Een slimme snack

snack
Inhoud van dit artikel

Een slimme snack voedt je lichaam, stimuleert je energie en helpt je scherp te stellen, geweldig als je constant in beweging bent. Een drukke levensstijl betekent echter vaak dat je in de verleiding komt om voor de meest handige optie te gaan, in plaats van de gezondste.

We weten het allemaal dat de verleiding heel groot kan zijn! Maar we weten ook dat er veel gezonde snacks zijn die snel, gemakkelijk, éénvoudig en bevredigend zijn.

Vooral als het gaat om het voeden van hongerige spieren. Om je hierbij te helpen dit zijn 5 van de beste eiwitrijke snacks voor atleten en sporters maar ook wel heel nuttig voor de niet sporters.

Kwark

Kwark is rijk aan eiwitten en een goede bron van voedingsstoffen. Wat is het beste: het is een geweldige snack. Meng het met je favoriete noten en bessen. En als u hartig wilt eten, eet het dan met tonijn.

snack met kwark

Eigen hummus maken

Maak je eigen hummus met kikkererwten, olijfolie, citroen, knoflook en tahini. Al deze ingrediënten vormen een combinatie die barst van voedingsstoffen. Doe het in een lege pot samen met wat gehakte wortels, selderij of komkommer en neem het mee voor onderweg.

snack humus

Gemengde noten en vruchten

Noten zijn één van de handigste snacks waar je onderweg voor kunt kiezen. Meng pistachenoten en amandelen met gedroogde vruchten voor een snelle, smakelijke eiwitbron.

snack gemengde noten

Banaan en pindaboter sandwich

Klinkt ongezond toch? Niet als je het op de goede manier doet: roggebrood, bananen en natuurlijke pindakaas. Bevredig je zoete aard op een gezonde manier.

snack banaan

Hard gekookte eieren

Vol geladen met eiwitten, vitamines en mineralen, behoren eieren tot de gezondste voedingsmiddelen ter wereld. Zonder twijfel een van de beste snacks waar je voor kunt gaan. Schil, breng op smaak en eet onderweg.

snack gekookte eieren

Onze tip: kook genoeg op zondagavond tot de laatste dag van de week. Onthoud dat elke goede input resulteert in een nog betere output. De juiste voeding betekent betere prestaties. Op het werk, onderweg, na de training….

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn