Search
Close this search box.

Bespaartips boodschappen

Bespaartips boodschappen

Geld besparen met bespaartips boodschappen

Alles wordt steeds duurder de dag vandaag, dit gaat van energierekeningen betalen tot de boodschappen die we doen. We moeten als het ware proberen onze zuur verdiende centen uit te rekken om rond te komen. 

We kunnen natuurlijk met de fiets rondrijden in de stad als we geen geld hebben om brandstof in onze wagen te doen, maar we moeten wel eten, en daar hebben we geen vervangmiddel voor. 

Dus we staan voor de uitdaging om zo weinig mogelijk geld uit te geven en toch de broodnodige zaken te kopen voor onze dagelijkse behoeften. In dit artikel 11 geld besparende tips voor je boodschappenlijst.

11 nuttige bespaartips tijdens het boodschappen doen

Benieuwd hoe jij geld kan besparen op je boodschappen? Wij hebben een zestal krachtige en eenvoudig toe te passen bespaartips op een rijtje voor je gezet! 

1. Kortingsbonnen

Deze bons worden met een reden in een krant of tijdschrift geplaatst. Is er iets nieuws dat je wil proberen gebruik dan zo een kortingsbon in de winkel. Bevalt het je dan heb je toch wat geld gespaard. Langs de andere kant als je het niet mocht bevallen dan heb je toch niet de volle prijs  betaald. Voor mezelf als ik op deze manier boodschappen doe dan spaar ik telkens geld uit dat ik dan gebruik voor de aankoop van brandstof voor de wagen.

2. Koop geen kant en klare maaltijden

Het is gemakkelijker om een kant en klare maaltijd te kopen, bijvoorbeeld een macaronischotel met kaas, maar is dit wel voordeliger? Wanneer je de macaroni en kaas apart koopt kan je voor dezelfde prijs wel meer monden vullen. De volgende keer dat je in de winkel een kant en klare maaltijd in je handen neemt vraag je dan eens af of je deze maaltijd zelf kan klaarmaken voor minder geld.

3. Kopen in bulk

 Denk eens aan de zaken die je het meest nodig hebt zoals granen, vlees, groenten , kruiden , sappen , en papierproducten. Deze producten kan je meestal in bulk kopen, dan is het ook meestal goedkoper en krijg je misschien nog eens afslag met een afslagbon. 

4. Ga niet shoppen als je honger hebt

Shoppen op een lege maag is een echte nee, want dit betekent alleen maar dat je veel meer gaat inkopen dan je werkelijk nodig hebt. Je zal geneigd zijn om bijvoorbeeld koekjes, chocolade of chips mee te nemen voor onderweg, want je hebt immers honger.

5. Ga shoppen met een boodschappenlijst

Met een boodschappenlijst heb je meer bescherming tegen zaken aan te kopen die veel te duur zijn. Controleer uw kasten en de koelkast om te zien wat je nodig hebt en schrijf ze op . Vergeet niet, het doel is om zoveel mogelijk vast te houden aan die lijst.  

6. Ga shoppen in dezelfde winkels

In een nieuwe winkel besteedt je de meeste tijd met op zoek gaan naar dingen en op en neer wandelen in de gangen, wat vaak leidt tot nutteloze aankopen .

7. Ga één keer per week naar de winkel

Zoals bij bespaartip 5 al gegeven is, is het handig om te gaan winkelen met een boodschappenlijst. Hou je hier aan en je koopt nooit meer dan nodig is. Als aanvulling op deze bespaartip raden wij aan om één keer per week naar de winkel te gaan. Hoe minder vaak je in de supermarkt bent, hoe minder vaak je geld uit kunt geven!

8. Eet minder vlees

Vlees is nu eenmaal heel duur. Wil je besparen op je boodschappen? Denk er dan eens over na om minder vlees te eten. Dit betekent niet dat je moet stoppen met vlees eten, maar minder vlees eten bespaard je veel geld. En zeg nu eerlijk, groentes zijn toch helemaal niet zo verkeerd? Ook zijn er onwijs veel vleesvervangers die naast goedkoper ook nog eens een stuk gezonder zijn.

9. Koop minder A-merken

Natuurlijk zijn A-merken erg lekker, maar voor elk A-merk is er een gelijkwaardig B-merk. Soms proef je het verschil niet eens. Zo zijn er verschillende experimenten waarbij mensen zowel een A-merk als B-merk voorgeschoteld kregen. Veel mensen gaven aan weinig tot geen verschil te proeven. Wil je geld besparen tijdens de boodschappen? Kijk een dan eens naar de goedkopere alternatieve van A-merken. 

10. Laat je niet verleiden door onnodige acties

Je gaat naar de supermarkt met een boodschappenlijstje. Dit zijn de producten die je echt nodig hebt. We komen het allemaal wel eens tegen. We lopen in de winkel en we zien een rekje met (onnodige) producten in de korting. Natuurlijk is het verleidelijk om zakjes chips in de korting te kopen, maar is het echt nodig? Vast niet. Laat je niet verleiden en focus je op je boodschappenlijstje. Zo ben je nooit meer kwijt dan dat je wilt.

11. Betaal contant

bespaartips boodschappen

Ben je wel erg gevoelig voor acties en kortingen? Denk er dan eens over na om je boodschappen met contact geld te betalen. Neem niet meer contant geld mee dan dat je nodig hebt. Op deze manier kun je ook niet meer kopen dan dat op je boodschappenlijstje staat. Zo heb jij een stok achter de deur en bespaar je tijdens de boodschappen!

De beste bespaartips tijdens boodschappen

Wil jij besparen op je boodschappen? Met deze 11 bespaartips bespaar jij 100% op je boodschappen. Probeer ze eens uit en bekijk hoeveel je kunt besparen in een week. Je zult versteld staan van het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn