Search
Close this search box.

Eieren zijn een goede gezonde weldaad voor je lichaam

Eieren zijn een goede gezonde weldaad voor je lichaam

Eieren als een natuurlijke voedingsbron

Eieren zijn de natuurlijke vitamine bom die je zou moeten eten. Laten we de enige en echte waarheid over eieren  eens nader bekijken.  Degenen die last hebben van een ei paranoia, zullen zeggen dat eieren slecht voor je zijn. Dat ze het cholesterolgehalte in het bloed verhogen en de slagaders langzaam laten dicht slippen en de kans op een hartziekte verhogen.  Maar het is echt helemaal anders. Het is een eeuwenoud gerucht dat eieren gevaarlijk zijn. Het is in de loop van de tijd bewezen dat dit gerucht eigenlijk niet zo nauwkeurig is zoals we denken. Tijd om de schaal te breken en de waarheid te ontdekken hoe het echt zit met het ei!

De natuurlijke voedingsstof van het ei

Zie het zo, een ei bevat alles wat nodig is om een baby kip te laten groeien. Ok, misschien niet zo smakelijk, maar overweeg alle voedingsstoffen en bouwstenen die daarvoor nodig zijn. Een ei is geladen met hoogwaardige eiwitten en alle 9 essentiële aminozuren. Dit is niet alleen precies wat je spieren willen voor regeneratie, maar de hoge eiwithoeveelheid geeft je een vol en voldaan gevoel. Eieren zijn rijk aan ijzer, die essentieel is voor het transport van zuurstof in uw lichaam, vitamine A, B12, B2 en B5 (om er maar een paar te noemen) zijn belangrijk voor een sterk immuunsysteem, energieproductie, metabolisatie van vetten en eiwitten en het verlichten van stress en hartproblemen.

Hoe zit het met het hele cholesterol ding

We hebben het allemaal al eerder gehoord en ja: eieren bevatten cholesterol. Maar voor een normaal persoon heeft het eten van eieren slechts een minimale invloed op het cholesterolgehalte in het bloed. Natuurlijk, het is niet altijd hetzelfde voor iedereen en mensen met een te hoog cholesterolgehalte moeten hun arts raadplegen voordat ze elke dag een omelet eten.

Alleen het eiwit eten of

De meest recente trend is om de dooier weg te laten. Persoonlijk zeg ik nee, op geen enkele manier! Zeker, het kan de meeste calorieën bevatten, maar de dooier is verreweg het beste deel. Het is vloeibaar, smaakt geweldig en is een rijke bron van choline, vitamine D en essentiële vetzuren. Wat is choline? Ik dacht al dat je dat zou vragen. Choline is een essentiële voedingsstof. Essentiële voedingsstof betekent dat je lichaam het nodig heeft om normaal te functioneren en gezond te blijven. Choline is nodig voor zaken als gezonde hersenontwikkeling en metabolisme, en hoewel sommige door de lever kunnen worden aangemaakt, moet de meerderheid worden verkregen uit uw voeding. Dus stop de scheiding en zorg dat de dooier erbij betrokken is.

Nu komt het beste deel

Afgezien van hun vele voordelen voor de gezondheid, het beste ding over eieren is hoe veelzijdig ze zijn. Op welk moment van de dag het ook is, in welke stemming we ons ook bevinden, welke maaltijd we ook gaan gebruiken, eieren voldoen aan onze behoeften en verlangens.

Ze kunnen wel eens het meest flexibele ingrediënt zijn dat er is

Een paar voorbeelden

Vier niet alleen Pasen met eieren, maar profiteer het hele jaar door van hun gezondheidsvoordelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn