Co-enzym Q10: Een belangrijk voedingssupplement voor je gezondheid

q10

Co-enzym Q10: Een belangrijk voedingssupplement voor je gezondheid

Co-enzym Q10, ook wel Q10 genoemd, is een krachtige antioxidant die een rol speelt in de energieproductie van elke cel. Het is terug te vinden in cellen die veel energie verbruiken, zoals de beweeg- en hartspieren. Q10 beschermt het lichaam tegen vrije radicalen en oxidatieve beschadiging en heeft een ontstekingsremmende werking. In deze blogpost bespreken we de drie hoofdfuncties van Q10 en de voordelen van het nemen van een Q10-supplement.

De drie hoofdfuncties van Q10

Q10 heeft drie hoofdfuncties in het lichaam:

 1. Energieproductie: Q10 speelt een belangrijke rol in de energieproductie van elke cel. Het fungeert afwisselend als donor en acceptor van elektronen in de elektronentransportketen. Zowel ubiquinol als ubiquinon, de gereduceerde en geoxideerde vormen van Q10, zijn belangrijk voor de mitochondriale ATP-productie.

 2. Bescherming tegen oxidatieve beschadiging: Q10 is een vetoplosbare antioxidant die celmembranen en andere structuren beschermt tegen oxidatieve beschadiging van andere antioxidanten. Alleen ubiquinol heeft antioxidantenactiviteit en neutraliseert vrije radicalen door elektronen te doneren.

 3. Ontstekingsremmende werking: Q10 heeft invloed op de genexpressie en heeft een ontstekingsremmende werking door de beïnvloeding van de transcriptiefactor kappa B1 afhankelijke genexpressie.

Q10 is wetenschappelijk bewezen nuttig tegen allerlei leeftijdsgebonden ziektebeelden en helpt deze ziektebeelden te vertragen of zelfs voorkomen. Q10 is het meest aangewezen voedingssupplement omdat het een belangrijke rol speelt in de energieproductie van de cellen. Onderzoek toont aan dat Q10 kan helpen bij de bescherming tegen huidkanker, prostaatkanker, borstkanker, het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel, het ondersteunen van de hartfunctie en het vertragen van de progressie van de ziekte van Parkinson. Q10 wordt ook ingezet bij leeftijdsgebonden maculadegeneratie, mensen met hartafwijkingen, leverstoornissen, fybromyalgie, migraine, AIDS, spierdystrofie, verminderde weerstand en onvruchtbaarheid.

Vanaf het veertigste levensjaar verminderen de Q10-spiegels in het lichaam. Het lichaam is dan niet meer of in veel mindere mate in staat om ubiquinon om te zetten naar ubiquinol, terwijl het lichaam beide nodig heeft voor het produceren van energie. Studies tonen aan dat de veroudering van het organisme met ubiquinol met 40% trager verloopt dan bij mensen die geen Q10-supplementen gebruiken.

Q10 is dus meer dan alleen een supplement voor je conditie.

Q10 is dus meer dan alleen een supplement voor je conditie. Het speelt een belangrijke rol in het beschermen van het lichaam tegen diverse ziekten en heeft veel positieve effecten op de gezondheid. Hieronder bespreken we enkele specifieke toepassingen van Q10.

 1. Huidkanker: Er zijn verschillende studies die hebben aangetoond dat Q10 kan helpen bij het voorkomen van huidkanker. Het beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV-straling en vermindert oxidatieve stress in de huidcellen. Daarnaast kan Q10 ook helpen bij het herstel van beschadigde huidcellen.

 2. Prostaatkanker: Q10 kan ook helpen bij het voorkomen van prostaatkanker. Het speelt een rol in de regulering van de celgroei en kan de groei van kankercellen remmen. Ook hier geldt dat Q10 beschermt tegen oxidatieve stress en zo bijdraagt aan een gezonde prostaat.

 3. Borstkanker: Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Ook hier kan Q10 helpen bij het voorkomen van de ziekte. Q10 heeft een ontstekingsremmende werking en kan de groei van kankercellen remmen. Daarnaast kan het ook helpen bij het verminderen van bijwerkingen van chemotherapie.

 4. Hartfunctie: Q10 speelt een belangrijke rol in de energieproductie van de hartspier. Het kan helpen bij het verbeteren van de hartfunctie en het verminderen van symptomen bij hartfalen. Daarnaast kan Q10 ook bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van ontstekingen in het hart.

 5. Leeftijdsgebonden maculadegeneratie: Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is een oogaandoening die vaak voorkomt bij oudere mensen. Q10 kan helpen bij het voorkomen van deze ziekte. Het beschermt de ogen tegen oxidatieve stress en kan de achteruitgang van de ogen vertragen.

 6. Migraine: Migraine is een vervelende en pijnlijke aandoening waar veel mensen last van hebben. Q10 kan helpen bij het verminderen van de frequentie en de intensiteit van migraineaanvallen. Het speelt een rol in de regulering van de bloedvaten en kan zo bijdragen aan het verminderen van migraine.

 7. Leverstoornissen: Q10 kan ook helpen bij het voorkomen en behandelen van leverstoornissen. Het speelt een rol in de regulering van de leverfunctie en kan bijdragen aan het herstel van beschadigde levercellen.

 8. Fybromyalgie: Fybromyalgie is een aandoening waarbij mensen last hebben van chronische pijn en vermoeidheid. Q10 kan helpen bij het verminderen van de symptomen van fybromyalgie. Het speelt een rol in de energieproductie van de cellen en kan bijdragen aan het verbeteren van de algehele conditie.Contra-indicaties en bijwerkingen: Hoewel co-enzym Q10 doorgaans als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren, zoals misselijkheid, buikpijn, verlies van eetlust, diarree, huiduitslag of vermoeidheid. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen mild en verdwijnen meestal vanzelf wanneer u stopt met het innemen van het supplement.

 9. Co-enzym Q10 kan ook interageren met sommige medicijnen, waaronder bloedverdunners, bètablokkers, insuline en sommige antidepressiva. Als u een van deze medicijnen gebruikt, is het belangrijk om met uw arts te praten voordat u co-enzym Q10-supplementen gaat gebruiken.

  Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, moeten ook voorzichtig zijn met het gebruik van co-enzym Q10-supplementen. Hoewel er geen bewijs is van schadelijke effecten, is er niet genoeg onderzoek gedaan om te bepalen of het veilig is voor deze groepen.

  Concluderend kan co-enzym Q10 een belangrijk supplement zijn voor mensen die hun algehele gezondheid willen verbeteren en hun energieniveaus willen verhogen. Het is belangrijk om de dosering en eventuele bijwerkingen te bespreken met uw arts voordat u begint met het innemen van co-enzym Q10-supplementen.

Conclusie

Co-enzym Q10 is een belangrijk molecuul dat in elke cel van het lichaam voorkomt en een belangrijke rol speelt in de energieproductie, de bescherming tegen oxidatieve beschadiging en de ontstekingsremmende werking. Een tekort aan Q10 kan leiden tot een slechte conditie en energie. Q10 wordt teruggevonden in de cellen die veel energie verbruiken zoals de beweegspieren en de hartspier.

Het is wetenschappelijk bewezen dat co-enzym Q10 nuttig is tegen leeftijdsgebonden ziektebeelden en het is vandaag de dag het meest aangewezen voedingssupplement. Q10 beschermt de mens tegen allerlei ziekten zoals huidkanker, prostaatkanker, borstkanker, de ziekte van Parkinson, migraine en leeftijdsgebonden maculadegeneratie. Het ondersteunt ook de hartfunctie en vertraagt de progressie van de ziekte van Parkinson.

Vanaf het veertigste levensjaar verminderen de spiegels van Q10 in het lichaam, dit wil zeggen dat het lichaam niet meer of in veel mindere mate in staat is om ubiquinon om te zetten naar ubiquinol, het lichaam heeft beide nodig voor het produceren van energie. Het is daarom belangrijk om een dagelijkse dosis van 200 mg tot 300 mg Q10 te nemen om lang vitaal en gezond te blijven.

Het gebruik van co-enzym Q10 als voedingssupplement kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van een goede gezondheid en een goede conditie. Maar voordat je begint met het innemen van Q10, is het altijd verstandig om eerst met een arts te overleggen, vooral als je al medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt.

Pharma Nord Bio-Quinon Q10 Super 30 mg - 150 Capsules: De sleutel tot een gezonder leven

Natuurlijke voedingssupplementen zijn steeds populairder geworden bij mensen die hun gezondheid willen ondersteunen. Pharma Nord Bio-Quinon Q10 Super 30 mg is een hoogwaardig voedingssupplement dat een belangrijke rol speelt bij het behouden van een gezond lichaam en geest. Het is wetenschappelijk bewezen dat Q10-supplementen helpen om de energieproductie in de cellen te verbeteren, wat essentieel is voor een gezonde stofwisseling en het behoud van een optimale gezondheid.

Pharma Nord Bio-Quinon Q10 Super 30 mg bevat een hoogwaardige, gepatenteerde vorm van Q10 die uitstekend wordt opgenomen door het lichaam. Dit supplement bevat ook vitamine C, een antioxidant die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen en bijdraagt aan de normale werking van het immuunsysteem.

Elke capsule Pharma Nord Bio-Quinon Q10 Super 30 mg bevat 30 mg co-enzym Q10 en 12 mg vitamine C. Dit voedingssupplement is verpakt in capsules die vrij zijn van conserveringsmiddelen en geschikt zijn voor vegetariërs.

Pharma Nord is een gerenommeerd Deens bedrijf dat al meer dan 30 jaar hoogwaardige voedingssupplementen produceert. Hun producten worden wereldwijd verkocht en zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Als u op zoek bent naar een natuurlijk voedingssupplement om uw gezondheid te ondersteunen, dan is Pharma Nord Bio-Quinon Q10 Super 30 mg een uitstekende keuze. Het kan helpen bij het verbeteren van uw energieniveau, het versterken van uw immuunsysteem en het behouden van een gezond lichaam en geest. Bestel vandaag nog uw flesje met 150 capsules en ervaar de voordelen van dit hoogwaardige supplement!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn