Home

Paleo Voeding voor meer energie en gezondheid

paleo voedingJe wilt graag gezond leven, zodat je je fit voelt en voldoende energie hebt. De Paleo voeding is eenvoudig te volgen. De recepten zijn gemakkelijk te maken en bovendien vaak bijzonder lekker.

Zo is Paleo voeding voor een brede doelgroep geschikt, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en pubers. Volg je dit voedingspatroon, dan ga je meer onbewerkt voedsel eten, zoals onze voorouders deden.

De maaltijden bestaan uit ei, vis of vlees en groente, fruit, noten, olie en zaden. In plaats van de hoeveelheid voeding, staat de kwaliteit centraal. Je bent niet bezig met het tellen van calorieën of met jezelf regelmatig wegen, maar met een dieet dat heel eenvoudig te volgen is.

De verhalen van mensen die in Nederland en België met Paleo begonnen zijn, zijn meestal heel positief te noemen.

Het merendeel van de Nederlanders en Belgen consumeert veel voedsel dat bewerkt is. Je denkt dan misschien automatisch aan zoete of hartige tussendoortjes, maar ook veel andere voeding waarvan je denkt dat het gezond is, is bewerkt.

Veel mensen realiseren zich helemaal niet dat je je lichaam hier geen plezier mee doet en dat je er bovendien hongerig van blijft.

Voor wie is Paleo voeding geschikt

Het is voor iedereen geschikt, voor mannen en vrouwen van elke leeftijd. Zelfs voor kinderen is het uitermate geschikt, meer info op Paleo Kids. Ook als je geen gewicht wilt verliezen is Paleo voeding uiteraard mogelijk. Het dieet is ideaal voor mensen die graag verstandige voedingskeuzes willen maken en bewust met eten om willen gaan.

Je hoeft niet bang te zijn dat je heel goed moet kunnen koken om het Paleo dieet te kunnen volgen. Of dat je allerlei bijzondere kookattributen in huis moet hebben. Een blender of staafmixer is vaak al genoeg om de recepten uit te voeren. Veel van de maaltijden en tussendoortjes zijn in korte tijd te maken, dus het is niet nodig om lang in de keuken te staan.

Kenmerken van de Paleo voeding

Bijna al het vlees past binnen Paleo, met uitzondering van bewerkt vlees en heel vet vlees. Groente is altijd goed, al moet je matig zijn met groentesoorten die relatief veel zetmeel bevatten, zoals pompoen. Natuurlijke oliën en vetten, zoals kokosolie en olijfolie, zijn prima en geven je lichaam de nodige energie.

Wil je graag gewicht kwijtraken, dan kun je wel noten gebruiken, maar met mate. Vermijd pinda’s en eet van cashewnoten niet teveel. Volg je de Paleo voeding om af te vallen, wees dan ook matig met fruit, vanwege de grote hoeveelheid suiker.

Enkele stuks fruit per dag is geen enkel bezwaar en ook erg lekker, maar het is beter om juist meer groente in plaats van fruit te eten. Het maakt natuurlijk verschil of je gewicht kwijt wilt raken of dat je slank bent en vanwege je sportieve activiteiten juist meer zetmeel nodig hebt.

Je kijkt dus naar je eigen gewicht en leefpatroon, zodat je een verstandige keuze kunt maken uit de producten waarmee je je maaltijd samenstelt. Wat wordt afgekeurd binnen Paleo zijn peulvruchten, granen en magere zuivel.

Frisdrank, sapjes en energiedrankjes passen er uiteraard ook niet bij. Paleo  voeding is niet perse biologisch, maar biologisch voedsel wordt wel hoger gewaardeerd, vanwege de smaak en de gezonde eigenschappen.

De voor- en nadelen van Paleo voeding

Je denkt misschien dat je met dit dieet niet lekker kunt eten en genieten. Toch zijn er veel recepten voor bijvoorbeeld de heerlijkste toetjes en tussendoortjes, vol eiwitten, gezonde vetten en bovendien vezelrijk.

Daarom is Paleo voeding ook goed vol te houden: je kunt lekkere maaltijden bereiden en verantwoord snoepen. Volg je het dieet, dan word je je bewust van de alternatieven voor suiker en dik makende ingrediënten.

Het is uiteraard meer werk om kip en groenten te bereiden en dat mee te nemen naar je werk dan om iets bij de snackbar te halen of een trommeltje brood mee te nemen. Maar het is de vraag wat je belangrijker vindt: positief bijdragen aan je gezondheid en zo ook je energiepeil omhoog brengen of kiezen voor gemakzucht en kant-en-klaar eten.

Veel mensen zullen het als een nadeel zien dat brood, graanproducten en veel zuivelproducten niet passen binnen de Paleo lifestyle. Een Paleo maaltijd bestaat namelijk juist uit vlees (of een ander eiwitrijk product) met veel groente en daarbij wat fruit of noten.

Paleo voeding als lifestyle

Voor iedereen die zich aangesproken voelt door het idee om terug te gaan naar de basis, is Paleo voeding interessant. Om maaltijden te eten waar ons lichaam voor gemaakt is. Paleo voeding is niet alleen een dieet, maar ook een lifestyle. Je verliest vet en wint aan energie. Je zegt ja tegen verse en eerlijke maaltijden en nee tegen bewerkte rommel.

Gelukkig hoef je het veranderen van je eetpatroon niet in je eentje te doen. Paleo tv, recepten en coaching stimuleren je om het dieet te leren kennen en vol te houden. Ook zijn er boeken en receptenboeken over dit onderwerp te koop.

Coach Mitchel van Duuren schrijft al jaren over gezond leven, voeding en beweging. Door informatie online duidelijk te presenteren of op televisie te verwoorden inspireert hij mensen op het gebied van gezonde voeding en een gezonde levenswijze.

Van Duuren is de oprichter van het blog paleo.nl, waar je ook een gratis cursus kunt doen. Je vindt hier ook verfrissende en concrete tips om meteen van start te gaan en het de Paleo voeding toe te passen op een manier die bij jou past.

Niets houdt je dus tegen om met behulp van Paleo voeding je voedingspatroon te veranderen, een prettig gewicht te bereiken en je fitter te voelen. Dit heeft enorme gevolgen voor je zelfvertrouwen. En dat is niet onbelangrijk, toch?

Waar Zorgt De Paleo Voeding Nu Voor

Geen jojo effect. Een nieuwe gezonde levenswijze voor de rest van je leven. Gezond en fit door het leven. Super gezond door het leven gaat. Energie als nooit tervoren. En nog veel meer…

In de loop der jaren zijn een aantal gezonde Paleo dieet boeken verschenen en gepubliceerd, sommige zijn zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar.

  1. Super Simpel Paleo – dit Super Simpel Paleo receptenboek met zijn ruim 100 recepten die te bereiden zijn met 5 ingrediënten of minder is een echte aanrader onder de Paleo eters.. Men kan alle ingrediënten vinden in elke supermarkt. Ook dit Paleo boek is zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar.
  2. 15 Minuten Paleo – dit kookpakket bevat ruim 150 recepten die te maken zijn in 15 minuten of minder. Zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar.
  3. 101 Paleo Recepten – 101 recepten voor alledaags gemak. Dit 101 Paleo boek is opgedeeld in ontbijt, lunch, diner en dessert recepten. Zowel een  digitale ersie als fysieke versie verkrijgbaar.
  4. Vegetarisch Paleo – Zoals het woord vegetarisch doet vermoeden, ja dit is een kookboek voor vegetarische mensen. Ook zij kunnen met deze recepten het Paleodieet volgen.
  5. Paleo a lá Carte – Wil je eens iets speciaals op tafel zetten, dan is dit kookboek met 12 prachtige drie-gangen-diners een must.
  6. Paleo Kids – Hét Paleo receptenboek voor onze kinderen. Met behulp van deze recepten eten jouw bengels ook gewoon lekker Paleo mee.
  7. Paleo Toetjes – Ja je mag zelfs lekker zondigen zonder enig schuldgevoel. Elk recept bevat de nodige voedingsrijke Paleo ingrediënten.
  8. Paleolicious – Zowat elke maand een ander thema met 15 met de hand uitgekozen recepten. Zo is er crockpot, lunch-to-go, tussendoortjes en ontbijt-zonder-ei recepten uitgewerkt.
  9. De Paleo Revolutie – Mitchel van Duuren is Auteur van “de Paleo Revolutie”. Mitchel is 10kg vet kwijtgeraakt en heeft meer energie dan ooit! Dit alles heeft hij gerealiseerd met Paleo in een  korte tijd en ook nog eens zonder moeite. De uitgekiende Paleo recepten hebben hem daarbij enorm geholpen.

 

Foody winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *