Appel kaneel pap als ontbijt

kaneel
Inhoud van dit artikel

Appel kaneel pap

kaneelDeze appel kaneel pap als ontbijt maakt je klaar om de dag te beginnen en is zoet genoeg om als een traktatie aan te voelen. In een steelpan op laag vuur voorzichtig melk verwarmen met een snuifje zout. 

Roer de haver en kaneel erdoor en laat dan ongeveer 10 minuten op een laag vuur garen. Roer af en toe om een dikke puree te vormen. Haal de steelpan uit de kachel en roer het in blokjes gesneden fruit erdoor. Sprenkel van honing of ahornsiroop.

Ingrediënten

  • 80 gr haver
  • 1 appel in blokjes gesneden
  • 200 ml melk (laag vetgehalte)
  • 0.5 tlp kaneelpoeder
  • 3 tlp honing
  • 1 snuifje zout

Bereiding

  1. In een steelpan op laag vuur voorzichtig melk verwarmen met een snuifje zout. Roer de haver en kaneelpoeder erdoor en laat dan ongeveer 10 minuten op een laag vuur garen. Roer af en toe om een dikke puree te vormen.
  2. Haal de steelpan uit de kachel en roer het in blokjes gesneden fruit erdoor. Sprenkel van honing of ahornsiroop

Hoi, ik ben Eddy gediplomeerd sportcoach, voedingsadviseur en auteur voor SlankerLevenPlan. Actief bodyweight beoefenaar met een passie voor alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft.

Wat is existentiële angst
Gezondheid

Wat is existentiële angst

Existentiële angst is een gevoel van bezorgdheid Existentiële angst verwijst naar een gevoel van bezorgdheid. Angst of paniek dat kan voortkomen uit de contemplatie van

Verder lezen »
WAT IS EEN DEPRESSIE BIJ OUDEREN EN SENIOREN
Gezondheid

Wat is een depressie bij ouderen en senioren

Depressie bij ouderen. Heb je geen interesse meer in de activiteiten die je vroeger leuk vond? Worstel je met gevoelens van hulpeloosheid en hopeloosheid? Vindt u het steeds moeilijker om de dag door te komen? Als dat zo is, ben je niet de enige. Depressie kan iedereen overkomen als we ouder worden, ongeacht onze achtergrond of prestaties. Maar depressie is verre van een onvermijdelijk onderdeel van ouder worden.

Verder lezen »
5 tips om een depressieve tiener te helpen
Gezondheid

Wat is een tiener depressie

Tiener depressie, herken de tekenen en symptomen en help je kind. Tieners hebben te maken met allerlei druk, van de veranderingen in de puberteit tot vragen over wie ze zijn en waar ze passen. Met al deze onrust en onzekerheid is het niet altijd eenvoudig om onderscheid te maken tussen normale groeipijnen bij tieners en depressie. Maar tiener depressie gaat verder dan humeurigheid. Het is een ernstig gezondheidsprobleem dat invloed heeft op elk aspect van het leven van een tiener.

Verder lezen »