Paleo Recepten Van Mitchel Van Duuren

Paleo Recepten Van Mitchel Van Duuren
Het Paleo dieet is ontzettend populair en is niet alleen bedoeld voor mensen die willen afvallen. Daarbij komt dat het een goed dieet is, wat je niet vaak ziet voorkomen. Bij veel diëten gaat het alleen om het verliezen van gewicht, en meestal is dit niet erg goed voor het lichaam. Met de Paleo recepten is dit anders.
Inhoud van dit artikel

Het Paleo dieet is ontzettend populair en is niet alleen bedoeld voor mensen die willen afvallen.

Daarbij komt dat het een goed dieet is, wat je niet vaak ziet voorkomen. Bij veel diëten gaat het alleen om het verliezen van gewicht, en meestal is dit niet erg goed voor het lichaam. Met de Paleo recepten is dit anders.

Bij dit dieet gaat het echter anders. Je bent gezond bezig en verliest daardoor het gewicht. Dit dieet is populair bij volwassenen, maar kan ook bij een kind worden gebruikt.

Dit kan al vanaf de geboorte van het kind en op deze manier krijgt een kind de manier om goed op te groeien, zonder overbodige suikers en andere dingen die zijn toegevoegd in ons eten.

Wat is het

Bij dit dieet, ga je eigenlijk terug naar de basis. Je kunt denken aan de tijd dat de mensen jager-verzamelaars waren. Zij zorgden zelf voor hun eten. Het is dan ook redelijk gemakkelijk om te bedenken wat je wel en niet mag eten bij dit dieet.

Zouden ze het vroeger hebben gegeten of niet? Dit is dan ook de reden dat bijvoorbeeld veel vlees toegestaan is. Vroeger vingen we ons eigen vlees en dat is terug te zien in dit dieet. Verder kun je denken aan noten.

Deze kunnen perfect worden gebruikt als tussendoortje. Ook fruit of groenten kunnen worden gebruikt om tussendoor van te genieten. Het is echter wel zo dat sommige fruit nog relatief veel suiker bevat, zoals de banaan. Als je wilt afvallen, zou je hier nog op kunnen letten.

Paleo is er voor iedereen

Al eerder schreef Mitchel van Duuren een boek over dit geweldige dieet, maar dan voor volwassenen. Toen hij zelf op het punt stond om vader te worden, bedacht hij zich dat het ook voor een kind belangrijk is om gezond te eten.

Hij groeide zelf op als iemand die toch een beetje dik was, en dat kan een heleboel ellende met zich meebrengen, zoals pesterijen. Dit wilde hij zijn eigen kind niet aandoen, waardoor hij kwam op het idee van Paleo voeding. Een Paleo recepten boek dus.

Misschien denk je nu al dat je kids dat soort dingen niet willen en gaan eten. Kids kunnen immers wat lastig zijn met het eten. Toch hoeft jouw kind niet eens door te hebben dat hij bezig is met dit dieet.

Je kunt gebruik maken van allerlei leuke recepten om ervoor te zorgen dat jouw kind niet meer de slechte suikers binnen hoeft te krijgen. Ook voor mee naar school zijn er genoeg tips. Deze zijn terug te vinden in het Paleo Kids boek van Mitchel van Duuren.

Uiteraard kun je ook gewoon zelf genieten van de Paleo Recepten die te vinden zijn in dit boek. Het zijn er genoeg, dus er is altijd wel iets dat jij lekker zal vinden. De recepten zijn bovendien erg makkelijk en daarom is het voor iedereen mogelijk om ze klaar te maken.

Je hoeft geen uren in de keuken te staan voor een lekkere en gezonde maaltijd en in dit boek leer je dat.

Het beginnen met het Paleo Recepten dieet

Het kan nog wel eens lastig zijn om alles drastisch om te gooien. Je moet het dan ook niet zien als een strijd maar als een doel. Het is niet erg als je het niet hebt voltooid, maar het is goed als je dit wel hebt gedaan.

Er zijn drie stappen om te beginnen met dit dieet. Het is in ieder geval belangrijk dat jij er al mee bezig bent of misschien zelfs al mee bent begonnen. Zo ben je voorbereid op dingen!

Kijk eens in de keuken om te zien wat er eigenlijk al binnen dit dieet past en wat niet. Ruim de dingen die dit niet zijn eens op. Het hoeft niet meteen de prullenbak in, maar zet het op een onhandige plek neer zodat je het ook niet zo snel meer pakt.

De Paleo keuken

Op deze manier krijg je in de keuken alleen producten die passen binnen dit dieet en heb je ook sneller de neiging om deze te gebruiken. Waarschijnlijk heb je al een aantal recepten die al prima zijn, en waaraan je niets hoeft te veranderen.

Denk hier eens over na en schrijf het op. Op deze manier hoef je ook minder te veranderen. Een goed recept is bijvoorbeeld al gebraden kippenpootjes, en grote kans dat jouw kind deze al erg lekker vindt. Gezonde voeding kan dus ook erg lekker zijn.

Dan zijn er nog veel producten die je waarschijnlijk wilt gebruiken, maar die niet geschikt zijn. Oplossing: ze zelf geschikt maken binnen dit dieet! Denk aan bijvoorbeeld mayonaise.

Past nou niet bepaald in een goed dieet waarin je gezond bezig bent, dus kies er dan voor om je eigen mayonaise te maken. Bekijk de etiketten goed in de supermarkt, want soms is er toch nog suiker aan dingen toegevoegd waarvan je het niet had verwacht. Gelukkig is er ook vaak een suikervrije variant verkrijgbaar.

De voorraadkast

Ten slotte is het tijd om je voorraadkast weer aan te vullen met de juiste producten, dus producten die passen voor paleo recepten. Zo zul je alleen deze nog maar gebruiken! Denk aan fruit, gedroogd vlees, cacaopoeder, baking soda, kokosolie, eieren en ga zo maar door. In de vriezer kun je vis, vlees, fruit en groentes leggen. Er is van alles wel een versie te maken die past in dit dieet! Gezonde voeding zorgt bovendien voor een gezonde geest.

Paleo Recepten Van Mitchel Van Duuren

Het 101 Paleo Recepten kookboek is een receptenboek die speciaal is gemaakt voor mensen die het Paleodieet volgen. Het boek bevat ingrediënten die de vetverbranding maximaal stimuleren.


De focus met deze recepten ligt niet op uithongeren. We gebruiken heerlijke ingrediënten die het tegenovergestelde doen - ze geven je een verzadigd gevoel, verhogen de stofwisseling en moedigen het verbranden van meer calorieën aan. Dat is waarom deze recepten en Paleo in het algemeen zo krachtig is.

101 Paleo Recepten is opgedeeld in recepten voor ontbijt, lunch, diner en toetjes. Een absolute bestseller.

Hoi, ik ben Eddy gediplomeerd sportcoach, voedingsadviseur en auteur voor SlankerLevenPlan. Actief bodyweight beoefenaar met een passie voor alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft.