Koolhydraatarm dieet of het Ketogeen dieet

Koolhydraatarm dieet of het Ketogeen dieet

Koolhydraatarm of Ketogeen

In de afgelopen decennia zijn koolhydraatarme diëten of het Ketogeen dieet steeds populairder geworden, omdat mensen het Atkins dieet of met het Ketogene dieet starten om af te vallen. Een nieuw gepubliceerde studie suggereert echter dat het op deze manier verminderen van koolhydraten zelfs kan leiden tot een lagere levensverwachting.

Een studie uitgevoerd over een periode van 25 jaar op 15.400 mensen wees erop dat een gematigde vermindering van de koolhydratenconsumptie veel gezonder is dan een dramatische vermindering. Het suggereerde ook dat het ruilen van koolhydraten voor plantaardige eiwit– en vet alternatieven gezonder is dan het omruilen voor dierlijke producten.

ketogeen dieet

Koolhydraatarme diëten

De studie, die werd gepubliceerd in The Lancet Public Health, was gebaseerd op deelnemers die vragenlijsten invulden over het voedsel en de drank die ze consumeerden, evenals hun portiegroottes. De wetenschappers schatten toen het aandeel calorieën dat ze kregen van koolhydraten, eiwitten en vet.

De resultaten toonden aan dat degenen die ongeveer 50-55% van hun calorieën uit koolhydraten haalden ‘wat de gematigde groep is’ het laagste sterfterisico hadden vergeleken met de extra-koolhydraatarme, de koolhydraatarme en de normale koolhydraat groepen.

Van degenen in de gematigde groep werd verwacht dat ze vier jaar langer zouden leven dan die in de extra koolhydraatarme groep (diegenen die minder dan 30 procent van hun energie uit koolhydraten haalden), ze zouden 2,3 jaar langer leven dan die in de koolhydraatarme groep (30-40 procent) en 1,1 jaar langer dan die van de koolhydraatrijke groep (die 65 procent of meer van hun energie krijgen van koolhydraten).

Samengevat, degenen die het langst zouden leven, waren de deelnemers die een matige hoeveelheid koolhydraten consumeerden. Naast deze bevindingen, ontdekten de wetenschappers dat het eten van meer vlees en kaas in plaats van koolhydraten, in plaats van plantaardige producten, zelfs verder leidde tot een afgenomen levensverwachting. Degenen die hun koolhydraten met plantaardig voedsel (inclusief noten en peulvruchten) ruilden, zagen zelfs een verminderd risico op sterfte.

De gegevens suggereren dat dier gebaseerde koolhydraatarme diëten, die in Noord-Amerika en Europa voorkomen, in verband kunnen worden gebracht met een kortere totale levensduur en moeten worden ontmoedigd zegt Dr Sara Seidelmann, die het onderzoek leidde.

In plaats daarvan, als men ervoor kiest om een koolhydraatarm dieet te volgen, zou het uitwisselen van koolhydraten voor meer plantaardige vetten en eiwitten op de lange termijn daadwerkelijk gezond ouder worden kunnen bevorderen.

Tot slot: Goed nadenken voor je eraan begint aan die koolhydraatarme diëten

Dus misschien wil je nu wel twee keer nadenken over het nemen van de beslissing om een koolhydraatarm dieet te volgen. Vooral als je van plan was je koolhydraten in te ruilen voor dierlijke producten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn