Proteïne broodje

proteine brood
Inhoud van dit artikel

Proteïne broodje als caloriearm gerecht

Dit recept voor het proteïne broodje is een basisrecept. Je kan het variëren naar gelang uw smaak. Neem bijvoorbeeld 150 gram gedroogde tomaten, olijven, geraspte wortelen of andere smakelijke ingrediënten. Het is vooral gemakkelijk te bereiden als je de ” deeg ” kan mengen met slechts een splitsing! Eiwit brood is relatief laag in koolhydraten, maar heeft een overeenkomstig groter aantal eiwitten en plantaardige vetten. Dit betekent niet dat u een ton van dit brood kan eten, maar het kan als een aanvulling op caloriearme gerechten zoals salades of om een eiwitrijk ontbijt te serveren.

Bereidingstijd: 65 min  Portie: 1

Ingrediënten

 • 100 gr gemalen amandelen
 • 100 gr lijnzaad
 • 4 eetlepels havermout
 • 5 eetlepels volkoren meel
 • 200 gr magere yoghurt
 • 8 eiwitten
 • 1 package bakpoeder
 • 2 eetlepels pompoenpitten
 • 2 eetlepels zonnebloempitten en zout

Bereiding

 1. Verwarm de oven tot 150 ° C ( 302 ° F geen convectie ).
 2. Mix lijnzaad en havermout met een blender of een staafmixer tot een soort deeg
 3. Meng amandelen, gemalen lijnzaad en havermout, volkoren meel, yoghurt, eiwit en bakpoeder met een snufje zout in een kom.
 4. Meng pompoen en zonnebloempitten.
 5. Bevochtig een broodpan met een beetje water, bestrooi met de helft van de gemengde zaden.
 6. Vul het deeg gelijkmatig strooi de rest van het zaad.
 7. Bakken op de middelste rek voor ongeveer 60 minuten.

Hoi, ik ben Eddy gediplomeerd sportcoach, voedingsadviseur en auteur voor SlankerLevenPlan. Actief bodyweight beoefenaar met een passie voor alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft.

Dat het merk Le Creuset wereldwijd gevierd wordt valt niet te ontkennen. Ontstaan na een ontmoeting met de beroemde kok Auguste Escoffer ergens in de vroege Jaren 1920. Met het gerecht coq au vin in het achterhoofd begon er een samenwerking tussen Armand Desaeger een ingenieur en Aubecq een email specialist. In 1925 werd de eerste geëmailleerde cocotte van Le Creuset geboren. De geboorte van de vurige oranje kleurige cocotte zou het handelsmerk worden.
Wat is existentiële angst
Gezondheid

Wat is existentiële angst

Existentiële angst is een gevoel van bezorgdheid Existentiële angst verwijst naar een gevoel van bezorgdheid. Angst of paniek dat kan voortkomen uit de contemplatie van

Verder lezen »
WAT IS EEN DEPRESSIE BIJ OUDEREN EN SENIOREN
Gezondheid

Wat is een depressie bij ouderen en senioren

Depressie bij ouderen. Heb je geen interesse meer in de activiteiten die je vroeger leuk vond? Worstel je met gevoelens van hulpeloosheid en hopeloosheid? Vindt u het steeds moeilijker om de dag door te komen? Als dat zo is, ben je niet de enige. Depressie kan iedereen overkomen als we ouder worden, ongeacht onze achtergrond of prestaties. Maar depressie is verre van een onvermijdelijk onderdeel van ouder worden.

Verder lezen »
5 tips om een depressieve tiener te helpen
Gezondheid

Wat is een tiener depressie

Tiener depressie, herken de tekenen en symptomen en help je kind. Tieners hebben te maken met allerlei druk, van de veranderingen in de puberteit tot vragen over wie ze zijn en waar ze passen. Met al deze onrust en onzekerheid is het niet altijd eenvoudig om onderscheid te maken tussen normale groeipijnen bij tieners en depressie. Maar tiener depressie gaat verder dan humeurigheid. Het is een ernstig gezondheidsprobleem dat invloed heeft op elk aspect van het leven van een tiener.

Verder lezen »