Muesli repen

Muesli repen
Inhoud van dit artikel

Muesli repen maken

Muesli repen
5/5

Deze muesli repen bevatten noten en zaden, die zijn een goede bron van plantaardige eiwitten en gezonde vetten. Veenbessen bevatten mineralen zoals ijzer, kalium en natrium, evenals veel vitaminen en antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijk om oxidatieve stress te bestrijden waaraan onze lichaamscellen zijn blootgesteld tijdens hoge fysieke stress. Vermijd het kopen van kant en klare repen omdat ze meestal te veel suiker en kunstmatige toevoegingen bevatten. In plaats daarvan, probeer ze altijd voor te bereiden met verse en / of gedroogde vruchten. De muesli repen kan je tot vier dagen bewaren.

Bereidingstijd: 30 min  Portie: 12

Ingrediënten

 • 200 gr gedroogde veenbessen ( gedroogd)
 • 2 appels
 • 150 gr havermout
 • 50 gr amandelen (fijngehakt of gesneden)
 • 50 gr zonnebloempitten (gepeld)
 • 50 gr hazelnoten (gehakt of gesneden)
 • 2 eieren
 • 1 volle theelepel kaneel

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 ° C ( 400 ° F, circulerende lucht ), hebben betrekking op een bakplaat met bakpapier.
 2. Was en snijd de appels.
 3. Combineer alle ingrediënten in een blender, hak kort, niet pureren.
 4. Als alternatief, zet alle ingrediënten in een grote container, hak kort met een staafmixer.
 5. Spreid mengsel op het bakpapier, ongeveer ½ cm dik rechthoekig mogelijk bakken op het middelste rek voor ongeveer 25 minuten.
 6. Na het einde van de baktijd gesneden in 12 stuks met een scherp mes of een pizza mes terwijl het nog warm is, laat afkoelen.

Nog meer snacks!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hoi, ik ben Eddy gediplomeerd sportcoach, voedingsadviseur en auteur voor SlankerLevenPlan. Actief bodyweight beoefenaar met een passie voor alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft.

Wat is existentiële angst
Gezondheid

Wat is existentiële angst

Existentiële angst is een gevoel van bezorgdheid Existentiële angst verwijst naar een gevoel van bezorgdheid. Angst of paniek dat kan voortkomen uit de contemplatie van

Verder lezen »
WAT IS EEN DEPRESSIE BIJ OUDEREN EN SENIOREN
Gezondheid

Wat is een depressie bij ouderen en senioren

Depressie bij ouderen. Heb je geen interesse meer in de activiteiten die je vroeger leuk vond? Worstel je met gevoelens van hulpeloosheid en hopeloosheid? Vindt u het steeds moeilijker om de dag door te komen? Als dat zo is, ben je niet de enige. Depressie kan iedereen overkomen als we ouder worden, ongeacht onze achtergrond of prestaties. Maar depressie is verre van een onvermijdelijk onderdeel van ouder worden.

Verder lezen »
5 tips om een depressieve tiener te helpen
Gezondheid

Wat is een tiener depressie

Tiener depressie, herken de tekenen en symptomen en help je kind. Tieners hebben te maken met allerlei druk, van de veranderingen in de puberteit tot vragen over wie ze zijn en waar ze passen. Met al deze onrust en onzekerheid is het niet altijd eenvoudig om onderscheid te maken tussen normale groeipijnen bij tieners en depressie. Maar tiener depressie gaat verder dan humeurigheid. Het is een ernstig gezondheidsprobleem dat invloed heeft op elk aspect van het leven van een tiener.

Verder lezen »