Gezond Zijn Is Ons Belangrijkste Bezit

GEZOND ZIJN IS ONS BELANGRIJKSTE BEZIT
Inhoud van dit artikel

Gezond zijn begint bij het ontbijt

Een gezond ontbijt voorziet het lichaam van alle voedingsstoffen en energie die het nodig heeft om de dag te starten. Heb het een beetje moeilijk gehad in het begin om deze aanpassing te maken naar een ontbijt. Dit omdat ik vroeger helemaal geen ontbijt nam. Maar nu ik gezonde voeding leren kennen heb via Afslank Recepten Bijbel krijg ik perfecte brandstof om mijn dag mee te beginnen.

Water is een must voor gezondheid

Wen aan het drinken van gezonde drank zoals water, heel veel en regelmatig. Kort na het opstaan, tijdens de maaltijden, voor en na elke training en kort voor het naar bed gaan. Zorg ervoor dat u alleen gezonde drankjes drinkt.

Vervang energie en frisdranken met water en probeer weg te blijven van suiker in je thee of koffie. Om veel te drinken en vooral om alleen gezonde dranken te drinken kan een uitdaging zijn.

Zorg er dus altijd voor een volle fles water bij te hebben en vul het zodra het leeg is! Net als eten, is drinken niet alleen genieten van nu af aan. Het is één van je taken.

Vooral het drinken van veel water. Als je met succes deze regel te integreert in je dagelijkse leven zullen je prestaties verhogen en je zullen je spieren sneller opbouwen.

Waarom is water belangrijk voor de gezondheid

Water reguleert belangrijke processen in ons lichaam. Een voldoende hydratatie is van cruciaal belang om goed te presteren, om verwondingen te voorkomen en om goed te herstellen. Je wateropname is nog belangrijker om spieren op te bouwen dan de zo vaak benadrukte eiwitinname.

Gezond met gezonde snacks

Vervang zoete, vette en zoute snacks met alternatieven rijk aan eiwitten. Van nu af aan, moet je chocolade, koekjes, cakes, gelei, chips en dergelijke van je snack lijstje schrappen.

Een hand vol met noten, kaas en magere kwark zijn goede eiwitrijke alternatieven.

Om verschillende smaken toe te voegen, kan je ze combineren met vruchten zoals bananen, bessen en appels of groenten zoals komkommers, wortelen en zelfs paprika’s.

Het spreekt voor zichzelf dat andere vruchten of groenten ook mogelijk zijn.

Ontdoe je van alle ongezonde snacks en probeer geen nieuwe te kopen. Dat is de sleutel tot een succesvolle uitvoering van deze regel in je leven. Als je constant snoep en chips dicht bij je houdt, dan zal je al snel kiezen om ze op te eten in plaats van een voedzaam alternatief.

Ga altijd voor een gezond alternatief, zoals noten of kwark. Door het eten van gezonde snacks, zal je niet alleen veel langer verzadigd zijn, maar je zal ook je lichaam de voedingsstoffen geven die het nodig heeft voor het opbouwen van spiermassa.

Waarom is dat belangrijk, enerzijds, ongezonde snacks bevatten grote hoeveelheden eenvoudige koolhydraten en verzadigde vetten. Anderzijds zij bevatten geen complexe koolhydraten en nauwelijks eiwitten

Daarom zullen deze snacks je verzadigen zonder het geven van voedingstoffen die je lichaam nodig heeft voor de opbouw van spieren. Het leveren van de juiste voedingsstoffen aan je lichaam is het belangrijkste doel van snacks.

Elke gezonde lunch moet bestaan uit evenredige delen eiwitten, koolhydraten, fruit of groenten

Wen aan het overwegend eten van groenten en fruit als belangrijke onderdelen van je voeding, dit komt alleen maar je gezondheid ten goede! Elke maaltijd moet voedingsmiddelen bevatten die rijk zijn aan eiwitten, koolhydraten en groenten of vruchten bevatten.

De meest populaire groenten zijn tomaten, komkommers, sla, paprika, spinazie, aubergines, broccoli, wortelen, kool, pompoen, bieten, courgette en uien. De meest populaire vruchten zijn bananen, appels, frambozen, aardbeien, bosbessen, perziken, mango’s, kersen, ananas, granaatappels, vijgen, mandarijnen en sinaasappelen.

In het algemeen, alle andere groenten en fruit zijn ook prima. Je bent niet overtuigd van het regelmatig eten van groenten en fruit en je zou twijfelen dat je ze nodig hebt om sterker te worden en spieren op te bouwen. Echter, groenten en fruit zijn essentiële onderdelen van een gezonde voeding.

Onderschat het belang niet van een gezond lichaam

Het is de basis. Je moet je lichaam goed behandelen als je een duurzame vooruitgang wilt zonder nadelige gevolgen voor jezelf – ongeacht of je denkt in termen van uiterlijk en prestaties.

Er is geen andere weg te gaan. Het eten van evenwichtige hoeveelheden voedsel met een hoog eiwitgehalte en voedingsmiddelen met een hoog koolhydraat gehalte zoals groenten en fruit die zorgen ervoor dat je genoeg van alle voedingsstoffen opneemt die je nodig hebt.

Je lichaam zal leren eiwitten en koolhydraten sneller en efficiënter te gebruiken. Uw prestaties, uw regeneratie en je spiergroei zal er het maximum van profiteren.

Veel mensen onderschatten het belang van groenten en fruit die fysieke verbeteringen voor je lichaam betekenen. Ze denken vaak dat de genetica alleen verantwoordelijk is voor een actieve en efficiënte stofwisseling. Dit is gewoon verkeerd.

Groenten en fruit zijn rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en bevatten secundaire plantaardige producten die essentieel zijn voor een efficiënt transport en het gebruik van eiwitten en koolhydraten zorgen daarmee voor een goede stofwisseling

Bereid je eigen maaltijden

Bereid altijd je eigen diner recepten en stop met het gebruik van pre-gekookte gerechten. Het is verleidelijk om een kant-en-klare maaltijd te halen als je boodschappen doet, het is handig en goedkoop. 

Weersta deze drang en onthoud dat je je eigen eten kookt en de ingrediënten dus zelf kan kiezen. Maakt niet uit of het een kip roerbakken is, een salade met yoghurt dressing of een eenvoudige en snelle sandwich: doe-het-zelf is!  Vasthouden aan seizoen beschikbare groenten en fruit en altijd proberen om al uw ingrediënten vers en onbewerkt te kopen.

GEZOND ZIJN IS ONS BELANGRIJKSTE BEZIT

Zorg voor geschikte recepten

Als jezelf aan het koken gaat denk na over wat voor soort ingrediënten je daadwerkelijk zal gebruiken, dit geeft je een beter gevoel voor wat je moet eten om het meeste uit je lichaam te halen! Eten is de brandstof voor je mentale en fysieke mogelijkheden – en dus de kracht die je nodig hebt om efficiënt aan je spieren te bouwen! Dus neem het risico niet en neemt de controle over! Maak eten een essentieel onderdeel van je leven. Elke dag weer.

Waarom is dit belangrijk? Alleen als je echte controle hebt over wat je eet, kan je zich richten op gezond eten en het deel laten uitmaken van je dagelijkse leven. Een goed gevoel voor wat je lichaam nodig heeft in elke situatie is essentieel voor succes en prestaties!

Met het krijgen van een gevoel voor voedingsmiddelen en hun impact op je lichaam zal je een grote eerste stap op weg naar je doel maken! Ook is het gewoon veel leuker om te weten wat je eigenlijk aan het doen bent in de keuken.

Onderschat de fun factor niet – vreugde is essentieel op je weg naar het bereiken van je doelstellingen! Als je sterke krijgen en spieren wilt krijgen, moet je niet slordig zijn als het gaat om voedsel. Vermijd slordigheid door de overname van controle over je voeding!

Denk na over gezondheid

De meesten onder ons denken niet na over hun gezondheid of zijn er ook niet mee bezig, tot op een dag dat we ermee geconfronteerd worden. Meestal reageren we te laat en eens op dat punt aangekomen zien we het niet zo erg meer zitten om ons echt te verdiepen in gezondheid.

Wat we wel doen is naar de arts om advies, maar we vergeten dat artsen meestal de adviezen van onze overheden en medische adviseurs volgen en eigenlijk weinig om onze individuele gezondheid geven!

ls het voedingspatroon niet goed is, hebben me­di­cij­nen geen zin. Als het voedingspatroon goed is, zijn medicijnen niet nodig. Een prachtige spreuk uit de Ayurvedische ge­zond­heids­leer.

Weinigen staan er bij stil maar het is de stofwisseling die een belangrijke rol speelt. Het is de stofwisseling die voornamelijk voor een groot deel bepaalt hoe je eruit ziet en hoe je je voelt. Een verstoorde stofwisseling leidt tot o­ver­ge­wicht en ver­moeid­heid, dit is we­ten­schap­pe­lijk aangetoond. Maar als je je voedsel zonder pro­ble­men verteert, ben je slank en kun je de hele wereld aan.

Het is een eeuwenoude leer dat drie menstypen onderscheidt,  ieder op zich moet op een verschillende manier eten om gezond te blijven. Dus eens je bepaalt hebt welke type je nu eigenlijk bent, dan pas kan je je voeding aanpassen en je stofwisseling in balans brengen met als resultaat, je valt af en je voelt je fit.

Ook kennen de meesten van ons  de uitspraak: ‘Je bent wat je eet’. Of “Je bent niet wat je eet, je bent wat je verteert.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn