Dieten met de juiste motivatie

motivatie
Inhoud van dit artikel

Diëten voor de juiste reden

motivatie en dieetWanneer het op diëten aankomt, starten we meestal met een dieet om de verkeerde reden.

 Natuurlijk is het zo als je reden voor jezelf werkt is er niks aan de hand. Dus dan moet je vooral die reden volgen.

Daar is niks maar dan ook helemaal niks mis mee. Alleen kan het soms heel moeilijk zijn om de juiste reden te vinden die een dieet gemakkelijk te volgen maakt. Die reden moet dan ook nog eens werken voor je!

Ik heb al allerlei uitstekende redenen gezien als het gaat om een dieet te volgen en waarom men een dieet zou willen wil volgen. Of toch op zijn minst een dieet serieus te willen nemen.

De meeste mensen geven als reden om te diëten , “ik wil vermageren” Sommigen willen terug in de jeansbroek kruipen die ze op school droegen! Anderen willen er dan weer lichamelijk beter uitzien als ze in de spiegel kijken.

Voor sommigen is het een kwestie van ijdelheid, voor anderen is het  eindelijk teveel geworden om nog om te gaan met wat een levenslang probleem is geworden. Maar als je de inspiratie die u nodig hebt om succesvol te zijn met uw dieet gevonden hebt, dan is dat volkomen plausibel en een aanvaardbare reden voor je om te diëten .

Meer redenen

Andere redenen kunnen dan de wens zijn om weer meer fitheid te verkrijgen. Sommigen onder ons hebben het grote verlangen om zolang mogelijk te leven. Hun gedachte om dit te bereiken gaat er dan vanuit dat ze dit kunnen bereiken door zo gezond mogelijk te leven.

Dit kan een heel goede reden zijn om af te slanken en te vermageren, maar ook om weer fit te worden natuurlijk. Het komt erop neer dat elk individu zijn eigen gegronde reden moet vinden om met een dieet te beginnen.

Energie

Een andere goede reden kan zijn om de energie te hebben om de kinderen bij te houden. Dit is één van de meest voorkomende reden als side effect als het gaat om obesitas mensen. Ben je obese dan heb je op het eind van de dag geen energie meer over voor de kinderen.

Je wil toch wel een goede band met de kinderen opbouwen, dus je zal echt wel energie nodig hebben daarvoor. Indien geen energie, dan ben je ook niet fit genoeg om ook maar de simpelste activiteit meet te doen met de kinderen. Dit brengt dan weer emotionele toestanden mee.

Volharding

Volharding is een gerecht dat het best koud geserveerd wordt! Maar zeker een uitstekende motivator voor sommigen als het gaat om diëten en het verliezen van die laatste vervelende kilo’s.

Het verliezen van een groot deel van het gewicht vergt heel veel tijd in veel gevallen.  Dus je moet in staat zijn om je motivatie te behouden, zelfs wanneer de dingen even tegen gaan en je even in een slecht moment zit.

De weg naar je nieuwe lijf is geen makkelijk te bewandelen weg. Dit is voor degenen die ernstige emotionele gevoelens hebben en de doelstelling hebben om mooier dan ooit tevoren te worden.

Als dit de motivatie is wat er nodig is voor je, om af te vallen of buikvet te verliezen dan moet je zeker aan die volharding vast klampen!

Het geloof erin houden

motivatieZelfs een bepaald geloof kan een goede reden zijn om af te slanken. Sommige mensen geloven dat ze hun lichaam moeten zien als een tempel! 

Er is niks mis met zo’n gedachtegang. Alleen is het ook niet voor iedereen weggelegd om op deze manier te denken, of er zal een bepaalde weg moeten afgelegd zijn.

Geloof en vertrouwen zijn eigenlijk de beste motivaties als het gaat om gezondheid en wellness. Als geloof je de kracht en vertrouwen kan geven om je doelstellingen te bereiken dan moet je deze heel dicht in je gedachten houden.

Eender welke motivatie of reden je ook hebt om een dieet te volgen! Indien ze niet meer werkt zal je een andere reden moeten zoeken. Zonder een echt goede motivatie en reden is het heel moeilijk om je vooropgestelde doelstelling te bereiken. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn