Platte buik: 7 tips om buikvet te verminderen

Platte buik: 7 tips om buik vet te verminderen

Met deze blog en de 7 tips gaan we het buikvet aanpakken

Geen platte buik door je drukke schema ( of misschien ben je gewoon lui ) al heel vaak je routine in de sportschool gemist. Ineens besef je dat je binnenkort naar een bruiloft of een groot feest gaat. En ja je bent bang dat je geen nauwsluitende kleding of je mooi lang kleed kan dragen. Je denkt dat je buik gaat uitpuilen, dus je maakt zich echt zorgen. 

Met deze blog en de 7 tips gaan we het buikvet aanpakken en ervoor zorgen om je totale lichaamsvet percentage te verlagen. Je dagelijkse gewoontes hoef je niet te veranderen om binnen 7 dagen je buik platter te maken. Als je deze 7 tips volgt om je buikvet te verminderen dan kan je na 7 dagen al pronken met die plattere buik van jou. 

1. Circuittraining

Wil je spieren kweken en opbouwen, maar tergelijkertijd ook buik vet aanpakken dan zou je zeker 3 dagen per week aan circuit training moeten doen. Hoe je dit nu kan bereiken is door volgende oefeningen te doen. 

  • Lunges
  • Push ups
  • Pull ups 

Zorg ervoor dat je telkens een set van 15 herhalingen doet. Tussen de herhalingen door neem je telkens 1 minuut touwtjespringen. Elke training zou je zo’n 500 à 600 calorieën moeten verbranden. 

2. Buikspieren trainen om buikvet te verbranden

Wil je nu sneller uw buik vet kwijt, denk dan om een dagelijkse routine op te bouwen met buikspier oefeningen. Doe deze oefeningen minimaal 3 keer per week. Doe 3 sets van 20 herhalingen voor crunches, leg raises en planken. Het planken doe je 4 sets van 30- tot 60 seconden. Het planken gebeurt in de push ups positie. 

3. Gezonde voeding eten

Gezonde voeding is van vitaal belang, het is belangrijk om veranderingen te maken. Je kan kiezen voor natuurlijke voedingsmiddelen die voedingsmiddelen die vol suiker zitten te vervangen. 

4. Het vermijden van zout

Wil je het vasthouden van water minimaliseren, verlaag dan uw natriuminname. Dit wil zeggen dat je zout zou moeten vermijden. Breng uw eten in plaats daarvan op smaak met verschillende kruiden en specerijen. 

5. Het voldoende drinken van water

Voldoende water drinken om die gifstoffen weg te spoelen. Dit geeft je de gezonde voordelen van een stralende huid en zeker ook een platte buik. Water drinken is niet alleen liters water op een dag naar binnen werken, maar drink ook gezonde dranken zoals groene thee met anti-oxidanten en vers groente- en vruchtensap. 

6. Blijf weg van alcohol

Alcohol zorgt dat je maag een opgeblazen gevoel geeft. Wil je die perfecte buik krijgen voor een nauwsluitende jurk of zijden sari, blijf dan zeker deze week uit de buurt van alcohol. 

7. Het vermijden stress

Angsten en stress toestanden kunnen de overproductie van een het hormoon cortisol veroorzaken, dat gewichtstoename in de buikstreek stimuleert. Dus het hoofd koel houden is de boodschap hier.! 

Veel gebruikte oefeningen om buik vet te verminderen 

Hier zijn enkele voorbeelden van veel gebruikte oefeningen om uw buik vet aan te pakken.  

Wat is nu de snelste manier om buik vet te verliezen 

Elke dag beweging zoals cardio- en buikspieroefeningen in combinatie met gezonde voeding (dat weinig calorieën, vetten en suikers bevat), is een efficiënte strategie om snel buik vet te verliezen of om die gedroomde platte buik te krijgen.

Welke zijn de juiste vruchten voor een platte buik 

Bananen zitten boordevol kalium, en helpen het lichaam overtollig water kwijt te raken. Avocado’s zorgen ervoor dat er geen bloedsuikerpieken zijn, het zijn bloedsuikerpieken die ervoor zorgen dat er vet opgeslagen wordt in de buik. Het regelmatig eten van voeding rijk aan antioxidanten zorgen ook voor het verminderen van buik vet of voor een platte buik.

Wat veroorzaakt buikvet bij vrouwen? 

Verkeerde voeding, onbalans in darmbacteriën, slechte levensstijl, korte of een slecht slaappatroon kunnen leiden tot overtollig buikvet. 

Heel veel vrouwen krijgen met het ouder worden buik vet of geraken hun platte buik kwijt omdat hun stofwisseling vertraagt en er minder calorieën worden verbrand. Veranderingen in het vrouwelijk lichaam tijdens de menopauze, zwangerschap en postpartum kunnen ook bijdragen buikvet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn