Search
Close this search box.

Waar moet je op letten bij aankoop van deze voeding

Waar moet je op letten bij aankoop van deze voeding

Aankopen van de volgende voeding

Door de winkelgangen lopen en in de winkelschappen kijken, nemen we meestal wat ons opvalt. Maar of dat dit het juiste is om dat te doen is een andere vraag. Tenslotte garandeert een mooi uitziend uiterlijk zeker geen goede smaak of enig ander gezondheidsvoordeel. In dit blog delen we enkele aanbevelingen die u helpen om alleen gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen te kiezen

Aankopen van de volgende voeding

Harde kaas

Let bij het kopen van harde kaas op de kleur, de gaten en de textuur: deze moeten gelijkmatig zijn en zonder witte korst; de gaten moeten gelijkmatig over het hele stuk verdeeld zijn; als de kaas zijn vorm niet terugkrijgt nadat je hem een beetje hebt ingedrukt, wel dan kun je hem beter niet nemen.

Vlees

Vers vlees is roze, niet felrood of zelfs bruin. Let op de vette strepen: ze moeten glinsteren en heel licht zijn. Goed vlees zal ook terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm als je het ingedrukt hebt. Vers vlees zal ook niet aan je handen blijven plakken.

Koffie

Kies voor koffie met een gemiddelde prijs: de goedkope koffie zal zeker niet goed zijn, terwijl de smaak van de dure dezelfde is van de goedkope koffie. Goede gemalen koffie wordt nooit bewaard in plastic potten, alleen in glazen of metalen potten. Kijk ook naar de ’ten minste houdbaar tot’ -datum, dit zou niet meer moeten zijn dan 18 maanden.

Honing

Natuurlijke honing is transparant en heeft een gelijkmatige  kleur. Kwaliteitshoning is erg zoet en heeft een specifieke geur. Wrijf een druppel ervan tussen je vingers: als het gemakkelijk door je huid wordt opgenomen, is het prima honing.

IJsjes

Lees altijd wat de inhoud is van ijsjes. Gearomatiseerde bessen zijn zelden natuurlijk, dus het is beter om die te kiezen die alleen noten, gekonfijt fruit bevatten. IJs-lollys daarentegen zijn nooit van iets natuurlijks gemaakt.

Chocolade

Let in de eerste plaats op de inhoud van chocolade. Hoe korter de lijst, hoe beter je reep is. Chocolade van hoge kwaliteit moet cacao bevatten, terwijl alle derivaten een teken zijn van een kunstmatig product. Bovendien is het beter om een reep te kiezen die cacao olie bevat, dus geen plantaardige olie.

Vis

Een verse vis heeft heldere ogen; vertroebelde en uitpuilende ogen zijn indicatief voor een oude vis. De kieuwen moeten helderrood of, in zeldzame gevallen, lichtroze zijn (in gevallen waarin bloed door de kieuwen werd afgevoerd). Wanneer u de vis in uw handen neemt, moet de staart vrij hangen.

Brood

Vers brood moet niet moeilijk zijn, dus raak het altijd aan in de winkel. Houd er rekening mee dat plastic zakken het brood langer vers laten, maar binnen een paar uur in een dergelijk pakket zijn smaak verliezen.

Wortelen

Het kiezen van goede wortelen is éénvoudig: neem degene die minder helder is, geen vlekken heeft en die niet te groot is.

Paprika

Twee of drie secties binnenin een paprika geven aan dat het een beetje bitter is en minder zaden bevat. Als er vier secties zijn, zal het zoet zijn met veel zaden. Let ook op het onderste deel van de paprika waar het uitpuilt.

Tot slot: Gelatine

Het is geen geheim dat gelatine wordt gemaakt door de huid, pezen, ligamenten en / of botten van varkens en koeien met water te koken. Een goed alternatief in uw keuken, is agar-agar gebruiken, het is veganistisch en houdt uw voedsel stevig op kamertemperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn