Buikvet en de 4 types lichaamsvet en hoe snel buikvet verliezen

BUIKVET EN DE 4 TYPES LICHAAMSVET EN HOE SNEL BUIKVET VERLIEZEN
Inhoud van dit artikel

Wil je je buikvet kwijtraken, maar heb je geen idee hoe je dat moet doen? Het begrijpen van je vijand is de eerste stap naar de overwinning tegen dat vervelende buikvet. Het is kneedbaar zacht, dempt je taille, verbergt je six-pack en is super irritant. Je raadt het al: we hebben het over buikvet. Er wordt gezegd dat buikvet het meest hardnekkige deel van het lichaamsvet is en toch is het dit buikvet die de meesten van ons het eerst zouden willen zien verdwijnen.  Maar wat is buikvet eigenlijk? Lees verder om meer te weten te komen over de samenstelling ervan en ontdek waarom er belangrijker redenen dan esthetiek zijn waarom je er vanaf zou moeten komen.

Het verschil tussen bruin en wit lichaamsvet

Wanneer we het over “lichaamsvet” hebben, denken we vooral aan alle extra kilo’s die ons lichaam bedekken en die we gemakkelijk met onze vingers kunnen kneden. Als we echter kijken naar wat de wetenschap ons leert, is er meer aan lichaamsvet dan alleen maar een extra laag onder onze huid. Allereerst kunnen we twee soorten vet onderscheiden: bruin en wit vet. Hoewel bruin vet eigenlijk calorieën verbrandt en wordt beschouwd als een heel gezond soort vet, wordt het meestal aangetroffen bij pasgeborenen en bestaat het alleen in kleine hoeveelheden in het volwassen menselijke lichaam. Wit vet daarentegen vormt het grootste deel van het lichaamsvet en neemt toe naarmate we ouder worden. Het slechte nieuws: wit lichaamsvet is ook het type vet dat ‘ in overschot’ schadelijk kan zijn voor ons lichaam.

Hard versus zacht buikvet en hun gevaren

Wanneer we buikvet van dichterbij bekijken, zien we dat er een enorm verschil is tussen het zichtbare vet dat we kunnen knijpen en het onzichtbare vet dat zich diep in onze buikholte bevindt. Hoewel het zachte, zichtbare vet dat bekendstaat als “onderhuids vet” gewoonlijk degene is die ons het meest irriteert, is het harde buikvet dat zich tussen onze organen bevindt, degene die onze gezondheid bedreigt. Wetenschappers hebben ontdekt dat dit zogenaamde “viscerale vet” biologisch actief is en invloed heeft op je metabolisme en hormonale balans. Een grote hoeveelheid visceraal vet zal niet alleen de productie van cholesterol verhogen, maar ook het risico op ernstige ziekten zoals diabetes type 2, bepaalde vormen van kanker, hoge bloeddruk en hartziekten.

BUIKVET EN DE 4 TYPES LICHAAMSVET EN HOE SNEL BUIKVET VERLIEZEN

Hoe zich te ontdoen van buikvet

Voordat je in paniek raakt over je buikvet laten me dit nu zeggen: een bepaalde hoeveelheid lichaamsvet is eigenlijk van vitaal belang voor je lichaam omdat het je organen beschermt en je lichaam energie opslaat die kan worden gebruikt in tijden zoals ziektes en andere fysieke ongemakken. Als het echter om overtollig buikvet gaat, zal ervan afkomen je niet alleen fitter doen voelen en je welzijn bevorderen, maar je ook beschermen. Om zowel uw viscerale als subcutane vetweefsel te verminderen, zijn een gezond en uitgebalanceerd dieet, lage stressniveaus, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging de sleutel tot succes op lange termijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn