Met welk recept maakt men lekkere zoete uiensoep

Met welk recept maakt men lekkere zoete uiensoep
Inhoud van dit artikel

Het geheime recept van deze zoete uiensoep

Het geheim van deze zoete uiensoep is het gebruik van zoete uien en het langzaam koken, waardoor hun rijke smaken zich ontwikkelen. Zoet uien hebben een dunne, glanzende schil en zijn platter van vorm dan uien die je kan bewaren.

Deze uien bevatten ook meer suiker en water, zodat ze niet zo lang vers blijven. Hou ze niet langer dan een week in de groentebak van de koelkast.  Sjalotten, een lid van de uienfamilie, hebben een milde ui-knoflooksmaak. Laat ze tijdens het koken niet bruin worden of bitter worden. 

Ingrediënten

  • 4 zoete uien (fijngesneden)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 kopje room
  • 1 kopje rundbouillon

Bereidingswijze

  1. Verwarm een kookpot op een medium vuurtje.
  2. Voeg boter en uien toe, en roer tot de uien volledig zijn ‘bedekt’ met boter.
  3. Dek de kom af en laat het geheel sudderen voor een periode van één uur.
  4. Wanneer u het deksel van de kom haalt na één uur, zal u merken dat de zoete uien hun natuurlijke zoete geur hebben vrijgegeven.
  5. Voeg de room en de rundbouillon toe, en laat het geheel onafgedekt sudderen, tot de soep een structuur/textuur heeft die uw voorkeur wegdraagt.

Extra

Voor diegenen die hun zoete uiensoep liever wat dikker eten, gebruik dan minder vloeistof. Op smaak brengen met kruiden en zout/peper is altijd toegelaten, maar de natuurlijke smaak van zoete uien is wel het hoogtepunt van dit gerecht.

Het hardcoverboek Soep. Bouillon. Brood

Het boek Soep, Bouillon, Brood is ingedeeld op de 4 seizoenen. Er is soep als starter van een diner, als hoofdmaaltijd, als opkikker tussendoor. Soep is verwarmend, energieopwekkend, vullend of juist fris: men kan alle kanten op met soep. Van klassiekers als ‘soup au pistou’ en ‘vichyssoise’ tot minder bekende combinaties als soep van geroosterde pastinaak met cannellinibonen, salie en knoflook of een gekoelde komkommersoep met dragon. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn