gezonde fitte mensen hebben een gezond leven

fitte mensen

5 gewoonten waar gezonde fitte mensen naar leven

Gezonde fitte mensen willen gezond zijn en gezond blijven, dit heeft alles te maken met gewoontes. Als je gezonde gewoontes hebt, dan ben je gezond. Als je ongezonde gewoontes hebt, dan ben je ongezond. Het is zo duidelijk en simpel. De geheime sleutel is om de gewoontes te identificeren en aan te nemen die u gezond maken en gezond houden. 

1. Ze eten 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht

Eiwit is cruciaal voor de spieren als je fit wilt zijn. Een voedingsstrategie moet gericht zijn op het consumeren van gezonde voeding maar ook van voldoende eiwitten. Of het doel nu gewichtsverlies, spiergroei of prestatieoptimalisatie is, eiwitten zijn je beste vriend. Je zou elke dag minimaal 1 g eiwit per kilogram lichaamsgewicht moeten eten. 

Enkele eiwitrijke voedselopties

 • Eieren
 • Vlees (rund, kip, varkensvlees)
 • Vis
 • noten
 • Bonen 
 • Tofu
 • Griekse yoghurt
 • Kwark
 • Whey proteïne poeder 

2. De magische 10.000 stappen per dag

Regelmatig sporten en bewegen gedurende de dag is een van de sterkste voordelen voor de algehele gezondheid. Wil men fit zijn zijn, dan kan men niet de hele dag zitten. Je zou kunnen denken dat het goed met gaat omdat je na het werk naar de sportschool gaat. Maar als je echt fit en gezond wilt zijn, moet je zoveel mogelijk het hangen, liggen en zitten vermijden.  10.000 stappen per dag is niet moeilijk en haalbaar als je op zoek bent naar mogelijkheden om meer te bewegen. 

Dit is wat ik zou aanbevelen 

 • Een rustige wandeling van 10 minuten in de ochtend
 • Een wandeling van 10 minuten na de lunch
 • Een wandeling van 10 minuten na het eten
 • Verder weg parkeren van de winkel/je werkingang
 • De trap i.p.v de lift
 • Klusjes doen zoals stofzuigen en dweilen
 • Kies voor een sociale sport 

3. Prioriteit aan slaap geven

Het is moeilijk om de conditie te verbeteren zonder voldoende slaap. Wil je nu echt fit en gezond zijn, dan moet je zeker elke nacht meer dan 7 uur slaap van hoge kwaliteit krijgen.

Wat voor de ochtend

Elke dag van de week wakker worden op hetzelfde tijdstip. Lichtinval voor het wakker worden. Het lichaam in gang zetten door eventueel een kleine wandeling.

's Avonds

Vermijd stralingslicht na zonsondergang. Vermijd eten, drinken en alcohol minstens 2 uur voor het slapengaan. Probeer steeds op dezelfde tijd naar bed te gaan. Doe dit elke avond van de week.

4. Drie keer per week krachttraining

Krachttraining is cruciaal voor de gezondheid, ongeacht de doelen van fitte mensen. De spieren regelmatig belasten is goed voor het lichaam. Streef ernaar om drie keer per week aan krachttraining te doen. Of dit nu met losse gewichten, banden, machines of eigen lichaamsgewicht is maakt niet uit. 

5. Tijd voor herstel en het beheren van stressniveaus

Zonder voldoende herstel zul je geen grote vooruitgang boeken om bij de gezonde fitte mensen te behoren. Ook te veel stress in het dagelijkse leven zal de resultaten niet ten goede komen. 

Probeer er dus voor te zorgen dat u

Fitte mensen nemen actieve rustdagen met hersteltrainingen zoals wandelen, stretchen, yoga en andere zachte activiteiten om het herstel te stimuleren. Dagelijkse trainingen opnemen om met stress om te gaan. Doe aan meditatie, breng tijd door in de natuur. Niet elke dag van de week intensief sporten. Neem ook weken met een lager volume op in je trainingsplan. 

Wil je nu echt afvallen, spieren opbouwen en het energie-niveau om hoog krikken  

Meld je dan aan voor het Droog Train Programma met de 8 Weken Online Coaching programma van Rinus en Henry. Men krijgt voedingsondersteuning op maat, een trainingsprogramma op maat en een enorm niveau van ondersteuning om je doel binnen de 8 weken te bereiken.

5/5
5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn