Zoek
Sluit dit zoekvak.

4 gewoonten van mensen die afvallen en voor altijd afvallen

blijvend afvallen

Nummer vier gewoonte is waarschijnlijk wel de belangrijkste

Uit onderzoek blijkt dat het blijvend afvallen voor meer dan 80% van de mensen die minstens 10% van hun lichaamsgewicht verliezen, dit binnen enkele jaren weer terugkrijgen. Dat is geen goede kans in onze strijd tegen obesitas. Dus om blijvend te kunnen afvallen laten we de weegschaal in ons voordeel doorslaan en ontdek de vier gewoonten van mensen die blijvend afvallen en voor altijd op hun gewicht blijven.

blijvend afvallen

1. Meten is weten

Zou je maanden of zelfs jaren lang zonder te kijken naar het bedrag of saldo op uw bankrekening? Natuurlijk niet. Dus waarom zou je denken dat je kan afvallen en je gezondheidsgewoonten zou kunnen veranderen zonder iets bij te houden? De mensen die afvallen en het eraf houden, hebben een soort metriek geleerd. Meten is weten en beheren is voortgang te volgen.

Metingen volgen zoals:

  • Lichaamsgewicht
  • Lichaams metingen
  • Kledingmaat
  • De dagelijkse stappen
  • Trainingsprestaties
  • Consistentie op de kalender
  • Of gewoon een combinatie van al het bovenstaande.

U moet niet geobsedeerd zijn door cijfers, maar het gebruik van een of andere vorm van objectieve gegevens geeft u vertrouwen en duidelijkheid terwijl je werkt aan het bereiken van uw gezondheids- en fitnessdoelen.

Het helpt je ook om verantwoordelijk te blijven zodra je ze hebt bereikt.

Bekijk het alsof je een berg beklimt. Het is niet goed om naar de top te klimmen, om daarna alleen maar weer naar beneden te donderen.

Dit is waar de meeste mensen die afvallen, in de problemen komen en de vooruitgang die ze hebben geboekt beginnen te verliezen.

Zodra ze hun doel hebben bereikt (of als hun routine wordt afgestoten), laten ze langzaam oude ongezonde gewoontes en keuzes terug in hun leven kruipen.

  1. Een traktatiemaaltijd verandert in een traktatiedag.
  2. Een verwendag verandert in een verwenweekend.
  3. En een verwenweekend wordt een verwenweek.

Dan gebeurt hetzelfde met hun trainingen. Daar  waar een gemiste training in veel gemiste trainingen verandert. En voor je het weet verandert een simpele slip-up in een slide-down. Ze worden weer net zo zwaar (of zelfs zwaarder) dan toen ze aan hun reis naar gewichtsverlies begonnen. Het is duidelijk dat voor altijd afvallen een grotere uitdaging is dan één keer afvallen. En het is moeilijk te becijferen wat je niet meet.

2. Calorieën tellen is rekenen en berekenen

In termen van gewichtsverlies zijn de calorieën die u verbruikt het belangrijkst in de vergelijking van de energiebalans. De harde waarheid is dat slechts een handvol trailmix de calorieverbranding van een training van 60 minuten gemakkelijk kan wissen. Maar je hoeft niet per se calorieën te tellen om af te vallen. Je hoeft ze alleen maar onder controle te houden, dus je blijft in een calorietekort dat nodig is om af te vallen. Zo kan je dus blijvend afvallen.

Als je nog niet bent afgevallen (en dat wil je), dan kun je caloriebeheersing creëren met je dieet door simpelweg kleinere porties te eten van het voedsel dat je normaal eet.

Voor een betere gezondheid (samen met het beheersen van calorieën), is het nog steeds essentieel om de kwaliteit van het voedsel dat je eet om blijvend afvallen te verbeteren terwijl je de kwantiteit beheert.

Het eten van een dieet dat bestaat uit 80-90% hele voedingsmiddelen die van nature minder calorieën bevatten maar meer voedingsstoffen, zal het beheer van uw macro’s, gezondheid en gewichtsverlies veel gemakkelijker maken.

Als uw dagelijkse calorieën eenmaal onder controle zijn om u in een calorietekort te houden voor gewichtsverlies (waarbij u gemiddeld 1 tot 2 kilogram per week verliest), moet u nog steeds voldoende macronutriënten binnenkrijgen.

Specifiek genoeg eiwitten voor spieren, koolhydraten voor energie en gezond vet voor hormonen. Geef jezelf dan wat speelruimte en overweeg de andere 10-20% van je dieet traktaties, geen cheats.

Want hoe je het ook bekijkt, je wilt resultaten die duurzaam zijn. Als je ervoor kiest om calorieën te tellen (of zelfs uw voedsel te wegen voor meer nauwkeurigheid en bewust te zijn), hoeft u dit niet voor altijd te doen.

Maar als je het 6-12 weken doet, leer je meer over de juiste porties, je unieke eetgewoonten en energiebalans dan welk dieet of welk diploma dan ook.

3. Bewegen is belangrijk

Degenen die blijvend afvallen en op gewicht blijven, sporten niet alleen regelmatig, ze bewegen ook. Uw N.E.A.T. (Non-Exercise Activity Thermogenesis) kan een groot deel van uw dagelijkse calorieverbranding veroorzaken. Omdat het de energie is die wordt verbruikt voor alles wat je doet, behalve slapen, eten of sporten.

Dingen zoals rondhangen, huishoudelijk werk doen en friemelen kunnen zorgen voor honderden extra verbrande calorieën per dag. Je werk- en thuisomgeving hebben veel invloed op hoe je je gedurende de dag beweegt.

Dus als je het grootste deel van de dag op je achterste zit voor je werk, zul je gewoon meer moeten bewegen. Zeker als je wilt dat de weegschaal de goede kant op gaat.

4. Identificeer een nieuwe identiteit

Succesvol gewichtsverlies op de lange termijn wordt bereikt door degenen die accepteren dat verandering nodig is. Je zult oude overtuigingen moeten doorbreken en je huidige gewoonten moeten veranderen als je iets wilt veranderen. Je zult moeten doen wat gezonde en fitte mensen dagelijks doen als je dat de komende maanden wilt worden.

Deze gewoonte om een nieuwe identiteit aan te nemen duurt meestal het langst om op te bouwen als je werkt tegen jarenlang negatief lichaamsbeeld, omgevingsinvloeden en slechte gewoonten. Het is ook de belangrijkste gewoonte om te ontwikkelen voor blijvende verandering.

Maar het belangrijkste betekent niet dat het onmogelijk of zelfs ingewikkeld is. Vereenvoudig het succes elke keer door jezelf deze krachtige vraag te stellen die in elk scenario “past” …

Wanneer je een burger met friet wilt bestellen in plaats van een salade, vraag jezelf dan af: Wat zou een fit en gezond persoon doen?

Als je tijdens je vroege ochtendtraining wilt snoozen, vraag jezelf dan af: Wat zou een fit en gezond persoon doen?

Een fit en gezond persoon worden komt neer op het maken van betere keuzes vandaag, wat een samengesteld effect creëert in de toekomst en zorgt voor blivend afvallen. Het wordt iemand die proactief is met zijn levensstijl en niet reageert op de eisen van de dag.

Hoewel je begrip hebt van blijvend afvallen, heb je geen perfectie nodig om vooruitgang te zien. Net als een spier, moeten je gewoonten en mentaliteit consequent worden bewerkt en uitgedaagd om je te ontwikkelen en sterker te worden.

Maar wanneer u de herhalingen invoert, plukt u de vruchten van kracht en succes. Want als het je niet uitdaagt, verandert het je ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn