Diëten zonder opofferingen

dieten als een soort van straf
Inhoud van dit artikel

Diëten als straf voor het niet hebben van het perfecte lichaam

Veel mensen zien diëten als een soort van straf voor het niet hebben van het perfecte lichaam. Ze geloven dat genieten van voedsel op de één of andere manier slecht is voor hen. Dat is een complete misvatting. Als je eerlijk wilt zijn voor jezelf, als het op diëten aankomt gaat het niet over het missen van je lievelingsvoedsel of smaken voor het perfecte lichaam.

Het  gaat om het ontdekken van nieuwe voedselbronnen en smaken. Dit is tot slot het enige wat telt voor al diegenen die zowel van voedsel als avontuur houden. Er zijn zoveel lekkere kruiden die zelf de saaiste voedselbronnen een beetje spannender maken, kip en vis zijn populair bij dieetvoeding omdat het mager vlees is.

Het toevoegen van kruiden is een geweldige manier om je gerechten op smaak te brengen,  ook kan je een beetje boter verhitten in de pan en kruiden naar smaak toevoegen. Zo kan je toch variëren tussen smaken zonder schrik te moeten hebben voor al die extra calorieën.

Kruiden

Er zijn heel veel kruiden die je kan combineren, vele grote smaakmakers voor kip kan je ook gebruiken om in salades of wraps te verwerken. Ook zijn granen goed voor je, zeker als je geconcentreerd  bent op volle granen. Deze zijn vaak de belangrijkste bron van vezels. Vezels hebben we even hard nodig als water. 

In elk geval kunnen kruiden oude gerechten veranderen en een positieve impact hebben op je voedsel. Je kan zelfs tijdens een dieet ook genieten van allerlei lekkernijen. Zolang je er maar niet in overdrijft. De sleutel van diëten is omgaan met kleinere porties en matig lekkernijen.

Je vind in de supermarkt een groot gamma aan lage suiker dessertjes, zoals dieet-cola of lage calorieën repen. Als het gaat om snoep ben je soms niet bewust van de hoeveelheid die je opsnoept, dus dat zijn dingen waar je extra aandacht aan moet besteden. Het punt in dit alles is echter dat je geen smaak moet opofferen voor een dieet. Men kan zelfs leven zonder boter, ook daarvoor zijn er veel vervangingen op de markt.

Smaak-toe-voegers

Er zijn zelfs veel smaak-toe-voegers op de markt, dit kost maar klein beetje opoffering van uw kant. Desserts zijn geweldig en je kunt ook veel  dips en sauzen vinden die met vetvrij of een laag vetgehalte zijn gemaakt. Deze dipsauzen kan je perfect combineren met verse groentjes en zijn een perfect alternatief voor chips of frietjes. Komkommer, groene, rode en gele paprika’s, broccoli en worteltjes hebben allemaal een leuke crunch.

In combinatie met een dipsaus die bestaat uit een laag vetgehalte, kan dit helpen om het hongerige beest in u naar boven te halen. Als je calorieën  zorgvuldig en nauwlettend in het oog houd zal je verbaasd zijn hoeveel voorverpakte maaltijden en snacks er bestaan met een minimum aan calorieën.

Die zijn speciaal gemaakt voor mensen op dieet . Deze snacks zijn één van de beste marketingtrucs sinds de dieet-cola. We willen allemaal de voordelen van vermageren maar geef toe moest het echt zo makkelijk zijn waren we allemaal dun. Hoe dan ook zoiets als voorverpakte snacks zijn een goed alternatief om op de moeilijke momenten terug naar boven te halen. Het kan het verschil maken tussen een geslaagd of een gefaald dieet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn