Met welk recept maakt men lekkere zoete uiensoep

Met welk recept maakt men lekkere zoete uiensoep
Inhoud van dit artikel

Het geheime recept van deze zoete uiensoep

Het geheim van deze zoete uiensoep is het gebruik van zoete uien en het langzaam koken, waardoor hun rijke smaken zich ontwikkelen. Zoet uien hebben een dunne, glanzende schil en zijn platter van vorm dan uien die je kan bewaren. Deze uien bevatten ook meer suiker en water, zodat ze niet zo lang vers blijven. Hou ze niet langer dan een week in de groentebak van de koelkast.  Sjalotten, een lid van de uienfamilie, hebben een milde ui-knoflooksmaak. Laat ze tijdens het koken niet bruin worden of bitter worden.

Ingrediënten

  • 4 zoete uien (fijngesneden)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 kopje room
  • 1 kopje rundbouillon

Bereidingswijze

  1. Verwarm een kookpot op een medium vuurtje.
  2. Voeg boter en uien toe, en roer tot de uien volledig zijn ‘bedekt’ met boter.
  3. Dek de kom af en laat het geheel sudderen voor een periode van één uur.
  4. Wanneer u het deksel van de kom haalt na één uur, zal u merken dat de zoete uien hun natuurlijke zoete geur hebben vrijgegeven.
  5. Voeg de room en de rundbouillon toe, en laat het geheel onafgedekt sudderen, tot de soep een structuur/textuur heeft die uw voorkeur wegdraagt.

Extra

Voor diegenen die hun zoete uiensoep liever wat dikker eten, gebruik dan minder vloeistof. Op smaak brengen met kruiden en zout/peper is altijd toegelaten, maar de natuurlijke smaak van zoete uien is wel het hoogtepunt van dit gerecht.

Hoi, ik ben Eddy gediplomeerd sportcoach, voedingsadviseur en auteur voor SlankerLevenPlan. Actief bodyweight beoefenaar met een passie voor alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft.

DE AFSLANK RECEPTENBIJBEL Mijn Recepten Boek/Ebook Heb Ik De "Afslank Receptenbijbel" Genoemd: Meer dan 100 Overheerlijke Recepten Voor Snelle Vetverbranding Met Blijvend Resultaat
Wat is existentiële angst
Gezondheid

Wat is existentiële angst

Existentiële angst is een gevoel van bezorgdheid Existentiële angst verwijst naar een gevoel van bezorgdheid. Angst of paniek dat kan voortkomen uit de contemplatie van

Verder lezen »
WAT IS EEN DEPRESSIE BIJ OUDEREN EN SENIOREN
Gezondheid

Wat is een depressie bij ouderen en senioren

Depressie bij ouderen. Heb je geen interesse meer in de activiteiten die je vroeger leuk vond? Worstel je met gevoelens van hulpeloosheid en hopeloosheid? Vindt u het steeds moeilijker om de dag door te komen? Als dat zo is, ben je niet de enige. Depressie kan iedereen overkomen als we ouder worden, ongeacht onze achtergrond of prestaties. Maar depressie is verre van een onvermijdelijk onderdeel van ouder worden.

Verder lezen »
5 tips om een depressieve tiener te helpen
Gezondheid

Wat is een tiener depressie

Tiener depressie, herken de tekenen en symptomen en help je kind. Tieners hebben te maken met allerlei druk, van de veranderingen in de puberteit tot vragen over wie ze zijn en waar ze passen. Met al deze onrust en onzekerheid is het niet altijd eenvoudig om onderscheid te maken tussen normale groeipijnen bij tieners en depressie. Maar tiener depressie gaat verder dan humeurigheid. Het is een ernstig gezondheidsprobleem dat invloed heeft op elk aspect van het leven van een tiener.

Verder lezen »