een spierverrekking. Functionele fitness, wanneer het toegevoegd wordt aan je fitnessprogramma  kan het risico van deze vormen van blessures verminderen. Het verbetert de mobiliteit, brengt balans en kracht, en maakt het leven net een beetje beter beheersbaar. Het vermindert de kans op vallen, versterkt gewrichten, ligamenten en pezen. 

Hoe voegen we nu Functional Fitness toe aan onze dagelijkse bewegingen 

Dus hoe kan je functionele fitness in je workout integreren ?  Voeg bewegingen toe die je niet doet in isolatie, bijvoorbeeld: een biceps curl is een geïsoleerde beweging. Lunges , squats en schouder oefeningen zijn allemaal bewegingen die het gebruik vereisen van meerdere spiergroepen. Je zou elke dag kunnen werken aan verschillende spiergroepen. Bijvoorbeeld: functionele fitness op maandag, woensdag en vrijdag voor het onderlichaam. Functionele fitness op dinsdag, donderdag en zaterdag voor het bovenlichaam. De bewegingen kunnen worden uitgevoerd thuis of in het fitnesscentrum. Bewegingen met het eigen lichaamsgewicht zijn meer of voldoende in het begin. Als je sterker wordt, zou je gewicht kunnen toevoegen aan de beweging. Je kunt bijvoorbeeld een lucht squat doen nu. Als je been- en core spieren sterker worden zou je kunnen squaten met een kettlebell, met halters of met een barbell. 

Tot slot: Voor wie is Functional Fitness 

Functionele fitness is voor iedereen, ongeacht het atletisch vermogen. Voeg het vandaag nog toe aan je training. Je neemt een belangrijke stap in de richting van de algemene gezondheid met minder risico op blessures. 

Functionele fitness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn