Search
Close this search box.

Bol.com review: Alles wat je moet weten voordat je gaat inkopen

Bol.com review

Wat is Bol.com en hoe werkt het?

Bol.com is de oudste webwinkel van Nederland. Ondanks het succes van de afgelopen jaren is het onzeker of ze hun leidende positie zullen behouden. In de eerste plaats hebben ze te maken met concurrentie van online retailer Coolblue. Coolblue die geliefd is bij de consument om zijn uitstekende dienstverlening. Bol.com is een van de grootste marktplaatsen in Nederland en België. Je kunt hier letterlijk alles vinden, van de kleinste tot de grootste artikelen. Bol.com is gevestigd in Nederland en bestaat uit een indrukwekkend aantal producten. De categorieën zijn onderverdeeld in o.a.

Door zijn uitgebreidheid kan het navigeren op het platform in eerste instantie overweldigend lijken, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig te gebruiken als je eenmaal vertrouwd bent met Bol.com. Sluit je aan bij Bol.com door op de juiste link te klikken. Je dient je e-mailadres in te vullen en te bevestigen en vervolgens je gegevens in een formulier in te vullen. Je kunt je ook aanmelden via een sociale media account. Vanaf je dashboard kun je je bestellingen, transacties, favorietenlijsten en ook berichten uitwisselen. Om te zoeken naar producten, klik je op de knop Waar ben je naar opzoek? bovenaan het scherm. Zoek het product waarin je geïnteresseerd bent, en plaats je bestelling. Dat is het!

Naast betrokkenheid zijn de belangrijkste succesfactoren van Bol.com kwaliteit, prijs en leveringssnelheid. Ze zorgen ervoor dat het assortiment een toegevoegde waarde heeft ten opzichte van wat er al is. Of het nu nieuw is, beter geprijsd of een ander voordeel heeft. De kwaliteit van de partners (leveranciers) wordt altijd strikt gecontroleerd door de Bol.com. Tijdige levering, geen annuleringen, het beantwoorden van vragen van klanten, etc. zijn allemaal belangrijk. Je bestelling de volgende dag of de volgende week ontvangen maakt een groot verschil in e-commerce. Je kunt vaak rekenen op een snelle levering, de volgende dag.

Is Bol.com veilig?

Wat betreft het platform is Bol.com legitiem en veilig in gebruik. Maar dit komt niet met garanties dat je de bestelde producten krijgt. Omdat de service duizenden verkopers omvat, is het bijna onmogelijk om ze allemaal te screenen. Het is echter zeldzaam om een bestelling te plaatsen en deze niet te ontvangen. Bestel dus veilig producten uit de categorieën boeken, Muziek, Film & Games, Speelgoed & Hobby,.

Verkopen op Bol.com

Bol.com is een populaire marktplaats in Nederland en België die verkopen en aanbiedingen van 3P (derde partij) handelaren accepteert. Maar je moet je wel aanmelden en goedgekeurd worden en dat is blijkbaar niet altijd even gemakkelijk. Het aanmelden van je items is echter wel eenvoudig, als je eenmaal bent goedgekeurd. Het enige wat Bol.com nodig heeft voor producten is een Global Trade Item Number (GTIN). Dus als je een GTIN hebt, hoef je je vermelding niet handmatig te vertalen – Bol doet dat voor jou op basis van een catalogus. Er zijn ook geen vaste maandelijkse kosten voor je Bol.com account en je betaalt alleen voor elk verkocht item. Plaats bijvoorbeeld een item in

Je kunt je ook aansluiten op het distributienetwerk van Bol.com in Nederland (en in mindere mate België) om te helpen met de levering. Dit zal meer kopers naar je producten trekken.

Leveren van je producten

Je kunt het zelf leveren via de optie ‘Eigen Levering’ of je kunt kiezen voor ‘Logistiek via bol.com’ en de marktplaats zijn verantwoordelijkheid laten nemen. In het geval dat een artikel verloren gaat in het verzendproces tussen de klant en het distributiecentrum, zal de Bol.com je op de hoogte brengen. In deze situatie zal bol.com je een deel van de wederverkoopwaarde van het product en de kosten voor de logistiek via bol.com vergoeden. Dit geldt niet voor de optie ‘Eigen Levering’. Je bent aansprakelijk voor het versturen van de BTW-factuur naar de klant indien de klant hierom vraagt. Je dient de factuur rechtstreeks naar de klant te sturen op het adres dat vermeld staat op de pagina ‘Bestellingen’ van de bol.com-marktplaats.

Bol.com Verpakkings- en verzendbeleid

Bol.com doet de verpakking en verzending voor de ‘Logistiek via bol.com’. Logistiek via bol.com voegt verpakkingsdoosafmetingen, bescherming (indien gewenst), vullingen, etc. toe, afhankelijk van de categorie van het product. Bij verpakte of niet verpakte verzending wordt rekening gehouden met factoren als de waarde van het artikel, het risico op diefstal of beschadiging. Het distributiecentrum controleert dit regelmatig. Zo kun je bijvoorbeeld een doos babyluiers onverpakt opsturen, omdat het risico op schade of diefstal laag is, maar je kunt geen setje serviesgoed op die manier sturen vanwege de grote kans op schade.

Retourbeleid

De klant kan de aankoop zonder opgaaf van reden retourneren en krijgt tot 30 dagen na levering 100% terugbetaald. Dit geldt echter niet voor e-boeken/games, software-abonnementen, cadeaubonnen, enz. Je kunt de retourzending van hygiëneartikelen met een verbroken zegel weigeren. Je dient dit vooraf te vermelden op je product pagina. De geretourneerde artikelen (indien in verkoopbare staat) worden gereviseerd en opnieuw verpakt en teruggebracht naar de leverbare staat. Bol.com retourneert een deel van de wederverkoopwaarde en de kosten die gemaakt zijn in de logistiek via bol.com als het artikel verloren gaat tijdens het retourneren. Als het artikel te laat wordt geretourneerd, d.w.z. na 30 dagen en nog steeds verkoopbaar is, wordt het na revisie weer op de voorraad gezet. Het zal samen met de onverkoopbare voorraad worden geplaatst als het onverkoopbaar wordt.

Gesponsorde producten op Bol.com

Bol.com laat je, net als alle andere marktplaatsen, je producten promoten boven anderen. Dit is een manier om in de schijnwerpers te staan op de markt. Met het biedsysteem kun je aangeven hoeveel je bereid bent te besteden aan een advertentie. Je betaalt alleen als iemand je product pagina bezoekt. Product sponsoring op bol.com biedt je verschillende voordelen:

  • Je bereikt de klanten op het juiste moment, dat wil zeggen, voordat ze op het punt staan hun klantenreis te beëindigen.
  • Automatische optimalisatie maakt dat je de beste plaats voor reclame bereikt.
  • Je kunt budgetten selecteren op basis van campagnes, dagen en maanden. Je kunt de instellingen op elk moment aanpassen.
  • Verhoogd verkeer naar je product verbetert de ranking op de markt op de lange termijn, tools om het succes van de reclamecampagne te volgen.

Hoe producten kopen bij Bol.com: Een complete gids

Een snelle blik op de homepage op Bol.com onthult tal van opties om te kopen. Je kunt zoeken naar een product en deze makkelijk online bestellen, of zoeken naar tweedehands producten waarin je geïnteresseerd bent. Om van op Bol.com te kopen zonder enige hulp van een tool, is de eenvoudigere methode de methode die hieronder wordt beschreven.

Zoek je product

Als je al weet wat je wilt kopen, typ dan de naam van het product in de zoekbalk en druk op enter. Anders kun je door productcategorieën en subcategorieën bladeren tot je iets vindt dat je wilt verkopen. Kijk bijvoorbeeld bij

In dit stadium kun je producten in je lijst met favorieten opslaan en beslissen welke producten je het meest interesseren nadat je klaar bent met zoeken.

Selecteer leveranciers

Wanneer je een product op Bol.com controleert, zie je dat er een hele lijst van fabrikanten klaar staat om het voor je te leveren. Als je de kans wilt vergroten dat je krijgt wat je hebt besteld, beperk dan je onderzoek tot leveranciers met goede reviews. Kies dan je favoriete leverancier, en bestel het product dat je wil kopen via Bol.com. Als je een lange termijn relatie met een leverancier wilt, wordt voorgesteld om een achtergrondverificatie van het bedrijf van de leverancier zien. Bekijk de reviews om er zeker van te zijn dat de leverancier betrouwbaar is. Door gebruik te maken van dit soort service, krijg je een analyse van de gegevens van een bedrijf, inclusief gegevens over de levering en consumentenservice. Alles wat je wilt weten!

Vergelijk de resultaten

Bol.com geeft je een ruime keuze aan producten dus het is verstandig om te vergelijken op prijs, kwaliteit en ervaringen van gebruikers. Wellicht kun je nog een betere aanbieding vinden voor een betere prijs.

Sluit een deal

Beslis welke aanbieding het beste is en voeg het product toe aan je winkelmandje. Betaal gemakkelijk en wacht op je bestelling. Hoewel deze methode aantrekkelijk kan lijken, moet je er rekening mee houden dat de hoeveelheid aanbiedingen die je ontvangt je kan overweldigen.

Conclusie review Bol.com

We hopen dat onze Bol.com beoordeling je heeft geholpen te begrijpen of dit de juiste plaats is om de producten te kopen en dat je in staat zult zijn om de artikelen te vinden die je zoekt. Je kunt ook kiezen voor tweedehands producten in de volgende categorieën: Koken & Huishouden Tuin & Klussen, Dranken & Delicatessen, Baby & Kind, Kantoor & School, Computer & Elektronica, Outdoor & Auto & Motor, Kleding, Mooi & Gezond, Schoenen & Accessoires Sport, Reizen, Dieren. Het hebben van een marktplaats als extra kanaal zorgt voor een enorme verkeersdrukte. Als je je producten op een marktplaats plaatst, ben je aanwezig waar je klant zich bevindt: op bol.com hebben we meer dan 10 miljoen actieve online shoppers. Gemak is de belangrijkste reden dat klanten winkelen op marktplaatsen of one-stop-webshops waar je miljoenen verschillende producten van veel verschillende merken op één plek vindt. Flexibiliteit is een ander voordeel; de klant kan zijn bestellingen thuis laten bezorgen of op het afhaalpunt van zijn keuze laten bezorgen op het moment dat hij dat wenst – het eerste is een enorm voordeel in deze uitdagende tijden. Om een account aan te maken, te gebruiken en een deal te sluiten op Bol.com is geen kennis nodig. Ja, er zijn een paar dingen waar je op moet letten, zoals de betrouwbaarheid van de verkoper en de echte kenmerken van het product.

Reviews

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn