Search
Close this search box.

10 tips om gezonder te leven

Tips om gezonder te leven

Gezonder leven met onze 10 tips!

We hebben het waarschijnlijk allemaal al gehoord dat letten op je voeding en regelmatig bewegen gezond zijn. Of misschien heb je zelfs al het voornemen gehad om het gezonder aan te doen, maar ben je er om één of andere reden niet in geslaagd om ermee door te gaan. In dit artikel geef ik je tien waardevolle tips die je kunnen helpen je voornemen te realiseren.

1. Neem de tijd voor een goed ontbijt

Zoek nu geen excuus dat je ’s morgens te weinig tijd hebt om te ontbijten, dus begin de dag goed met een goed ontbijt. Desnoods sta je maar een kwartier vroeger op zodat je op je gemak kan ontbijten. Geen ontbijt is een heel slecht begin van de dag, als je pas uit bed komt heb je ongeveer 8 uur niks gegeten dan is bijtanken echt wel nodig om de dag te beginnen en de voormiddag goed door te komen. Het zal je ook helpen om geen suikerrijke tussendoortjes te eten. Dus doen dat ontbijt.

2. De snoepautomaat

Als het kan dan eet je best in de voormiddag nog een gezond tussendoortje, zo zal je niet zo snel naar de snoepautomaat lopen. Hiermee voorkom je ook plotse honger, een stukje fruit, yoghurt of een handje vol noten is nu éénmaal gezonder en fleurt ook je voormiddag op.

3. Wat met koffie

Een warme kop koffie kan echt lekker zijn maar probeer te vermijden om het een gehele dag door te drinken. Een zuiver glas water er tussen door is een goede vervanger voor koffie en veel gezonder dus.

4. Zelf je lunch maken

Zelf je lunch maken om mee te nemen naar je werk zou een prioriteit moeten zijn, dan weet je tenminste wat je eet en kan jezelf ook gezonde voeding kiezen. Dit wil nu niet zeggen dat gezond zijn saai hoeft te zijn, men kan ervoor kiezen om een origineel slaatje of soep mee te nemen. 

Breng je je eigen lunch mee dan hoef je ’s middags ook niet naar de sandwichbar voor een snack. Later op de namiddag kan je nog kiezen voor een gezond tussendoortje en zal je ook niet thuiskomen met een grote honger.

5. Neem wat beweging op het werk

Heb je wat overschot van tijd op je werk kan je ervoor kiezen om een kleine wandeling te maken of misschien wel wat te gaan joggen. Ook al heb je een zittende job, dan nog kan men meer bewegen op het werk dan men denkt. Stel dat je na elk halfuur stilzitten even recht gaat staan en je neemt wat stappen dan ben je al in beweging. 

Men kan er ook voor kiezen om de trap te nemen in plaats van de lift. Moet je telefoneren, probeer dan een draadloze telefoon te gebruiken en loop wat rond. Kortom er zijn genoeg mogelijkheden.

6. Zet de auto eens aan de kant

In je vrije tijd kan je er voor kiezen de auto even langs de kant te laten staan. Neem eens de fiets of ga eens Stappentellerte voet naar de winkel. Door buiten te lopen vergroot je ook je weerstand, en bij sneeuw of ijzel is het veel veiliger om te voet te gaan. Maak dat je goed aangekleed bent en draag ook antislip schoenen. 

Zou je nu echt willen weten hoeveel afstand je aflegt te voet dan kan je een stappenteller aanschaffen, zo een teller werkt heel motiverend. Wil je fitter worden met te wandelen dan zou je elke dag zeker 10000 stappen moeten zetten.

7. Door weer en wind

Zoek ook geen excuus om niet buiten te moeten als het glad en koud is tijdens de winter. Ook in koude wintermaanden moet aan bewegen gedacht worden. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om in een fitnessclub te gaan trainen, maar buiten lopen is gratis, je kan joggen, fietsen of een stevige wandeling maken. 

Probeer er eens bij stil te staan dat buitenlopen en zonlicht veel energie geeft. Besluit je toch binnen te blijven en in je luie sofa te kruipen sta dan af en toe eens recht en rek je eens.

8. De file voorbij

Je kan er ook voor kiezen om uit de file te blijven door met de fiets naar het werk te gaan. Of je zou het eventueel kunnen combineren met trein, tram of bus. Het is geweten dat mensen die met het openbaar vervoer naar het werk gaan 19 minuten per dag meer bewegen dan mensen die de trip doen met de auto. En gebruik je dan toch de wagen om naar het werk te gaan parkeer hem dan op de verste plaats van de ingang.

9. Outfit en verlichting

Met aangepaste kledij wordt het helemaal leuk om buiten te bewegen, maar zorg er altijd voor dat je in de winter warm genoeg gekleed bent. Probeer je zodanig aan te kleden dat mocht je toch te warm krijgen je nog iets kan uitdoen. Dus best aankleden in laagjes. 

Ook is het raadzaam rekening te houden dat het in de winter veel vroeger donker wordt dan in de zomer. Dus maak dat je gezien wordt als je in de donker buiten bent. Je kan een fluor jasje dragen zowel te voet als op de fiets.

10. Ook in de sneeuw

Een work- out in de sneeuw hoeft niet om de work- out te gaan, dit kan bijvoorbeeld ook sneeuwruimen zijn of bladeren bijeen vegen en hoeft dan ook helemaal niet saai te zijn. Je tuin onderhouden in de winter is ook beweging nemen buiten en bespaart je ook wel heel wat werk in het voorjaar.

Gezonder leven doe je zo!

Ontbijten is heel belangrijk om de dag te starten maar ook bewegen is heel belangrijk. Met een gezonde combinatie van de 2 ga je voor een gezonder leven. Eens de trap nemen, de auto eens langs de kant laten staan, een wandeling maken, fietsen of joggen zijn allemaal zaken die rond bewegen draaien. Heel belangrijk wat betreft eten: probeer altijd je eigen lunch te maken. Heel belangrijk wat betreft bewegen: de gepaste outfit, geribte laarzen als het glad ligt maar zeker je zichtbaar maken als het donker is in de winter, we denken daarbij aan een fluorvestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn