Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe vaak per dag eten is gezond?

Hoe vaak per dag eten is gezond

Gezond eten wordt steeds belangrijker

Gezond eten wordt steeds belangrijker. Meer en meer mensen houden zich dan ook bezig met een gezondere lifestyle, hoeveel ze eten, wat ze eten en hoe vaak ze eten. Hoeveel je moet eten en wat je moet eten om af te vallen is tegenwoordig wel duidelijk, maar een vraag waar iedereen nog tegenaan loopt is hoe vaak per dag eten gezond is. Op het internet staan hier verschillende verhalen over, we komen 3 keer per dag tegen, we komen het klassieke 6 keer per dag tegen en komen zelfs 1 keer per dag tegen. Kortom, er is een vloed aan informatie, maar wat is er van waar? Wij geven antwoord op de vraag. Hoe vaak per dag eten is gezond? We leggen je het uit!

Wat eet je precies?

Het begint natuurlijk allemaal bij wat je eet. Je kunt maar 1 keer op een dag eten en toch aankomen. Hoe? Simpelweg omdat je te veel eet! Focus je dus niet perse meteen op hoe vaak je eet, maar begin bij wat je eet. Het is een veel gemaakte fout. De frequentie van eten is maar bijzaak als je dit naast het voedsel zelf legt. Probeer dan ook altijd kleinere porties te eten dan wat je normaal doet en houd het bij gezond eten.

Wat is ‘gezond’ eten?

Maar wat is gezond dan precies? Goede vraag. Hier zijn veel verschillende verhalen over. Zo kun je verschillende artikelen vinden waarin staat dat pindakaas niet gezond is, maar tegelijkertijd ook weer erg veel artikelen vinden waarom pindakaas wél gezond voor je is. Het wordt je dus niet makkelijk gemaakt. Gelukkig kun je altijd terugvallen op de Schijf van Vijf. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. De Schijf van Vijf is verdeeld in 5 vakken. Kies dagelijks voor producten die in de schijf staan en weet zeker dat jij op een gezonde manier bezig bent. Wil je gezond eten? Eet dan vooral uit de Schijf van Vijf, je houdt aan de aanbevolen hoeveelheden per vak, je varieert binnen de verschillende vakken en je natuurlijk niet te veel eet! Meer weten over de Schijf van Vijf? Bekijk het filmpje hieronder!

Gezond eten is niet voor iedereen hetzelfde

Gezond eten is een vrij algemene term. Natuurlijk is voedsel uit de Schijf van Vijf gezond, maar het ligt er ook aan wat jouw doel van gezond eten is. Wil jij bijvoorbeeld veel afvallen? Dan kan je gerechten als pasta, pindakaas en brood het beste links laten liggen. Wil jij daar tegenover juist gezond aankomen door bijvoorbeeld te bulken? Dan zijn deze gerechten juist aan te raden. Je moet gezond eten dus in perspectief leggen met jouw doel. Dat chocola en snoep niet bij gezond eten past weten we gelukkig allemaal!

3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes

Het klassieke Nederlandse standaard. Drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes. Je ontbijt, neemt voor de lunch nog een Liga-break, je luncht, neemt daarna een banaan en voor je het weet zit je alweer aan je avondeten. In de avond kijk je lekker een film met een bakje chips. Het is typisch Nederlands. Maar zijn 6 eetmomenten wel gezond? Het antwoord hierop is eigenlijk vrij simpel. Het ligt er aan. Sport je veel en eet je gezond? Dan is 6 keer eten op een dag zeker niet slecht! Je kan de energie zelfs goed gebruiken. Luister hierbij goed naar je eigen lichaam. Sport je veel, pas je je voedingsschema aan naar 3 maaltijden per dag en kan je echt niet meer? Eet dan eens meer.

Hoe vaak per dag eten is gezond 1

3 keer eten per dag

Ben je niet zo’n sportfanaat, maar wil je wel gezond afvallen? Denk er dan eens over na om iets minder vaak te eten. Hoe vaker je eet, hoe meer calorieën je binnenkrijgt. En we weten allemaal dat als je meer binnenkrijgt dan dat je verbrand, je natuurlijk aankomt. Wanneer je sport verbrand je aardig wat calorieën. Hierdoor heeft je lichaam energie nodig en kun je vaker eten.

Hoe vaak per dag eten is nu gezond?

Het is lastig te zeggen hoe vaak per dag eten nu gezond is, het verschilt erg sterk per persoon. Het is dan ook niet zo zeer belangrijk hoe vaak je eet per dag, maar zorg er voor dat je voldoende gezonde voedingsmiddelen naar binnen stopt. Let dus vooral op wat je eet. Stel een voedingsschema op of laat een professioneel voedingsschema maken door een specialist.

Tel je calorieën!

Hoe vaak per dag eten is minder belangrijk dan wat je precies eet op een dag. Eet je meer dan dat je verbrand? Dan kom je aan. Het is dus belangrijk om in kaart te brengen wat je precies eet op een dag. Hoe doe je dit? Door je calorieën te tellen. Hier zijn tegenwoordig erg handige apps voor op je mobiele telefoon. Door inzichtelijk te krijgen hoeveel calorieën je precies per dag eet, kun je hier heel eenvoudig op in spelen. Zorg voor een maximaal aantal hoeveelheid calorieën en verspreid dit over de dag. Beweeg hierbij en voilà, de kilo’s vliegen er van af!

Hoe vaak per dag eten is gezond 2 1

Intermittent fasting (IF)

Wanneer je informatie opzoekt over afvallen of over hoe vaak eten per dag gezond is kom je hier en daar vast wel eens het woord intermittent fasting tegen, maar wat is het precies? Intermittent fasting is een welbekend fenomeen is de sport en voedingwereld. Het is geen dieet, het verteld namelijk niet wat je eet, maar legt de nadruk op wanneer je eet en hoe lang je mag eten. Het meest voorkomende intermittent fasting schema is het 16/8 schema. Hierbij mag je 8 uur op een dag wel eten en 16 uur niet. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te eten van 12:00 tot 20.00.

Werkt afvallen met intermittent fasting?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ja. Uit onderzoek is gebleken dat intermittent fasting inderdaad een geschikte manier is om af te vallen. Hoe kan dit? Het is eigenlijk heel simpel. Wanneer je inderdaad om 12:00 zou beginnen met eten, dan sla je als het ware het ontbijt over. Door één of meerdere maaltijden over te slaan, krijg je natuurlijk veel minder calorieën binnen. Hier ligt dan ook de basis van de werking van intermittent fasting. Benieuwd of het wat voor jou is? Lees je in en probeer het eens uit!

Hoe vaak per dag eten is gezond 3

Is dat de enige manier?

Is intermittent fasting dan de enige juiste manier? Nee hoor, zeker niet! Er is geen één dieet dat werkt voor iedereen. Er zijn ontelbaar veel manieren om gezond te eten, af te vallen of gezond aan te komen. Ga zelf op onderzoek uit, lees je in of huur een professional in.

Wil je een snelle vetverbranding en blijvend resultaat?

Ben je gefrustreerd dat het afvallen niet lukt?

Telkens wanneer u begint met een dieet of afslankmethode, moet u eerst afvallen om het dan weer terug te krijgen … dit wordt ook wel het jojo-effect genoemd. Tot overmaat van ramp verlies je nooit echt gewicht!

Volgens een onderzoek komt één op de drie mensen aan door een dieet te volgen in plaats van af te vallen. Het dieet is saai en eentonig. Veel regels en beperkingen, niet alleen stereotypen.

Vandaag is de dag om deze nutteloze maaltijden achter je te laten en al het overtollige (buik)vet kwijt te raken.

5/5

Hoe vaak per dag eten is gezond?

We zijn alweer aangekomen bij het eind. Hoe vaak per dag eten is gezond? Dit verschilt per persoon en is dus lastig te zeggen. Als je ergens tussen de 3 en 6 maaltijden zit doe je het in ieder geval goed. Het ligt er echter niet zo zeer aan hoe vaak je eet, maar kijk eens wat meer naar wat je precies eet. Dit is namelijk veel belangrijker! Krijg je meer calorieën binnen dan dat je verband op een dag? Dan kom je simpelweg aan. Tel je dagelijkse calorieën en pas je hierop aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn