Forel créme

Forel créme
Inhoud van dit artikel

Forel créme

Bij de forel créme zal de kruidigheid van de mierikswortel snel verdampen in de frisse lucht, het moet altijd worden klaargemaakt met citroensap om de smaak te behouden. Zorg ervoor dat u vers geraspte mierikswortel koopt dat geen andere ingrediënten bevat zoals crème. Mierikswortel bevat anti – inflammatoire mosterdolie en veel kalium, maar ook magnesium, calcium en ijzer die hart en zenuwen versterkt. Het zit vol met waardevolle voedingsstoffen .

Bereidingstijd: 5 min  Portie: 1

Ingrediënten

 • 250 gr gerookte forel
 • 150 gr kwark
 • 15 gr geraspte mierikswortel
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 handvol peterselie
 • 1 handvol bieslook
 • 1 handvol dille
 • ½ citroen
 • 4 sneetjes volkoren brood, zout en peper

Bereiding

 1. Was de peterselie, bieslook en dille, dep ze droog.
 2. Hak de peterselie en dille, gesneden bieslook in ringen.
 3. Als de forel graten heeft, verwijder ze dan door de forel uit elkaar te halen.
 4. Pers de citroen.
 5. Meng forel, kwark, mierikswortel, mosterd, kruiden en citroensap, breng op smaak met zout en peper.
 6. Smeer de forel crème op sneetjes brood

Hoi, ik ben Eddy gediplomeerd sportcoach, voedingsadviseur en auteur voor SlankerLevenPlan. Actief bodyweight beoefenaar met een passie voor alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft.

​Jij hoeft jezelf NIET uit te hongeren op een extreem laag calorie dieet om vet te verliezen en dat vet eraf te houden. Sterker nog, dit is hoe je jouw metabolisme in de war brengt ​waarbij de kans groot is dat ​jij uiteindelijk meer vet aankomt dan je in eerste instantie verloren bent.
Wat is existentiële angst
Gezondheid

Wat is existentiële angst

Existentiële angst is een gevoel van bezorgdheid Existentiële angst verwijst naar een gevoel van bezorgdheid. Angst of paniek dat kan voortkomen uit de contemplatie van

Verder lezen »
WAT IS EEN DEPRESSIE BIJ OUDEREN EN SENIOREN
Gezondheid

Wat is een depressie bij ouderen en senioren

Depressie bij ouderen. Heb je geen interesse meer in de activiteiten die je vroeger leuk vond? Worstel je met gevoelens van hulpeloosheid en hopeloosheid? Vindt u het steeds moeilijker om de dag door te komen? Als dat zo is, ben je niet de enige. Depressie kan iedereen overkomen als we ouder worden, ongeacht onze achtergrond of prestaties. Maar depressie is verre van een onvermijdelijk onderdeel van ouder worden.

Verder lezen »
5 tips om een depressieve tiener te helpen
Gezondheid

Wat is een tiener depressie

Tiener depressie, herken de tekenen en symptomen en help je kind. Tieners hebben te maken met allerlei druk, van de veranderingen in de puberteit tot vragen over wie ze zijn en waar ze passen. Met al deze onrust en onzekerheid is het niet altijd eenvoudig om onderscheid te maken tussen normale groeipijnen bij tieners en depressie. Maar tiener depressie gaat verder dan humeurigheid. Het is een ernstig gezondheidsprobleem dat invloed heeft op elk aspect van het leven van een tiener.

Verder lezen »