7 tips eieren en weldaad voor onze gezondheid

eieren
Inhoud van dit artikel

1. Choline

Choline in eieren is de essentiële voedingsstof die nodig is voor onze hersenen, lichaam en het zenuwstelsel. Het helpt ons bij het reguleren van het geheugen, onze stemming en onze spiercontrole terwijl het de celstructuur en DNA-synthese ondersteunt. Eieren zijn een belangrijke bron van choline in onze voedingsmiddelen. 

2. Luteïne

Luteïne is een carotenoïde, dat is een stof die planten kleur geeft. Wortelen zijn het meest voor de hand liggende voedsel afkomstig van hun naam. Het helpt leeftijd gerelateerd verlies van het gezichtsvermogen te voorkomen en verbetert het geheugen, het leren en de algehele hersenfunctie. Omdat het een antioxidant is, helpt het ook je huid te beschermen tegen UV-schade. Vooral eidooiers met een felgele of oranje kleur zitten boordevol luteïne. 

3. Cholesterol

Eieren bevatten cholesterol, maar cholesterol is niet het slechte zoals men die in de loop der jaren is vernoemen. Dat is als vooral van tel als men geen andere risicofactoren voor hartaandoeningen heeft, zoals roken, overgewicht of hoge bloeddruk. Je lichaam heeft deze cholesterol nodig om onze gezonde cellen en hormonen op de juiste manier op te bouwen, en een deel van de taak van je lever is om al de cholesterol aan te maken dat ons lichaam nodig heeft. Maar er zijn verschillende soorten cholesterol: lipoproteïne met hoge dichtheid en lipoproteïne met lage dichtheid. HDL absorbeert cholesterol en voert het terug naar de lever en spoelt het uit het lichaam. LDL vormt het grootste deel van het cholesterol in ons lichaam en hoopt zich op in plaque op de wanden van uw bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar ons hart en andere organen worden belemmerd. Eieren kunnen helpen bij het verhogen van high-density lipoproteïne (HDL), dit staat algemeen bekend staat als het gezonde cholesterol. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, tonen onderzoeken aan dat hoge niveaus van HDL-cholesterol het risico op hartaandoeningen en beroertes kunnen verminderen.  

4. Vitamine D

Eieren zijn een van de weinige voedingsmiddelen die vitamine D bevatten. Vitamine D staat bekend als de zonnevitamine en is essentieel voor de gezondheid van uw botten en tanden, spierfunctie en immuunsysteem. Een portie van 2 eieren levert 82% van je dagelijkse aanbevolen inname van vitamine D. 

5. Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn essentiële gezonde vetten die een rol spelen bij de werking van onze celmembranen. Voordelen daarvan kunnen zijn: het bestrijden van depressie en angst, verbeterde ooggezondheid, lager risico op hartaandoeningen en het bestrijden van ontstekingen. Twee eieren kunnen tot 127% van uw totale inname van omega-3-vetten voor een dag opleveren. Vooral als de kippen grazen op hun natuurlijke voeding van gras en insecten of extra lijnzaad krijgen dat omega-3 vetzuren bevat.  

6. Eiwitten

Eieren zijn een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten omdat ze alle negen essentiële aminozuren bevatten om effectieve spiergroei en -herstel te ondersteunen. Eén ei bevat 6 gram eiwit, waarvan ongeveer 3 gram in de dooier en nog eens 3 gram in het wit. Maar het is aangetoond dat het consumeren van het hele ei de spiereiwitsynthese sterker verhoogt dan het eten van alleen de eiwitten. 

7. Voedingswaarde eieren

En waarom je eigenlijk geen multi-vitamines nodig hebt

Samen met al het bovenstaande worden eieren beschouwd als de multivitamines/multi-mineralen van de natuur, omdat ze een scala aan andere gezonde voedingsstoffen bevatten. Zoals vitamine A, vitamine B6, foliumzuur, riboflavine, biotine, zink, calcium, selenium, koper, ijzer, jodium, fosfor, magnesium, mangaan en kalium. En een andere grote bonus met eieren (vooral in deze tijd van stijgende voedselprijzen) is dat eieren nog steeds redelijk goedkoop zijn. Een dozijn eieren geeft je veel waar voor je geld in termen van voedingswaarde en ze zijn zeer veelzijdig om op elk moment van de dag in een maaltijd of tussendoortje te eten. Bovendien kunnen ze op zoveel manieren worden klaargemaakt, afzonderlijk of ook gemengd met andere gerechten. Of het nu gefrituurd, omgedraaid roerei, gekookt, gebakken of gepocheerd is, de opties zijn eindeloos om van deze eenvoudige superfood te genieten. Zelfs gegarneerd op pizza! 

Welke van de 7 tips over eieren heeft je het meest verrast? 

Het Beste Online Fitness Programma Voor Vrouwen En Mannen

Alles wat nodig is om simpel een online fitness programma te volgen

  • De exacte en juiste methode die nodig is om het vetpercentage te verlagen.
  • Inzicht in het dagdagelijkse calorieverbruik (voor jouw lichaam en levensstijl)
  • Uitleg ​hoe te “diëten” (alles eten wat lekker is en toch vet verliezen) 
  • Uitleg over hoe effectief te trainen voor een optimaal resultaat (​krachttraining en cardio) 
  •  De ​exacte strategieën voor een blijvend vetverlies (gedaan met het jojo effect) 
  •  Dit succesvolle protocol is geschreven zodat men 100% zelfstandig aan de slag kan. 
  • Men krijgt hier alle praktische en nuttige informatie die nodig is om een mooi resultaat te bereiken.
  • Je hoeft geen supervrouw of superman te zijn om ​​jouw ideale lichaam te bouwen.

Vul de gratis 'Gezondheidsenquête' in.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis geen nieuwe updates in je e-mail

Eddy

Eddy

Erkend Wellness/SportCoach 🎖
Changing Peoples Lives 👉❤️👈
Nutrition🍓| Workouts🏃‍♀️| Motivation🤜❤️🤛|
Start Your Body Transformation 👇👇👇

​Jij hoeft jezelf NIET uit te hongeren op een extreem laag calorie dieet om vet te verliezen en dat vet eraf te houden. Sterker nog, dit is hoe je jouw metabolisme in de war brengt ​waarbij de kans groot is dat ​jij uiteindelijk meer vet aankomt dan je in eerste instantie verloren bent.
Abonneer op onze nieuwsbrief
Wat is existentiële angst
Gezondheid

Wat is existentiële angst

Existentiële angst is een gevoel van bezorgdheid Existentiële angst verwijst naar een gevoel van bezorgdheid. Angst of paniek dat kan voortkomen uit de contemplatie van

Verder lezen »