Search
Close this search box.

Sporten en bewegen, doen we het binnen of buiten

Sporten en bewegen

Binnen of buiten sporten en bewegen

Wat is nu het beste, binnen of buiten sporten en bewegen. Baseball, voetbal, veldhockey, cross, softball, de lijst van buitensporten is eindeloos. 

De vrije sfeer van het buiten sporten wordt tegemoet gekomen door de veiligheid en het heiligdom van een sportschool dat indoorsport inhoud, zoals volleybal, basketbal, worstelen of andere sportieve activiteiten

Maar in het grote atletische debat over outdoor en indoor sport, wat is nu beter en vooral waar gaat je voorkeur naar uit? Lees ook eens deze review van het Droogtrainingsprogramma.

5/5

Niks is te vergelijken met buitensporten

Voor sommigen kan niets vergeleken worden met het buiten sporten. Buitenatleten omarmen het buitensporten, ongeacht welke weer moeder natuur hen mee kan verrassen. Of het nu gaat om sneeuw in het midden van een grote voetbalwedstrijd, of het ongemak van regen die tijdens een honkbalwedstrijd plaats vindt, het leert de spelers zich aan te passen aan hun omgeving en ze negeren dergelijke weersomstandigheden om volledig de focus op het spel te houden. Lange afstandslopers, die bijvoorbeeld door de intense hitte rennen en dit volhouden, begrijpen dat de overwinning zoeter is na een moeilijke rit.

Het is leuk om buiten te sporten

Het spelen in verschillende weersomstandigheden is zo leuk vind ik als sportcoach. Sporten en bewegen in de regen is het beste zeg ik. Veel buitensport atleten zullen hun coach horen zeggen geschikt te zijn voor het weer. Omdat geen wind of sneeuw, regen of hagel, of één van de vele weersomstandigheden de inzet van een serieuze atleet zal weerhouden.

Het is leuk om binnen te sporten

Sommige andere atleten zijn geen fan van het spelen onder deze verschillende weersomstandigheden. Ze genieten van de warmte en de schuilplaats van een sportschool. Hoewel binnen-atleten de zon niet op hun gezicht of gras onder hun voeten ervaren tijdens een spel, zijn er verschillende spellen om binnen te spelen. Voor binnen kan een atleet volledig van de sport afhangen. Ze weten dat ondanks de kou of de regen hun spel altijd wordt gespeeld. Ze weten dat ze een gezonde propere sport plaats hebben. Ze weten ook dat ze hun spel kunnen spelen zonder zich zorgen te maken over bepaalde elementen zoals de zon in hun ogen en ze weten dat het spel niet kan worden geannuleerd door de duisternis. Kortom, indoor sporten zijn betrouwbaar, ongeacht de tijd, de plaats of het weer.

Mijn eigen mening over sporten en bewegen

Persoonlijk als een outdoor atleet geniet ik van de zon op mijn gezicht en de wind in mijn haar. Ik hou van het gevoel van dauw op mijn armen als ik op een zomerse ochtend voor een softball spel opwarm of een veldhockeyspel. Het is voor mij een goed gevoel tot op het bot nat te zijn van de regen. Heb dan een hemels gevoel en dan weet ik dat het de moeite waard was! Gymnasium maakt me claustrofobisch. Ik heb niets negatief te zeggen over volleybal of basketbal maar als ik eraan denk voel ik me beperkt. Ik heb ondervonden dat ik graag buitenactiviteiten heb.

Er zijn atleten die voor twee verschillende seizoenen zowel binnen- als buitensport spelen. Sommige atleten geven de voorkeur geeft aan binnensport omdat ze het hele jaar door kunnen oefenen. Toegegeven ikzelf vind softbal beter dan volleybal dus ik heb een vooroordeel.

Conclusie

Ondanks de verschillen tussen indoorsport en outdoorsport, is er geen duidelijke winnaar voor dit debat. Het echte antwoord is uitsluitend gebaseerd op ieders voorkeur. En daarom vraag ik aan mijn lezers: wat is jullie voorkeur. Is het voor jou beter buiten- of binnen om te sporten? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn