Diëten met een drukke agenda

dieet planning
Inhoud van dit artikel

Diëten in je agenda inplannen

dieet planningWanneer het gaat over diëten en planning, hebben veel mensen een gebrek aan tijd. Een gebrek aan tijd voor het bereiden van een goede maaltijd en snacks dat past bij een dieet.

Het is vaak veel handiger om naar fast food of kant en klare maaltijden te grijpen in de plaats van een gezonde maaltijd te bereiden.

Er zijn een paar dingen die je wel kan doen om de verleiding te weerstaan, om de drive in gewoon te passeren en je op koers te houden van je dieet.

Het eerste proces is één maal per week koken. Met deze methode kook je één maal per week een portie voor elke dag. Zo heb je elke avond een dieet vriendelijke maaltijd klaarstaan.

Deze situatie helpt ook als je met het hele gezin gezonder eet of een dieet volgt. Gezond eten met je familie is motiverend. 

Het kan op deze manier ingeburgerd raken als een gewoonte en zal je de verleiding meer kunnen weerstaan.

Het eten dat je gekookt hebt voor een week kan je gemakkelijk invriezen. Haal je in de ochtend de portie uit, zodat het kan ontdooien tegen het moment dat jij het wilt consumeren.

Planning op de kalender

Dit is een proces dat echt werkt ongeacht welke plannen al op de kalender staan. Of het nu gaat om je voetbal wedstrijden, danslessen of repetities voor je band dat je op de kalender hebt staan. Je kan je aan uw dieet houden terwijl er elke dag van de week een goede maaltijd in huis is.

Best is dat je ook altijd een mooie voorraad aan vers fruit en groenten in huis hebt. Ingrediënten om salades op smaak te brengen, zijn een must om een snelle snack te kunnen bereiden.

Met deze ingrediënten in huis zal het risico om voorverpakt voedsel of meer calorieën te eten verminderen. 

Door vers fruit en groenten op voorraad te leggen helpt het je ook om aan je nodige porties per dag te komen.

U houd ook best een paar handige en snelle zuivelproducten in huis, zoals yoghurt. Suikervrije pudding is ook een goed alternatief voor een snelle snack en gemakkelijk om in huis te hebben.

Voorbereiding en planning 

Voorbereiding en planning is essentieel voor gewichtsverlies, en om je doel te bereiken. Door het meeste eten op voorhand voor te bereiden ben je altijd zeker van een goede maaltijd.

 Je zal minder snel geneigd zijn om naar andere snacks te grijpen en zal je je dieet makkelijker volhouden.

Een ander tijdbesparende tip is om je lichaamstraining meer over de volledige dag te verspreiden. Dat werkt soms beter dan elke dag een bepaalde work-out te doen.  

Probeer te zoeken naar mogelijkheden om in je dagdagelijks leven te trainen. Ga bijvoorbeeld traplopen tijdens de pauze.

 Parkeer zo ver mogelijk van het grootwarenhuis als je boodschappen gaat doen. Je zal versteld staan hoeveel verborgen kansen er zich voordoen tijdens de dag om te trainen.

Afslank receptenbijbel

 

De truck is om je niet altijd weg te stoppen achter het idee dat je geen tijd hebt om te diëten.

Na alles gezegd en gedaan te hebben, kan je nu zelf zien dat diëten niet altijd zo tijdrovend moet zijn als wij denken. 

Er zijn tal van mogelijkheden om te plannen hoe dan ook, je moet doen waar je je zelf goed bij voelt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn