Dieet, bevruchting en overgewicht

overgewicht
Inhoud van dit artikel

Overgewicht heeft veel nadelige gevolgen voor het lichaam.

overgewichtSommige nadelen zijn beter gekend en gedocumenteerd dan andere. 

Recent onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen met overgewicht het soms moeilijk kunnen hebben met hun vruchtbaarheid.

Vruchtbaarheidsproblemen komen steeds vaker voor in ons land, maar ook in de rest van de wereld. Een reden als oorzaak voor onvruchtbaarheid kan overgewicht zijn.

Terwijl de meeste mensen het probleem doorschuiven naar de vrouw in een relatie, is het een bewezen feit dat mannen met overgewicht ook een verminderde sperma productie tot een laag sperma gehalte hebben.

Wat op zichzelf de vruchtbaarheid dan ook kan verminderen. Onze lichamen zijn ontworpen voor specifieke doeleinden. 

Het is absoluut verbazingwekkend hoe goed elk deel van het menselijk lichaam werkt om anderen lichaamsdelen dan weer te ondersteunen.

Er zijn zeer weinig machines die kunnen wedijveren met de genialiteit van het ontwerp van het menselijk lichaam. 

Na duizenden jaren het menselijk lichaam te bestuderen, zijn er nog veel geheimen verborgen.

De waarheid komt hierop neer, we misbruiken ons lichaam soms heel hard maar ons lichaam vind altijd wel een manier om dat te overleven.

Het is verbazingwekkend als je erover nadenkt dat het menselijk lichaam zoveel verdraagt. Zeker als men kijkt naar alle dingen die we ons lichaam aandoen en dit zonder blijvende schade.

Er is ook goed nieuws

Er is goed nieuws voor diegenen die zwanger willen worden. Dit nieuws is dat het menselijk lichaam het vermogen heeft om zichzelf weer te genezen. 

Dit betekend dat als je inspanningen doet om zwanger te worden en je verliest 5 tot 10 procent gewicht, je kansen goed stijgen om zwanger te worden.

Als beide partners met overgewicht zitten dan  is het misschien een goed idee om samen te werken om die ongewenste kilo’s te verliezen en kiezen voor een gezondere, meer actieve levensstijl.

Actief  zijn om zwanger te worden en gedurende de zwangerschap is een goed idee, ook voor de vrouw in de relatie. Het zal zeker de zwangerschap helpen en ook de bevalling bevorderen.

Zwanger willen worden en geen resultaat

Als je meer dan een jaar probeert om zwanger te worden en dit zonder resultaat. Is het  beter om een vruchtbaarheidstest te laten uitvoeren. 

Bij zo een test kunnen oorzaken gevonden worden. Actief zijn en bewegen is zelden een slecht idee als het om gezondheid gaat. Toch is het beter om een arts te raadplegen als je overweegt om een dieet te starten. 

Dit om ervoor te zorgen dat je toch de nodige voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen krijgt. Dit zeker als je van plan bent om op korte tijd een groot aantal kilo’s te verliezen.

Vruchtbaarheidsprobleem

Naast vruchtbaarheidsproblemen  kan overgewicht, ook leiden tot een grotere kans op een miskraam nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden. 

Overgewicht leidt ook tot een groter risico op aandoeningen zoals zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging, en in sommige gevallen ook vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

Een gezonde zwangerschap vergt wel enige voorbereiding en zorgvuldigheid.

Een ander probleem als het gaat over overgewicht, en de vruchtbaarheid is dat overgewicht ook een belemmerend effect heeft  voor vruchtbaarheidsbehandelingen.

Dit betekent dat het proces meer tijd kost dan wanneer overgewicht geen rol speelt. In combinatie met de risico’s voor de baby.

 Dit is iets waar men heel doordacht moet met omgaan. Zeker als het gaat om het plannen van een vruchtbaarheidsbehandeling

Wil je in aanmerking komen voor een vruchtbaarheidsbehandeling dan zal je gewicht zeker op peil moeten staan. 

Heb je overgewicht dan zal je eerst moeten afvallen en voor een gezonde leefstijl moeten kiezen. Eens je gewicht op peil, dan staat de weg naar bevruchting open

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn