Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pinda met soja repen

Pinda met soja repen

Eiwitrijke Sojazaadrepen: Een heerlijke en voedzame snack

Op zoek naar een gezonde en vullende snackoptie? Zoek niet verder dan deze eiwitrijke sojazaadrepen. Ze zitten boordevol goede voedingsstoffen, dankzij de toevoeging van sojazaden. Sojazaden bevatten bijna twee keer zoveel eiwit als pinda’s en zijn een fantastische manier om je eiwitinname te verhogen. Bovendien hebben producten gemaakt van soja een gunstig effect op het lichaam, waarbij ze effecten verlagen of versterken wanneer nodig. De knapperige textuur van deze repen komt van de sojazaden, die ook een heerlijke nootachtige smaak toevoegen. Deze repen zijn tot wel vier dagen houdbaar, waardoor je er de hele week van kunt genieten. Kies voor pindakaas of crème die alleen pinda’s en zout als ingrediënten bevat om een gezondere keuze te maken. En als je wat extra smaak wilt toevoegen, voeg dan een theelepel ongezoete cacaopoeder toe.

Pinda met soja repen

Eiwitrijke Sojazaadrepen

Avatar van ElineEline
Deze repen zijn ware eiwit bommen. Sojazaden bevatten bijna twee keer zoveel eiwit als pinda. Bovendien hebben producten gemaakt van soja een beter effect voor de lichaam.
Zij verlagen of versterken hun effecten wanneer dit nodig is. Het zijn zaden die  de repen krakerig maken. Ze zijn tot vier dagen houdbaar. 
Het is belangrijk om pindakaas of crème dat alleen geen andere bestanddelen dan pinda zout bevat te kiezen. Als je wat extra smaak  wil toevoegen, kies dan voor een theelepel ongezoete  cacaopoeder.
Deze zelfgemaakte sojazaadrepen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame snackoptie. Ze zitten boordevol eiwitten, vezels en gezonde ingrediënten, waardoor ze je energie geven en voldoening geven gedurende de dag. Geniet ervan onderweg of als een snelle opkikker wanneer de honger toeslaat.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Snack
Keuken Geen bepaalde keukenstijl
Porties 12 repen
calorieën 111 kcal

Ingrediënten
  

 • 120 g geroosterde sojazaden
 • 50 g pinda's
 • 60 g pindakaas
 • 60 ml magere melk
 • 40 g havermout
 • 40 g kokosvlokken
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel honing

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180°C met de heteluchtfunctie.
 • Maal de havermout fijn tot een bloemachtige consistentie met behulp van een blender of staafmixer.
 • Meng in een kom de sojazaden, pinda's, pindakaas, melk, gemalen havermout, kokosvlokken, eieren en honing grondig.
 • Verdeel het mengsel gelijkmatig over een bakplaat, zodat het een rechthoekige vorm krijgt van ongeveer 1 cm dik.
 • Bak de reep ongeveer 25 minuten op het middelste rek van de oven.
 • Snijd de reep in 12 stukken met een scherp mes of een pizzasnijder terwijl het nog warm is. Laat afkoelen.
 • Laat de repen volledig afkoelen voordat je ervan geniet.

Notities

De vitamines die aanwezig zijn in dit recept

Dit recept bevat verschillende ingrediënten die bijdragen aan de inname van verschillende vitamines.
Vitamine E: Sojazaden, pinda's en kokosvlokken zijn allemaal goede bronnen van vitamine E, een antioxidant die belangrijk is voor de celbescherming.
 1. Vitamine B1 (thiamine): Havermout is een bron van vitamine B1, wat essentieel is voor een gezond zenuwstelsel en een goede energieproductie.
 2. Vitamine B3 (niacine): Pinda's en sojazaden bevatten vitamine B3, dat belangrijk is voor de energieproductie en het metabolisme.
 3. Vitamine B6: Eieren zijn een bron van vitamine B6, een vitamine die betrokken is bij verschillende processen in het lichaam, waaronder het metabolisme van eiwitten.
Het is belangrijk op te merken dat de exacte hoeveelheden vitamines afhankelijk zijn van de specifieke merken en variëteiten van de gebruikte ingrediënten. Het is altijd goed om een gevarieerd dieet te hebben dat rijk is aan verschillende voedingsmiddelen om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Raadpleeg een voedingsdeskundige of diëtist voor specifieke informatie over voedingsstoffen in dit recept en hoe ze passen in jouw individuele voedingsbehoeften.

Nutrition

Calories: 111kcalCarbohydrates: 7gProtein: 6gFat: 7gSaturated Fat: 2gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 3gTrans Fat: 0.003gCholesterol: 27mgSodium: 68mgPotassium: 153mgFiber: 2gSugar: 2gVitamin A: 51IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 30mgIron: 1mg
Trefwoord eiwitrijke repen, sojazaad, pinda, pindakaas, magere melk, havermout, kokosvlokken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Deel onze creatie en tag ons op sociale media met #SlankerLevenVoeding
Facebook Instagram
Klik hier om je recept op te slaan en je wijzigingen te bewaren.

Keukenbenodigdheden om eiwitrijke sojazaadrepen te bereiden

Om deze eiwitrijke sojazaadrepen te maken, heb je de volgende keukenbenodigdheden nodig:

 1. Oven: Om de repen te bakken op de juiste temperatuur.
 2. Blender of staafmixer: Om de havermout tot meel te malen.
 3. Mengkom: Om alle ingrediënten grondig te mengen.
 4. Bakplaat: Om het mengsel gelijkmatig te verspreiden en de repen te bakken.
 5. Scherp mes of pizzasnijder: Om de repen in stukken te snijden nadat ze gebakken zijn.
 6. Maatlepels: Om de ingrediënten nauwkeurig af te meten.
 7. Spatel of lepel: Om het mengsel op de bakplaat te verspreiden en glad te strijken.
 8. Bakpapier: Om de bakplaat te bekleden en te voorkomen dat de repen aan de plaat blijven plakken.

Zorg ervoor dat je deze keukenbenodigdheden bij de hand hebt voordat je begint met het bereiden van de repen.

Boodschappenlijst

 • Geroosterde sojazaden
 • Pinda’s
 • Pindakaas
 • Magere melk
 • Havermout
 • Kokosvlokken
 • Eieren
 • Honing

Voor- en nadelen van eiwitrijke sojazaadrepen

Voordelen

 1. Eiwitrijk: Deze repen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten, dankzij de toevoeging van sojazaden. Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -opbouw, en kunnen helpen bij het verzadigingsgevoel.
 2. Voedzaam: De repen bevatten ook andere gezonde ingrediënten zoals pinda’s, havermout en kokosvlokken, die vezels, gezonde vetten en belangrijke voedingsstoffen leveren.
 3. Langdurige energie: De combinatie van eiwitten, vezels en gezonde vetten zorgt ervoor dat deze repen langdurige energie leveren en je langer verzadigd houden.
 4. Zelfgemaakt en aanpasbaar: Het voordeel van het zelf maken van deze repen is dat je de controle hebt over de ingrediënten en ze naar smaak kunt aanpassen.

Nadelen

 1. Allergieën: Soja en pinda’s kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen. Als je allergisch bent voor een van deze ingrediënten, moet je deze repen vermijden.
 2. Calorieën: Hoewel deze repen voedzaam zijn, kunnen ze ook behoorlijk wat calorieën bevatten, vooral vanwege de toevoeging van pindakaas en honing. Als je op een caloriebeperkt dieet bent, moet je je portiegrootte in de gaten houden.
 3. Houdbaarheid: Deze repen zijn tot vier dagen houdbaar. Als je langer van plan bent om ze te bewaren, moeten ze mogelijk in de koelkast worden bewaard, waardoor de textuur en knapperigheid kunnen veranderen.

Het is altijd belangrijk om rekening te houden met je individuele voedingsbehoeften en eventuele allergieën of dieetbeperkingen bij het overwegen van de voordelen en nadelen van een recept. Raadpleeg indien nodig een voedingsdeskundige of diëtist.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn