De Harde Feiten Over Metabolisme

metabolisme

Wat is dat nu metabolisme of stofwisseling

Metabolisme is de term die gebruikt wordt om de calorieën die een persoon verbrand op een typische dag te beschrijven. Als een getrainde professional zou zeggen je metabolisme is 2700, dan betekent dat je 2700 calorieën verbrandt tijdens een gemiddelde dag. Je stofwisseling wordt gemeten op alle momenten van de dag – terwijl je beweegt, slaapt, in rust toestand of zelfs wanneer je eet.

Heeft mijn metabolisme veranderingen

Ja, je lichaamssamenstelling, spieren / of vet, plus de veranderingen in je dagelijkse activiteiten hebben een invloed op uw stofwisseling, en dus ook op het aantal calorieën dat je verbrandt.

Als ik meer calorieën verbrand (of ik verhoog mijn stofwisseling), kan ik echt gewicht verliezen of afslanken

Ja, maar alleen door deze éénvoudige formule toe te passen – “meer calorieën verbranden dan je calorieën eet.”

Heeft iedereen een andere metabolisme of stofwisseling

Ja, het metabolisme kan sterk variëren van persoon tot persoon. Een vrouw met een gewicht van 75 kg die aan sport doet kan een heel andere stofwisseling hebben dan een andere vrouw met hetzelfde gewicht die niet aan sport doet. Verschillen in metabolisme kunnen er zijn als gevolg van de levensstijl, de hoeveelheid spierweefsel tegenover vet, de leeftijd, de genen en verschillende andere levensfactoren.

Hoe verhoog ik nu mijn stofwisseling

Het antwoord is heel eenvoudig en simpel “door het verhogen van uw dagdagelijkse activiteiten.”  Neem de trap in plaats van de lift, of parkeer verder van de winkel weg waar je boodschappen doet, neem de fiets in plaats van de wagen. Kies gewoon voor activiteiten die je in beweging houden. Voor personen die op zoek zijn naar een grotere stofwisseling kan fitness, gewichtheffen en weerstandstraining een methode zijn die de stofwisseling zal verhogen.

Moet ik mijn stofwisseling verhogen om gewicht te verliezen

Nee, u kunt uw stofwisseling of metabolisme regelen door te kiezen hoe je wilt afvallen – dit kan door het eten van minder calorieën of simpel door het verhogen van uw activiteit. Het is wat jijzelf beslist!

 Hoe kan ik mijn stofwisseling nauwkeurig meten

 Er zijn slechts twee accuraat, medisch geaccepteerde methoden beschikbaar om het aantal verbrande calorieën te meten. Beide methoden zijn zeer duur en vereisen volledige laboratoria met gevoelige apparatuur, speciaal opgeleid personeel, en invasieve procedures. Alhoewel er ook wel aangepaste calculators zijn die het werk van laboratoria overnemen maar de uitslag daarvan zal alleen een benadering zijn van aantal verbrande calorieën.

Hoe kan men nu de calculators vergelijken met de medische methode

Fitnessapparatuur, zoals toestellen voor thuis, stappentellers en hartslagmeters zijn allemaal een benadering van het berekenen van het aantal verbrande calorieën. Zij maken gebruik van methoden bij benadering van het aantal verbrande calorieën. Dus er wordt niet echt rekening mee gehouden dat  je een zeer magere vrouw met een gewicht 70 kg zou kunnen zijn die heeft gehandeld op grond van een krachttraining programma (spieren verbranden meer calorieën dan vet) in plaats van een vrouw die niet aan krachttraining doet maar ook 70 kg weegt!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn