Zoek
Sluit dit zoekvak.

Body mass index berekenen

bmi berekenen

Body mass index (BMI) is een maat voor lichaamsvet

Body mass

Body mass index (BMI) is een maat (bmi berekenen) voor lichaamsvet op basis van uw gewicht in verhouding tot uw lengte en is van toepassing op de meeste volwassen mannen en vrouwen van 20 jaar en ouder. Voor kinderen vanaf 2 jaar is BMI-percentiel de beste beoordeling van lichaamsvet.

BMI meet lichaamsvet niet rechtstreeks. Onderzoek wijst echter uit dat BMI correleert met directe metingen van lichaamsvet, zoals onderwaterweegmethoden en dual-energy X-ray absorptiometrie (DXA), en wordt daarom beschouwd als een goedkoop en gemakkelijk uit te voeren alternatief hiervoor.

Wat is BMI? (Body mass index)

Body mass index wordt gebruikt als screeninginstrument om aan te geven of een persoon te licht, te zwaarlijvig of gezond is vanwege zijn lengte. Als de BMI van een persoon buiten het gezonde BMI-bereik ligt, kunnen hun gezondheidsrisico’s aanzienlijk toenemen. Body mass index waarden zijn leeftijd onafhankelijk en hetzelfde voor beide geslachten. BMI komt echter mogelijk niet overeen met dezelfde bmi berekenen in verschillende populaties als gevolg van de verschillende lichaamsverhoudingen. De gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met een toenemende BMI zijn continu en de interpretatie van de BMI-indeling in relatie tot het risico kan verschillen voor verschillende populaties.

Voordelen van het handhaven van een gezond gewicht

 • Van zwaarlijvig tot gezond
 • Een goed plan kan u helpen een gezonde BMI te handhaven.
 • Minder gewrichts- en spierpijn
 • Verhoogde energie en het vermogen om deel te nemen aan meer activiteiten
 • Verbeterde regulatie van lichaamsvloeistoffen en bloeddruk
 • Minder belasting van het hart en de bloedsomloop
 • Verbeterde slaappatronen
 • Verlagingen van triglyceriden in het bloed, bloedglucose en het risico van het ontwikkelen van diabetes type 2
 • Minder risico op hartaandoeningen en bepaalde kankers.
 • Overgewicht verhoogt hoe hard het hart moet werken, het verhoogt ook de bloeddruk, bloedcholesterol- en triglycerideniveaus.
 • Overgewicht kan een persoon gevoelig maken om diabetes te ontwikkelen.

Veranderingen in de levensstijl die u helpen om een gewichtsverlies van 3-5% te behouden, zullen waarschijnlijk leiden tot klinisch betekenisvolle verbeteringen in bloedglucose, triglyceriden en het risico van het ontwikkelen van diabetes type 2. Meer gewichtsverlies kan ook helpen de bloeddruk te verlagen en het cholesterolgehalte in het bloed te verbeteren.

Hoe wordt Body mass index gebruikt

BMI is niet nauwkeurig genoeg om te worden gebruikt als een diagnostisch hulpmiddel. Het wordt echter gebruikt als screeninginstrument om potentiële gewichtsproblemen bij volwassenen te identificeren.

Een persoon kan een hoge BMI hebben, maar om te bepalen of dit extra gewicht een gezondheidsrisico is, moet een zorgverlener verdere beoordelingen uitvoeren, zoals:

Blog Suggesties

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn