Search
Close this search box.

Hoe beginnen met afvallen? 10 krachtige tips!

Hoe beginnen met afvallen
Inhoudsopgave

Hoe begin je met afvallen

Afvallen, iedereen heeft er ooit wel eens aan gedacht. Maar hoe begin je met afvallen? Dat is voor de meeste mensen erg lastig. De meeste mensen houden het niet zo lang vol en vallen al gauw weer terug in hun oude gewoontes. Hierdoor zijn ze weer helemaal terug bij af. Hoe komt dit? Afvallen is niet zomaar iets. Wanneer je wilt beginnen met afvallen vraagt dit enorm veel vastberadenheid. Daarbij zijn de verwachtingen ook vaak te hoog. De eerste dagen zul je merken dat je veel vocht verliest en na 1 of 2 weken verlies je inderdaad wat kilo’s, maar wil je echt afvallen dan vraagt dit meer energie en inzet. Wil jij gezond afvallen, maar weet je niet hoe je moet beginnen met afvallen? Als jij de 10 tips hieronder volgt, heb je een prachtige basis om te beginnen met afvallen. De bal ligt vervolgens bij jou. Succes met beginnen met afvallen, je kunt het!

Afvallen begint bij jezelf

Voordat we beginnen met de 10 tips is het noodzakelijk om duidelijk te maken dat afvallen begint bij jezelf. Het liefst vallen we af zonder iets te doen, maar in de praktijk werkt dit helaas niet. Wij mensen zijn van nature lui en willen het liefst zo min mogelijk doen voor het grootst mogelijke resultaat. Het is tijd om wakker te worden. Afvallen kan jij én enkel alleen jij realiseren. Natuurlijk kan je hulp en advies vragen bij de mensen om je heen of op het internet, maar als jij echt wilt beginnen met afvallen, ligt de bal bij jou. Het proces van afvallen gaat niet altijd over rozen, het kan soms erg zwaar worden en je komt tegenslagen tegen. Als dit gebeurt moet je niet stoppen. Als dit gebeurt moet je jezelf afvragen ‘waarom ben ik begonnen met afvallen?’. Wij raden dus altijd aan wanneer je wilt beginnen met afvallen jezelf de vraag te stellen waarom je fitter wilt worden. Deze gedachte ligt namelijk vaak erg persoonlijk. Als het tegen zit en je denkt terug aan je motivatie en waarom je dit ook alweer allemaal deed, weet ik zeker dat jij door kunt! Als je echt wilt beginnen met afvallen, dan is jouw eigen motivatie de sleutel tot succes. 

10 tips om te beginnen met afvallen

Hang het antwoord van de vraag waarom je wilt afvallen boven je bed, op de koelkast of zet hem als achtergrond op je mobiel. Zo word je er telkens weer aan herinnerd. Ben je er nu klaar voor? Fijn! Dan is het nu tijd voor onze 10 tips om te beginnen met afvallen.  

Tip 1. Voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook bij het beginnen met afvallen. Zorg dus dat je goed voorbereid bent voordat je daadwerkelijk begint met het afvallen. Wat is je huidige gewicht? Wat is je BMI? Wat is je buikomvang? En wat is je vetpercentage? Dit zijn cijfers die je op het begin in kaart wilt brengen. Zo kun jij later vergelijken hoeveel je daadwerkelijk bent afgevallen. Vervolgens is het tijd om te bepalen wat je uiteindelijke streefgewicht is. Zonder doel kun je namelijk niet scoren.

Tip 2. Maak een plan

Nu alle cijfertjes in kaart zijn gebracht is het tijd om een plan te maken. Dit zorgt voor duidelijkheid en zorgt voor overzicht. Het plan maken is een cruciaal aspect bij het beginnen met afvallen. Zorg voor een realistisch plan, zo vergroot je de kans op succes. Stel daarbij een realistische deadline op je streefgewicht. Weeg je bijvoorbeeld in maart 90 kilo en wil je in de zomer 80 kilo wegen? Dan heb je ongeveer 4 maanden om 10 kilo af te vallen. Wil je op een gezonde manier afvallen dan raden wij aan om 0,5 tot 1 kilo per week af te vallen. Verhonger jezelf dus niet, maar eet gezonder en kom meer in beweging. Vervolgens is het tijd om jouw daadwerkelijke plan te maken. Maak bijvoorbeeld een weekplanning. Noteer hoe vaak je wilt sporten, wat je wilt gaan doen en op welke dag je dit wilt gaan doen. Breng je caloriebehoefte in kaart en noteer wat je gaat eten op een dag en tel hierbij de calorieën. Meten is weten. Maak naast je hoofddoel ook kleinere subdoelen. Wanneer je deze haalt zal dit zorgen voor extra motivatie! Zo’n plan kun je prima zelf maken, mits je realistisch blijft en je houdt aan 0,5 kilo per week afvallen. Meer dan 1 kilo afvallen per week is namelijk niet gezond en zorgt voor een averechts effect. Wil jij het professioneler aanpakken? Je kunt voor je plan ook altijd hulp van een professional zoals Henry en Rinus van de Droogtrain Academie voor vrouwen en mannen inschakelen. 

Tip 3. Drink veel water

We weten het allemaal. Water drinken is gezond! Toch drinkt lang niet iedereen genoeg water. Een tip met veel impact is dan ook begin met water drinken. Zet al je andere dranken opzij en drink enkel en alleen nog maar weten. Of het liefst zo veel mogelijk water. Voor de één is dit makkelijker dan de ander. Hou echter in gedachten dat er in water geen calorieën zitten. In vrijwel bijna alle andere dranken is dit wel het geval. Calorieën drinken is erg zonde. Voorkom dit dan ook en drink voornamelijk water.

Tip 4. Kom in beweging (cardio)

Lekker op de bank hangen en toch afvallen. Wat zou dat toch mooi zijn hé. Helaas is dit niet het geval. Wil jij beginnen met afvallen? Ga er dan maar vanuit dan je in beweging moet komen. Ga hardlopen, ga fietsen, zoek een leuke sport of maak lekker een wandeling. Wat het ook is, kom in beweging! We hoeven je vast niet uit te leggen dat je tijdens het bewegen en sporten calorieën verbrand. En hey toevallig, bij afvallen wil je nu net die calorieën verbanden.

Transformeer je lichaam en behaal je fitnessdoelen met de Droogtrain Academie!

Onze professionele begeleiding en gepersonaliseerde programma’s zijn ontworpen voor zowel mannen als vrouwen die serieus zijn over hun fitnessreis. Word sterker, slanker en zelfverzekerder met ons bewezen systeem. Ontdek vandaag nog de kracht van de Droogtrain Academie en bereik de beste versie van jezelf!

Tip 5. Doe aan krachttraining

Krachttraining? Ja echt waar. Wil je gezond afvallen dan is een mix van cardio en krachttraining ideaal. Met krachttraining zelf verbrand je niet erg veel calorieën, maar het zorgt ervoor dat je je fitter en sterker voelt. Daarbij zorgt krachttraining ook voor een goed humeur. Tijdens het trainen maakt je lichaam namelijk endorfine aan. Dit stofje staat ook wel bekend als het gelukshormoon.

Ontdek het Spiermassa Protocol Voor Vrouwen en Mannen

Hét geheim voor spieropbouw en kracht, voor mannen én vrouwen! Maximaliseer je resultaten met dit effectieve programma, ontworpen om je spiermassa te vergroten en je lichaam te transformeren. Profiteer van professionele begeleiding en wetenschappelijk onderbouwde methoden. Haal het maximale uit je training en bereik je fitnessdoelen met het Spiermassa Protocol

Tip 6. Eet gezond

Water drinken, sporten en gezond eten. Eigenlijk is afvallen erg makkelijk, toch klinkt het allemaal makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Er bestaan nu eenmaal erg lekkere drankjes en snacks. Wil je echter afvallen dan is gezond eten wel een must. Gezond eten is misschien wel het belangrijkste aspect tijdens het afvallen. Hoe meer jij namelijk eet, hoe meer je ook moet sporten om die calorieën te verbranden. Let wel op, gezonder eten betekent niet extreem veel minder eten. In gezond eten zitten vaak minder calorieën en bevatten meer bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Eet dus voldoende en vooral gezond! Wil je gezond eten, maar weet je niet hoe? Ook voor een voedingsschema op maat kun je terecht bij professionals. Zij helpen je maar al te graag.

Tip 7. Rusten, rusten en nog een rusten

Het afvallen vraagt veel van je lichaam. Zowel fysiek als mentaal. Je spieren hebben rust nodig, zo voorkom je ook de kans op blessures. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen tijdens het afvallen. Wil je beginnen met afvallen? Zorg dan voor voldoende nachtrust. Zo laad jij je lichaam weer helemaal op voor de volgende dag.

Tip 8. ‘Every little thing is gonna be alright’

Dan nu een tip die vaak vergeten wordt. Wanneer je wilt beginnen met afvallen, dan verandert er erg veel aan je levensstijl. Dit kan soms nog wel eens botsen met je mindset. Daarbij gaat afvallen niet alleen maar over rozen. Je krijgt nu eenmaal te maken met tegenslagen. Is het niet tijdens het sporten dan is het wel in het dagelijks leven. Stress is dan ook een belangrijk aspect tijdens het afvallen. Als je namelijk gestrest bent vliegen er stresshormonen door je lichaam. Stresshormonen hebben helaas de neiging om vetopslag te stimuleren. Voorkom dus stress. Heb je hier moeite mee? Luister dan eens naar de magische woorden ‘Every little thing is gonna be alright’.

Tip 9. Focus je niet te veel op de weegschaal

We zijn al snel geneigd om elke dag op de weegschaal te staan. En dat is begrijpelijk. We willen namelijk weten of we al zijn afgevallen en of al je werk heeft geloond. Focus je echter niet te veel op de weegschaal. Elke dag wegen geeft vaak een vertekend beeld. De enige dag draag je bijvoorbeeld meer vocht bij je dan de ander, waardoor het lijkt of je bent aangekomen. Weeg daarentegen jezelf 1 keer in de week. Bijvoorbeeld iedere zondag. Doe dit in de ochtend en zorg dat je hiervoor even naar de wc bent geweest.

Bereik je gezondheidsdoelen met de FITAGE Personenweegschaal!

Deze geavanceerde weegschaal biedt meer dan alleen je gewicht – met 17x Lichaamsanalyse, inclusief vetpercentagemeting, krijg je inzicht in je algehele gezondheid. Synchroniseer met de handige FITAGE App om je voortgang bij te houden en je fitnessreis te optimaliseren. Neem de controle over je welzijn en laat de FITAGE Personenweegschaal je gids zijn naar een gezondere levensstijl!

Tip 10. Tel je calorieën

Meten is weten. Zo geldt dat ook bij het afvallen. Wil je afvallen? Dan moet je meer calorieën verbranden dan dat er binnenkomen. Hoe veel calorieën je verbrandt kun je meten met verschillende handige sportapps of op de machines in de sportschool. Als je stil staat verbrand je echter ook calorieën. Reken uit hoeveel calorieën jij verband in ruststand en reken hierbij je aantal verbrande calorieën op. Eet vervolgens minder dan dit aantal calorieën en het is zeker dat jij zult afvallen!

Meet, motiveer en beweeg met gemak met onze geavanceerde Stappenteller Horloges!

Houd je stappen, loopafstand, verbrande calorieën en meer bij op het heldere LCD-scherm. Compact en comfortabel, verkrijgbaar in een stijlvolle reeks kleuren – zwart, wit, lichtblauw, oranje, lichtroze, donkerblauw, rood, paars, geel, lichtgroen, turkoois en cyaan. Laat deze digitale pedometer je fitnesspartner zijn en bereik je gezondheidsdoelen in stijl!

Beginnen met afvallen, zo doe je het!

Wil jij beginnen met afvallen, maar weet je niet hoe? Met bovenstaande 10 tips zet jij de basis voor jouw avontuur naar een gezonder en fitter leven. De bal ligt nu bij jou. Je weet nu hoe je moet beginnen met afvallen. Kom in beweging, drink veel water, eet gezonder, maak een plan, maak doelen en geniet vooral. Wij wensen je heel veel succes toe en we geloven in je!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn