Search
Close this search box.

4 manieren bij vet verbranden

fitness

4 manieren om gewichtsverlies te versnellen en meer vet verbranden 

Vet verbranden zonder aan te passen wat men eet of hoe men traint is onmogelijk. Vet verbranden is het grootste doel als het om gezondheid en fitness gaat. Er zijn wereldwijd meer dan 1 miljard mensen zwaarlijvig, en dit blijft elke dag toenemen. 1 op de 3 volwassenen heeft last van overgewicht. Het is duidelijk dat er een wel heel groot probleem is. 

Maar door een eenvoudige strategie te volgen die men makkelijk kan gebruiken, is de rit naar afvallen en vet verbranden toe eigenlijk een makkelijk haalbaar doel. In deze blog behandelen we 4 manieren om deze strategie te implementeren in ons dagelijks leven. Willen we gezond zijn, dan zullen we de strategie in onze levensstijl moeten volgen. 

Het probleem met vet verbranden of afvallen

Overgewicht heeft talloze negatieve gevolgen. Obesitas is er ééntje van, dit is een ziekte die de meeste lichaamssystemen treft. Het beïnvloedt het hart, de lever, de nieren, de gewrichten en het voortplantingssysteem. Het leidt tot een reeks niet-overdraagbare ziekten (NCD’s), zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hypertensie en beroertes, verschillende vormen van kanker en psychische problemen. Mensen met obesitas hebben ook drie keer meer kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen voor onderliggende ziekten. Maar zelfs voor de mensen met geen klinische medische problemen, is hun levenskwaliteit vaak aanzienlijk om medelijden mee te krijgen. 

Overgewicht zal vaak leiden tot

Daarom zal afvallen en vet verbranden in elk aspect van het leven ten goede komen. De gemakkelijkste manier om progressie te zien bij afvallen en vet verbranden is door meer te bewegen. Nee, ik heb het niet over training. Men gaat zichzelf niet uitputten met fanatiek te sporten. Men gaat gewoon op zoek naar mogelijkheden om het lichaam vaker te bewegen, en dat is hoe mensen zijn geëvolueerd om te leven.  

Als we het bekijken uit het oogpunt van gezondheid is bewegen veel belangrijker dan het intensief bewegen. Je kan beter de hele dag in beweging zijn dan één training te doen en dan de rest van de dag stil te zitten. 

Als mens zijn we gebouwd om te bewegen, om lange tijd te lopen, achter dieren aan te rennen, om te bewegen tijdens het foerageren, om op te tillen, te sprinten en te springen. We zijn niet gemaakt om grote delen van onze dag aan een bureau, in de auto of op de bank te zitten. 

Helaas is het gebrek aan de nodige beweging moeilijk te vermijden in onze samenleving, aangezien de meesten van ons zittend werk hebben en lange afstanden afleggen in de auto, bus of trein. Daarom moeten we een systeem creëren dat deze gewoonte een automatisme wordt. 

Men kan aanzienlijke vooruitgang boeken voor gewichtsverlies met slechts enkele minieme kleine aanpassingen aan de dagelijkse routine. De toegenomen energie, het vertrouwen en het persoonlijke en professionele succes zullen deze kleine aanpassingen zeker waard zijn. 

Kortom, we zouden veel meer moeten bewegen zoals onze voorouders deden. Onze voorouders hadden geen hartmonitor of stappenteller om 45 minuten te gaan joggen, ze gingen ook geen uur naar het meer om baantjes te trekken. En toch waren ze extreem fit en zo goed als volledig vrij van de moderne ziektes die ons vandaag de dag overvallen. 

Heel regelmatig voerden ze bewegingen met een lage intensiteit uit, zoals wandelen, voedsel verzamelen of andere werken. Deze perioden van activiteit met een lage intensiteit werden onderbroken door korte perioden van activiteit met een veel hogere intensiteit, zoals op jacht gaan, wegrennen voor een roofdier of vechten om te overleven. 

Wat je kunt doen  voor vet verbranden

We kunnen de routine een beetje aanpassen. Zo kunnen we het gewichtsverlies en vet verbranden systematiseren en ervoor zorgen dat men dit op de lange termijn volhouden. 

De 4 belangrijkste stappen bij afvallen en vet verbranden

1. Het begint al 's morgens

Een ochtendwandeling, lunchwandeling, avondwandeling en je bent al veel meer in beweging. Dit moeten zeker geen lange, inspannende wandelingen te zijn. Een gewone wandeling van 10-15 minuten maken wanneer u wakker wordt, tijdens de lunch en ’s avonds (idealiter na het diner voor is een extra regulering van de bloedsuikerspiegel). 

Dit lijkt misschien een beetje tijdrovend, want we leven in een drukke tijd en tijd is kostbaar. Dus hier is wat je kunt doen. Een beetje vroeger opstaan en een korte wandeling maken voordat u in de auto stapt om naar uw werk te rijden. Of ga gewoon een beetje vroeger naar het werk en doe je wandeling voordat je naar je werk gaat. Of je parkeert gewoon een beetje verder weg van je werk, het treinstation, etc. 

Probeer tijdens de lunch naar buiten te gaan en wandel een 10- tal minuten rond. Kan je niet naar buiten, loop dan rond in huis of op je werk. Een avondwandeling na het eten is een weldaad. Nog beter, neem familie, hond of een vriend mee en gebruik deze tijd om te socializen. 

2. Elk 2 uur een beetje beweging nemen 

Probeer naast de 3 wandelingen die je gaat doen ook 2 minuten van elk uur te bewegen, zeker als je zittend werk hebt. Onderzoeken hebben al aangetoond dat slechts 2 minuten wandelen per uur het risico op overlijden met een derde zou verminderen. Het is echt heel belangrijk om niet te lang te zitten.   

3. Meer gaan rechtstaan 

Wanneer je de keuze hebt tussen staan en zitten, ga dan regelmatig eens rechtstaan. Denk hierbij aan de wachtkamer bij de dokter, of terwijl u wacht op het afhalen van eten, tijdens het werken op uw laptop, etc. Maak er een gewoonte van om even te pauzeren voordat je gaat zitten en overweeg of je wel moet zitten, of dat je in plaats daarvan ook zou kunnen staan. 

4. Zoek naar mogelijkheden om meer te bewegen

Voortbouwend op punt 1 moet je de gewoonte aanleren om te zoeken naar mogelijkheden om te bewegen. 

  • Neem eens de trap
  • Parkeer een beetje verder weg
  • Gebruik de badkamer eens boven of iets in die zin
  • Draag je boodschappen in plaats van de winkelkar te duwen
  • Speel met je huisdier, kinderen of kleinkinderen 

Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om in beweging te zijn. We zijn gewoon geëvolueerd om de gemakkelijkste optie te nemen. Dit is eigenlijk een evolutionair fenomeen – we zijn geëvolueerd om zoveel mogelijk energie te besparen om de overlevingskansen te vergroten. Helaas vermindert dit nu ook onze overlevingskansen.

Blog Suggesties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn