Hoe buikvet verbranden vrouw

Hoe buikvet verbranden vrouw

Weg met buikvet

Dat een persoon enig overgewicht heeft zegt niet persé iets over de gezondheid. Er zijn namelijk talloze voorbeelden van mensen die, volgens de medische definitie, aan overgewicht lijden en tegelijkertijd in prima conditie verkeren. Tegelijkertijd zijn er ook talloze mensen die niet aan overgewicht lijden en toch aan de bijbehorende lichamelijke kwalen lijken te lijden. De reden hiervoor is dat een hogere hoeveelheid vet onder de huid in feite op gezondheidsvlak nauwelijks nadelen met zich meebrengt. Het is vaak meer een cosmetisch probleem. Het buikvet, daarentegen, levert wel degelijk gezondheidsproblemen op. Heb je veel overtollig vet (buikvet) rond je middel? Dan is het, zelfs als je verder niet aan overgewicht lijkt te lijden, verstandig er iets aan te doen.

Heb ik overtollig buikvet vet rond mijn middel

Vaststellen of je teveel vet rond je middel hebt is simpel. Pak gewoon een meetlint en leg deze rond je middel. Hoewel het natuurlijk deels afhankelijk is van je lichaamslengte en -bouw, kan je gemiddeld genomen stellen dat de omtrek van je middel voor mannen minder dan 102 centimeter moet zijn en voor vrouwen 88 centimeter. Alles daarboven duidt vaak om overtollig vet op de buik. Ook als je onder deze waarden zit en tussen twee vingers meer dan een paar centimeter vet kan beetpakken zit je echter waarschijnlijk in de gevarenzone.

6 Tips om de hoeveelheid vet bij je buik te verminderen

Gelukkig is het goed mogelijk om het vet in deze specifieke zone van je lichaam aan te pakken. Wij zetten 6 bewezen manieren voor je op een rij.

1. Vermijd suiker en frisdranken in het bijzonder

Toegevoegde suiker is slecht voor je gezondheid. Onderzoeken tonen al jaren aan dat suiker vergaande negatieve gevolgen op de gezondheid heeft. De reden hiervoor is dat suiker uit glucose en fructose bestaat. Fructose wordt echter nauwelijks opgenomen door het lichaam, wat betekend dat het uiteindelijk de taak van de lever wordt om al die fructose te verwerken. De lever doet dat voornamelijk door de fructose om te zetten in vet.

Teveel suiker leidt tot vet rond de buik en in de lever

Talloze onderzoeken tonen dan ook aan dat het overvloedig consumeren van suiker direct tot een toename in vet rond de buik leidt. Dit wordt veelal aangewezen als de directe veroorzaker van de schadelijke gezondheidsgevolgen van suiker: De toename in vet rond de buik en vet in de lever leidt tot insuline weerstand en een scala aan stofwisselingsproblemen. Vloeibare suikers zijn in dat opzicht zelfs nóg slechter. Doordat de hersenen vloeibare calorieën niet op dezelfde wijze ‘registreert’ als de calorieën uit vast voedsel, leidt het drinken van veel frisdrank er toe dat je uiteindelijk veel meer totale calorieën binnenkrijgt.

Het verminderen van de hoeveelheid suiker

Het terugdringen van het vet rond je buik begint dan ook bij het verminderen van de hoeveelheid suiker in je dieet. Het compleet uitbannen van drankjes met suiker erin is daarnaast absoluut het overwegen waard. Onthoud trouwens wel dat de bovenstaande waarschuwing over suiker niet van toepassing is op de suikers die je rechtstreeks uit fruit krijgt. De potentiële negatieve effecten van de relatief kleine hoeveelheid fructose worden teniet gedaan door de grote hoeveelheid voedingsvezels die fruit bevat. Wil je serieus aan de slag met het verminderen van de hoeveelheid suiker die je eet, zal je wel verpakkingen moeten gaan lezen. De hoeveelheid toegevoegde suikers in alles van pizza’s tot een zak chips zal je verbazen.

2. Eet meer eiwitten in de strijd tegen overtollig vet

Wanneer je wilt afslanken zijn eiwitten met stip de belangrijkste voedingsstof. Onderzoek toont aan dat extra eiwitten in je maaltijden de behoefte aan tussendoortjes verminderen. Je stofwisseling versnellen zodat je meer calorieën verbrand én door een deel van je koolhydraten door eiwitten te vervangen eet je in totaal al snel honderden calorieën minder per dag.

Afvallen met eiwitten

Is je doel afslanken? Dan is het toevoegen van eiwitten waarschijnlijk de meest simpele, effectieve veranderingen die je kunt doorvoeren in je dagelijks leven.  Het helpt je niet alleen met het verliezen van vet en gewicht, onderzoek wijst ook uit dat de kans dat je dat gewicht op een later moment weer aankomt stukken kleiner is. Er zijn bovendien tekenen dat eiwitten in het bijzonder helpen met het tegengaan en verminderen van vet rond de buik.  Zo heeft een recent onderzoek aangetoond dat mensen die meer en betere eiwitten binnenkregen significant minder vet rond hun buik hadden dan deelnemers met andere voedingspatronen.

Hoeveel eiwitten moet je eten

Het streefaantal eiwitten in je voeding zou volgens deze zelfde onderzoeken 25 tot 30 procent van de totale calorieën zijn. Probeer dan ook meer eieren, vis, vlees, gevogelte en melkproducten binnen te krijgen. Heb je moeite om door middel van eerder genoemde voedingsmiddelen die 25 tot 30 procent eiwitten per dag binnen te krijgen? Dan kan een eiwit-supplement zoals een wei-eiwit shake een makkelijke manier zijn om je dagelijkse eiwit-inname op te krikken.

3. Verminder het aantal koolhydraten in je voeding

Het verminderen van het aantal koolhydraten in je voeding leidt tot een afname in lichaamsvet. Voordat Dr. Atkins met zijn dieet de wereld veroverde waren er al talloze studies die het aantoonden: Wanneer mensen het aantal koolhydraten in hun voeding verminderen vermindert de eetlust en verliezen ze zowel gewicht als vet. Er zijn al tientallen onderzoeken gepubliceerd die aantoonden dat koolhydraat-arme voeding tot wel 3 maal meer gewichtsverlies leidt dan vet arme voeding, bij een gelijke calorie-inname. Koolhydraat-arme voedingsschema’s kunnen zelfs zonder calorie limitatie, dus in gevallen waar de deelnemers zoveel mogen eten als ze willen, leiden tot een snellere afname in gewicht dan een vet- én calorie arm schema. Hierbij speelt de afname van retentie van water ook een rol, die veelal direct tot een afname van het lichaamsgewicht leidt bij koolhydraat-arme voeding.

Koolhydraten en vet rond de buik

Wanneer in de eerdergenoemde vergelijkende onderzoeken tussen koolhydraat- en vet-arme voeding wordt gekeken naar het vet rond de buik en organen, blijkt dit juist het vet te zijn dat wordt aangepakt in een koolhydraat-arm voedingsschema. Door koolhydraten in je dagelijkse voeding te verminderen verminder je dus ook het gevaarlijke vet rond je middel.

Hoe verminder ik mijn koolhydraten

Het aantal koolhydraten dat je dagelijks binnenkrijgt kan relatief simpel zijn. Door enkel bewerkte koolhydraten (zoals deze worden gevonden in wit brood, pasta, etc.) uit je voeding te schrappen neemt het totale aantal koolhydraten voor de gemiddelde eter al drastisch af.

4. Cardio en krachtsport verminderen vet rond je buik

Bewegen is belangrijk. Het is een van de beste dingen die je kunt doen om een lang gezond leven te leiden en ziekte te vermijden.

Het fabeltje van de ab-crunch

Regelmatig sport beoefenen kan je lichaamsvet en dus ook het vet rond je middel doen afnemen. Als we de televisie spotjes mogen geloven is het kwijtraken van vet rond de buik tot je die wasbord-buikspieren gaat zien echter een kwestie van die buikspieren regelmatig inspannend te doen werken..

Verschillende fitness-apparaten claimen die buikspieren zo aan te spreken dat het vet er als sneeuw voor de zon verdwijnt. Het verbranden van vet op één enkele plaats op het lichaam door een oefening is echter fysiek onmogelijk.

Een recent onderzoek waarbij deelnemers 6 weken lang niets anders dan intensieve buikspieroefeningen uitvoerden toonde geen enkel effect aan op de omtrek van het middel of de hoeveelheid vet bij de buik. Ja, de deelnemers kregen stevigere buikspieren, maar deze zaten nog steeds onder dezelfde hoeveelheid vet als voorheen.

5. Het nut van krachttraining voor het verliezen van vet rond de buik

Dat buikspieroefeningen in het bijzonder geen effect hadden op het vet rond de buik, betekend niet dat krachttraining op zich geen nut heeft. Krachttraining kan, in combinatie met de juiste voeding, leiden tot een toename in spiermassa.  Spiermassa die de hele dag door, ook als je niet aan het sporten bent, calorieën en dus vet verbranden.

6. Cardio om vet rond je middel te verliezen

Onderzoeken tonen aan dat vooral cardio een drastisch positief effect kan hebben op de hoeveelheid vet rond de buik. Stevig wandelen, hardlopen, zwemmen en fietsen verminderde daarbij niet alleen de hoeveelheid vet, maar regelmatig bewegen voorkwam ook dat het vet terugkeerde.

Klaar om ook buikvet te verliezen

  • Alles wat nodig is in één simpel te volgen stappenplan
  • De exacte methode om vetpercentage te verlagen
  • Inzicht in jet dagelijkse calorieverbruik (voor jouw lichaam en levensstijl)
  • Uitleg hoe te ”diëten” (alles eten wat je lekker vindt en toch vet verliezen)
  • Uitleg over hoe effectief te trainen voor een optimaal resultaat (krachttraining en cardio)
  • De exacte strategieën voor blijvend buikvetverlies (geen jojo effect meer)
  • Dit succesvolle stappenplan is geschreven om 100% zelfstandig aan de slag te gaan. Alle praktische en nuttige informatie die nodig is om resultaat te bereiken.

Blog suggesties

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn