Eieren zijn een goede gezonde weldaad voor je lichaam

Eieren zijn een goede gezonde weldaad voor je lichaam
Inhoud van dit artikel

Eieren als een natuurlijke voedingsbron

Eieren zijn de natuurlijke vitamine bom die je zou moeten eten. Laten we de enige en echte waarheid over eieren  eens nader bekijken.  Degenen die last hebben van een ei paranoia, zullen zeggen dat eieren slecht voor je zijn. Dat ze het cholesterolgehalte in het bloed verhogen en de slagaders langzaam laten dicht slippen en de kans op een hartziekte verhogen.  Maar het is echt helemaal anders. Het is een eeuwenoud gerucht dat eieren gevaarlijk zijn. Het is in de loop van de tijd bewezen dat dit gerucht eigenlijk niet zo nauwkeurig is zoals we denken. Tijd om de schaal te breken en de waarheid te ontdekken hoe het echt zit met het ei!

De natuurlijke voedingsstof van het ei

Zie het zo, een ei bevat alles wat nodig is om een baby kip te laten groeien. Ok, misschien niet zo smakelijk, maar overweeg alle voedingsstoffen en bouwstenen die daarvoor nodig zijn. Een ei is geladen met hoogwaardige eiwitten en alle 9 essentiële aminozuren. Dit is niet alleen precies wat je spieren willen voor regeneratie, maar de hoge eiwithoeveelheid geeft je een vol en voldaan gevoel. Eieren zijn rijk aan ijzer, die essentieel is voor het transport van zuurstof in uw lichaam, vitamine A, B12, B2 en B5 (om er maar een paar te noemen) zijn belangrijk voor een sterk immuunsysteem, energieproductie, metabolisatie van vetten en eiwitten en het verlichten van stress en hartproblemen.

Hoe zit het met het hele cholesterol ding

We hebben het allemaal al eerder gehoord en ja: eieren bevatten cholesterol. Maar voor een normaal persoon heeft het eten van eieren slechts een minimale invloed op het cholesterolgehalte in het bloed. Natuurlijk, het is niet altijd hetzelfde voor iedereen en mensen met een te hoog cholesterolgehalte moeten hun arts raadplegen voordat ze elke dag een omelet eten.

Alleen het eiwit eten of 

De meest recente trend is om de dooier weg te laten. Persoonlijk zeg ik nee, op geen enkele manier! Zeker, het kan de meeste calorieën bevatten, maar de dooier is verreweg het beste deel. Het is vloeibaar, smaakt geweldig en is een rijke bron van choline, vitamine D en essentiële vetzuren. Wat is choline? Ik dacht al dat je dat zou vragen. Choline is een essentiële voedingsstof. Essentiële voedingsstof betekent dat je lichaam het nodig heeft om normaal te functioneren en gezond te blijven. Choline is nodig voor zaken als gezonde hersenontwikkeling en metabolisme, en hoewel sommige door de lever kunnen worden aangemaakt, moet de meerderheid worden verkregen uit uw voeding. Dus stop de scheiding en zorg dat de dooier erbij betrokken is.

Nu komt het beste deel 

Afgezien van hun vele voordelen voor de gezondheid, het beste ding over eieren is hoe veelzijdig ze zijn. Op welk moment van de dag het ook is, in welke stemming we ons ook bevinden, welke maaltijd we ook gaan gebruiken, eieren voldoen aan onze behoeften en verlangens. 

Ze kunnen wel eens het meest flexibele ingrediënt zijn dat er is

Een paar voorbeelden

Vier niet alleen Pasen met eieren, maar profiteer het hele jaar door van hun gezondheidsvoordelen!

Hoi, ik ben Eddy gediplomeerd sportcoach, voedingsadviseur en auteur voor SlankerLevenPlan. Actief bodyweight beoefenaar met een passie voor alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft.

DE AFSLANK RECEPTENBIJBEL Mijn Recepten Boek/Ebook Heb Ik De "Afslank Receptenbijbel" Genoemd: Meer dan 100 Overheerlijke Recepten Voor Snelle Vetverbranding Met Blijvend Resultaat
Wat is existentiële angst
Gezondheid

Wat is existentiële angst

Existentiële angst is een gevoel van bezorgdheid Existentiële angst verwijst naar een gevoel van bezorgdheid. Angst of paniek dat kan voortkomen uit de contemplatie van

Verder lezen »
WAT IS EEN DEPRESSIE BIJ OUDEREN EN SENIOREN
Gezondheid

Wat is een depressie bij ouderen en senioren

Depressie bij ouderen. Heb je geen interesse meer in de activiteiten die je vroeger leuk vond? Worstel je met gevoelens van hulpeloosheid en hopeloosheid? Vindt u het steeds moeilijker om de dag door te komen? Als dat zo is, ben je niet de enige. Depressie kan iedereen overkomen als we ouder worden, ongeacht onze achtergrond of prestaties. Maar depressie is verre van een onvermijdelijk onderdeel van ouder worden.

Verder lezen »
5 tips om een depressieve tiener te helpen
Gezondheid

Wat is een tiener depressie

Tiener depressie, herken de tekenen en symptomen en help je kind. Tieners hebben te maken met allerlei druk, van de veranderingen in de puberteit tot vragen over wie ze zijn en waar ze passen. Met al deze onrust en onzekerheid is het niet altijd eenvoudig om onderscheid te maken tussen normale groeipijnen bij tieners en depressie. Maar tiener depressie gaat verder dan humeurigheid. Het is een ernstig gezondheidsprobleem dat invloed heeft op elk aspect van het leven van een tiener.

Verder lezen »