Hazelnoot balletjes

Hazelnoot-ballen
Inhoud van dit artikel

Hazelnoot balletjes bevatten veel vezels

Hazelnoot balletjes voor na de training. Maar ze verzadigen goed, omdat ze veel vezels bevatten. Ze houden in de koelkast voor een paar dagen. Aangezien het niet nodig is deze te bakken zijn ze ook zeer snel gemaakt.

Het belangrijkste is dat je altijd kiest voor ongezoete en vetarme cacaopoeder, bv pure cacao en niet een mix voor warme chocolademelk drinken.

Deze preparaten zijn meestal vol met suiker en de smaak te zoet en onnatuurlijk. Maar rauwe cacao en donkere chocolade hebben een positief effect op de versterking van het spierweefsel.

Bereidingstijd: 10 min  Portie: 15

Ingrediënten

 • 15 hele hazelnoten
 • 6 eetlepels havermout
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 4 eetlepels gebroken lijnzaad
 • 4 eetlepels ongezoete hazelnootpasta
 • 4 theelepels honing
 • 2-3 eetlepels water

Bereiding

 1. Meng havermout, cacaopoeder, lijnzaad, hazelnoten pasta en honing grondig.
 2. Voeg 2-3 eetlepels water, tot het deeg plakkerig is.
 3. Vorm 15 balletjes van ca . 2 cm, plaats een hazelnoot in elke bal.
 4. Zet in de koelkast.

Andere lekkere snacks

Hoi, ik ben Eddy gediplomeerd sportcoach, voedingsadviseur en auteur voor SlankerLevenPlan. Actief bodyweight beoefenaar met een passie voor alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft.

Wat is existentiële angst
Gezondheid

Wat is existentiële angst

Existentiële angst is een gevoel van bezorgdheid Existentiële angst verwijst naar een gevoel van bezorgdheid. Angst of paniek dat kan voortkomen uit de contemplatie van

Verder lezen »
WAT IS EEN DEPRESSIE BIJ OUDEREN EN SENIOREN
Gezondheid

Wat is een depressie bij ouderen en senioren

Depressie bij ouderen. Heb je geen interesse meer in de activiteiten die je vroeger leuk vond? Worstel je met gevoelens van hulpeloosheid en hopeloosheid? Vindt u het steeds moeilijker om de dag door te komen? Als dat zo is, ben je niet de enige. Depressie kan iedereen overkomen als we ouder worden, ongeacht onze achtergrond of prestaties. Maar depressie is verre van een onvermijdelijk onderdeel van ouder worden.

Verder lezen »
5 tips om een depressieve tiener te helpen
Gezondheid

Wat is een tiener depressie

Tiener depressie, herken de tekenen en symptomen en help je kind. Tieners hebben te maken met allerlei druk, van de veranderingen in de puberteit tot vragen over wie ze zijn en waar ze passen. Met al deze onrust en onzekerheid is het niet altijd eenvoudig om onderscheid te maken tussen normale groeipijnen bij tieners en depressie. Maar tiener depressie gaat verder dan humeurigheid. Het is een ernstig gezondheidsprobleem dat invloed heeft op elk aspect van het leven van een tiener.

Verder lezen »