Broodje kalkoenfilet met waterkers

Broodje kalkoenfilet met waterkers
Inhoud van dit artikel

Broodje kalkoenfilet met waterkers

Broodje kalkoenfilet met waterkers

Een broodje kalkoenfilet met waterkers of tuinkers  bevat jodium  en spore- elementen. De spore-elementen zijn uiterst belangrijk is voor de schildklier omdat het hormonen produceert. Jodium is behulpzaam onder meer voor de regeling van het metabolisme en de waterbalans van het lichaam. Eet kers alleen als het vers is, derhalve moet het worden verbruikt binnen 30 minuten na de oogst.

5/5

Bereidingstijd: 5 min  Portie: 1

Ingrediënten

  • 4 sneetjes volkoren brood
  • 1 handvol veldsla
  • 100 gr kalkoenfilet
  • 5 eetlepels vetvrije Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 3 eetlepels verse waterkers

Bereiding

  1. Toast brood.
  2. Was de sla, dep of centrifugeren.
  3. Meng vetvrije Griekse yoghurt met lijnzaad en tuinkers.
  4. Verspreid het mengsel over alle segmenten royaal, dek af met sla en kalkoenfilet vleeswaren.

Nog meer broodjes

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hoi, ik ben Eddy gediplomeerd sportcoach, voedingsadviseur en auteur voor SlankerLevenPlan. Actief bodyweight beoefenaar met een passie voor alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft.

Wat is existentiële angst
Gezondheid

Wat is existentiële angst

Existentiële angst is een gevoel van bezorgdheid Existentiële angst verwijst naar een gevoel van bezorgdheid. Angst of paniek dat kan voortkomen uit de contemplatie van

Verder lezen »
WAT IS EEN DEPRESSIE BIJ OUDEREN EN SENIOREN
Gezondheid

Wat is een depressie bij ouderen en senioren

Depressie bij ouderen. Heb je geen interesse meer in de activiteiten die je vroeger leuk vond? Worstel je met gevoelens van hulpeloosheid en hopeloosheid? Vindt u het steeds moeilijker om de dag door te komen? Als dat zo is, ben je niet de enige. Depressie kan iedereen overkomen als we ouder worden, ongeacht onze achtergrond of prestaties. Maar depressie is verre van een onvermijdelijk onderdeel van ouder worden.

Verder lezen »
5 tips om een depressieve tiener te helpen
Gezondheid

Wat is een tiener depressie

Tiener depressie, herken de tekenen en symptomen en help je kind. Tieners hebben te maken met allerlei druk, van de veranderingen in de puberteit tot vragen over wie ze zijn en waar ze passen. Met al deze onrust en onzekerheid is het niet altijd eenvoudig om onderscheid te maken tussen normale groeipijnen bij tieners en depressie. Maar tiener depressie gaat verder dan humeurigheid. Het is een ernstig gezondheidsprobleem dat invloed heeft op elk aspect van het leven van een tiener.

Verder lezen »