ideale gewicht bereiken hoe doe je dat

ideale gewicht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Waarom je niet in staat bent om je ideale gewicht te bereiken

Je hebt je training intensiever gemaakt en uitgevoerd. Ook ben je geleidelijk aan gezonder en evenwichtiger gaan eten.

Maar ondanks dit heb je nog steeds niet de resultaten die je voor ogen had.

Je vraagt je af waarom je nog niet je ideale gewicht bereikt hebt. Er kunnen veel verklaringen zijn waarom je die resultaten nog niet behaald hebt.

In dit artikel een samenvatting van de meest waarschijnlijk redenen die je belemmeren van het bereiken van je ideale gewicht.

Wat je eet heeft een grote invloed heeft op je gewicht

Natuurlijk weet je wel dat wat je eet een grote invloed heeft op je gewicht. Maar wist je dat je manier van eten ook de reden kan zijn waarom je het gewicht dat je wilt bereiken niet bereikt.

Als je de grootte van je porties eten en het aantal maaltijden aanzienlijk vermindert is er een heel goede kans dat je gewicht zal verliezen.

Maar, als je te weinig calorieën binnen krijgt, dan gaan er in je lichaam fysiologische veranderingen plaats vinden.

En één van die veranderingen is een langzamere stofwisseling die uiteindelijk een gewichtstoename bevordert. Dit is een natuurlijke reactie van je lichaam omdat het een tekort krijgt.

Je lichaam gaat in spaarstand door het te weinig binnen krijgen van calorieën. Dus van zodra je terug je normale eetpatroon oppakt dan zal je lichaam de calorieën gaan opslaan als vet.

Opslaan van calorieën door je lichaam

Dit opslaan van calorieën door je lichaam dient om ervoor te zorgen dat er een reserve opgebouwd wordt.  Die reserve is voor het moment dat je lichaam weer te weinig calorieën zou binnen krijgen.

Ook is het zo dat mensen vaak ten onrechte denken, als ik mijn ontbijt oversla dan heb ik minder calorieën binnen en is dit ideaal om gewicht te verliezen.

Maar het ontbijt is de belangrijkste van de dag om onze stofwisseling in gang te steken. Dit is de reden dat mensen die een ontbijt nemen toch wel meer de neiging hebben om sneller gewicht te verliezen op de lange termijn.

Bijvoorbeeld, veel mensen ten onrechte denken dat overslaan van het ontbijt is een geweldige manier om calorieën te verminderen. Maar terwijl in feite de eerste maaltijd van de dag helpt om onze stofwisseling te stimuleren.

Daarom hebben mensen die regelmatig ontbijten de neiging om meer gewicht te verliezen op  lange termijn.

Oude liefde roest niet

Zodra we de beslissing nemen om een gewoonte te veranderen, dan zal na een onbepaalde tijd onze oude gewoontes altijd weer de kop opsteken.

Maar waarom gebeurt dit nu en waarom? Je kent wel het gezegde waarschijnlijk “oude liefde roest niet.” En dit geldt met name als het gaat om eetgewoonten.

Voor veel mensen kan het uiterst moeilijk zijn om die avond of nachtelijke snack te laten. Dit komt omdat erna verloop van tijd onbewust bepaalde gewoonten ontwikkeld zijn en men niet hoe evenwicht in de voeding te brengen en hoe men het verdeeld overdag.

Maar naast de onbewuste gewoonten en gebrek aan informatie hebben sommige mensen niet genoeg wilskracht en motivatie om hun inspanningen voort te zetten, en soms niet het geduld om te wachten op de resultaten die te bereiken zijn.

Frustrerende dingen over gezond eten

Informatie of liever gezegd het gebrek aan informatie. Een van de meest frustrerende dingen over gezond eten, is dat het allemaal tegenstrijdige informatie is die rond circuleert over voeding.

Terwijl sommige studies beweren dat de berekening van calorieën de weg vooruit is, gaan anderen dan afraden en je zeggen om het berekenen van calorieën helemaal te vergeten.

Met zo veel informatie bij de hand, is het gemakkelijk te verwarren door zo veel mythes over voedsel en vragen die eigenlijk waar zijn. De huidige trend is om niet meer te onderscheiden wat goed is van wat er mis is.

Het gaat hem eerder om een evenwicht te behouden op de lange termijn en dat zal je toelaten om niet alleen gezond, maar ook een goed gevoel te vinden.

Onze oplossing is een verhaal dat we goed kennen. Je stemt ermee in om een dagelijks trainingsprogramma te respecteren en je traktaties te verminderen. Maar al snel je merkt dat je snacken ’s nachts of een drankje na het werk tijdens het happy houre heel moeilijk te laten zijn.

Voordat je nu de handdoek in de ring gooit

Maar voordat je nu de handdoek in de ring gooit, weten we toch wel een goede oplossing. Of je nu moeite heeft om een gezond dieet aan te houden, je geen informatie of niet de gewoonten weet te nemen om de juiste voeding keuzes te maken,  dan is er de Afslank Receptenbijbel om je te helpen.

De Afslank Receptenbijbel biedt je tal van gezonde en lekkere recepten ‘om je ideale gewicht te bereiken’ gebaseerd op de principes van gezond eten.

Gewichtsverlies is een proces van “trial and error”: je probeert een dieet en kijkt of het werkt.

Geloof het of niet, veel mensen vinden zichzelf voortdurend geconfronteerd met hetzelfde probleem, hetzij als gevolg van een dieet of gebrek aan steun en informatie.

De Afslank Receptenbijbel voorkomt dat je trapt in de meest voorkomende valkuilen en geeft je motivatie en inspiratie die je nodig hebt om je doelen te bereiken! Dus “een dezer dagen” of “vandaag” is tijd voor je om te beslissen of je de Afslank Receptenbijbel aanschaft.

 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn